התקנת לווין משומש
-
uzer
- חבר פורום

אהלן, אני לחלוטין חדש בנושא. אני מעוניין להתקין להוריי כמה ערוצים באמצעות לווין. עד כה הם השתמשו באנטנה די קטנה ישנה שהייתה קולטת בצורה גרועה ערוץ 2 ו- 1, ומאחר והיא כבר די נשחקה ובקושי רואים משהו חשבנו לנסות לבצע את כל זה באמצעות לווין על הגג. מכיוון שאנחנו רוצים להשקיע כמה שפחות, אנחנו לא רוצים לקנות לווין חדש "מושלם" אלא אולי להסתפק באיזה משהו שמישהו זרק. הרי למיטב הבנתי זה לא באמת משנה כל עוד יש צלחת ויש את ה"קולטן" (מצטער, לא מעורה בטרמינולוגיה), שהוא כנראה רכיב שכן נצטרך לקנות. בכל אופן מישהו יוכל לתת לי הנחיות כלליות, מה עליי לדעת ואיך כל העסק הזה עובד; מרפרוף בכמה פוסטים פה יש דיבורים על כל מיני מונחים מקודדים שגורמים לי קצת לפספס פה את הנקודה בנסיון להבין את ה_בסיס_ ואת מה שבאמת צריך לדעת ולא הדגמים, הסוגים או מה שזה לא יהיה.
בעניין הערוצים: אני בטוח שהם אף פעם לא יסרבו לעוד כמה ערוצים בשפה הרוסית, אבל בעקרון צריך שיהיה ערוץ 2, 1, 10 (אפשרי או שזה רק לממיר?), 9 (כמו 10?) ואולי גם נשיונל ג'אוגרפיק.
האם יש צורך בממיר בשביל כמה ערוצים? האם ממיר זה בהכרח דבר פיראטי אם לא קונים אותו? אילו ערוצים לא דורשים ממיר?
אשמח אם תעשו לי קצת סדר בבלאגן
תודה רבה ולילה (או בוקר) נפלא
בעניין הערוצים: אני בטוח שהם אף פעם לא יסרבו לעוד כמה ערוצים בשפה הרוסית, אבל בעקרון צריך שיהיה ערוץ 2, 1, 10 (אפשרי או שזה רק לממיר?), 9 (כמו 10?) ואולי גם נשיונל ג'אוגרפיק.
האם יש צורך בממיר בשביל כמה ערוצים? האם ממיר זה בהכרח דבר פיראטי אם לא קונים אותו? אילו ערוצים לא דורשים ממיר?
אשמח אם תעשו לי קצת סדר בבלאגן
תודה רבה ולילה (או בוקר) נפלא
-
prince_amir
- תותח על

-
prince_amir
- תותח על

-
baruh
- חבר ותיק

-
ofirnus92
- חבר ותיק

למה אתם צוחקים על הבנאדם, הוא בסה"כ הכל רוצה לעזור להוריו כי בקושי הם חיים והם ישמחו לקבל כמה ערוצים בנוסף.
ל-UZER
כדי שתיקלוט את הערוצים הישראלים אתה צריך להתחבר ללווין עמוס- והוא גם הלווין הקל ביותר לכיוון כי הוא משדר בעוצמה חזקה
הציוד שאתה צריך:
1. מעמד ברזל להעמיד את הצלחת על הגג.
2. צלחת 80CM ומעלה....
3. LNB-קולטן
4.כבל שיגיע עד למקום הטלויזיה בבית- כמובן כולל מחברי F וכדומה
5. ממיר דיגטלי לוויני שזה הכי חשוב כי בלעדיו לא ניתן לראות שום ערוץ דרך הצלחת
6.קצת רצון ללמוד לכוון ולהתקין וקצת חוש לזה+ מצפן+ מד זוית+ נתונים מן האתר הזה :
http://www.dishpointer.com/
ואולי מהסרטון הבא קצת ללמוד
http://www.youtube.com/watch?v=pC8JPazn_8U
ל-UZER
כדי שתיקלוט את הערוצים הישראלים אתה צריך להתחבר ללווין עמוס- והוא גם הלווין הקל ביותר לכיוון כי הוא משדר בעוצמה חזקה
הציוד שאתה צריך:
1. מעמד ברזל להעמיד את הצלחת על הגג.
2. צלחת 80CM ומעלה....
3. LNB-קולטן
4.כבל שיגיע עד למקום הטלויזיה בבית- כמובן כולל מחברי F וכדומה
5. ממיר דיגטלי לוויני שזה הכי חשוב כי בלעדיו לא ניתן לראות שום ערוץ דרך הצלחת
6.קצת רצון ללמוד לכוון ולהתקין וקצת חוש לזה+ מצפן+ מד זוית+ נתונים מן האתר הזה :
http://www.dishpointer.com/
ואולי מהסרטון הבא קצת ללמוד
http://www.youtube.com/watch?v=pC8JPazn_8U
- razf
- אחלה חבר

-
uzer
- חבר פורום

תודה על התשובות
בזמני הפנוי עברתי למעשה על כמה מהמידע ואני חושב שהשכלתי קצת בנושא באופן כללי.
נותרו לי כמה שאלות:
1. ציינת שאני צריך ממיר דיגיטלי _לוויני_, מה זה אומר? האם יש ממיר דיגיטלי שהוא לא לוויני? האם הממיר שמציאים לקנות אלה שברשות השידור כדי לקלוט את השידורים הקרקעיים דרך אנטנה קרקעית מבוסס על טכנולוגיה שונה לחלוטין (אני באמת קראתי הכל - אני מניח שפערי ידיעה זה דבר טבעי כשמדובר בנושא כל כך רחב)?
2. אני מעוניין מאוד לשחק קצת עם הנושא הזה, כלומר לתת את האפשרות לכוון מדי פעם גם ללווינים אחרים ולראות - אולי אני אעלה על איזה לווין רוסי. מן הסתם אינני מעוניין לקנות שום חבילה, כי אני רוצה שההשקעה תהיה חד פעמית (על ה LNB והממיר), ולכן אני תוהה מה הפוטנציאל לקלוט ערוצים שונים בעולם באופן חופשי בטכנולוגיה הדיגיטלית (בניגוד לאנלוגית); יותר טוב, אם יכולתי לשנות מבחירה בין אנלוגי לדיגיטלי.
3. האם כל הערוצים שמשודרים בשידורים הקרקעיים משודרים גם בלווין עמוס באופן חופשי? לדוגמא, האם אני אקלוט גם את ערוץ הכנסת?
4. כמו שהבנתם, אני מנסה לחסוך כמה שניתן, ולכן לנצל דברים שכבר יש לי. לדוגמא, בהנחה ואני רוצה לקלוט שידורים דיגיטליים קרקעיים (סתם לנסיון - בלי קשר ללווין) האם אני יכול להשתמש באנטנה האנלוגית הפנימית הקטנה שכבר יש לי ופשוט לחבר אותה לממיר דיגיטלי (ומשם לטלוויזיה)?
5. בעניין הנושא הטכני, אז אני מעמיד לווין על כנה או משהו יציב, מחבר את ה- LNB ונותר לכוון את שניהם. אז נאמר לי מצפן ומד זווית, אבל אין לי ממש נסיון במדידות כאלה. לא שאני לא יכול ללמוד, אני פשוט לא ממש יודע לקרוא את המינוחים הללו של 2E וכ'ו. יש לכם איזה מדריך לכל הסיפור הזה?
אשמח להתייחסות
תודה רבה
בזמני הפנוי עברתי למעשה על כמה מהמידע ואני חושב שהשכלתי קצת בנושא באופן כללי.
נותרו לי כמה שאלות:
1. ציינת שאני צריך ממיר דיגיטלי _לוויני_, מה זה אומר? האם יש ממיר דיגיטלי שהוא לא לוויני? האם הממיר שמציאים לקנות אלה שברשות השידור כדי לקלוט את השידורים הקרקעיים דרך אנטנה קרקעית מבוסס על טכנולוגיה שונה לחלוטין (אני באמת קראתי הכל - אני מניח שפערי ידיעה זה דבר טבעי כשמדובר בנושא כל כך רחב)?
2. אני מעוניין מאוד לשחק קצת עם הנושא הזה, כלומר לתת את האפשרות לכוון מדי פעם גם ללווינים אחרים ולראות - אולי אני אעלה על איזה לווין רוסי. מן הסתם אינני מעוניין לקנות שום חבילה, כי אני רוצה שההשקעה תהיה חד פעמית (על ה LNB והממיר), ולכן אני תוהה מה הפוטנציאל לקלוט ערוצים שונים בעולם באופן חופשי בטכנולוגיה הדיגיטלית (בניגוד לאנלוגית); יותר טוב, אם יכולתי לשנות מבחירה בין אנלוגי לדיגיטלי.
3. האם כל הערוצים שמשודרים בשידורים הקרקעיים משודרים גם בלווין עמוס באופן חופשי? לדוגמא, האם אני אקלוט גם את ערוץ הכנסת?
4. כמו שהבנתם, אני מנסה לחסוך כמה שניתן, ולכן לנצל דברים שכבר יש לי. לדוגמא, בהנחה ואני רוצה לקלוט שידורים דיגיטליים קרקעיים (סתם לנסיון - בלי קשר ללווין) האם אני יכול להשתמש באנטנה האנלוגית הפנימית הקטנה שכבר יש לי ופשוט לחבר אותה לממיר דיגיטלי (ומשם לטלוויזיה)?
5. בעניין הנושא הטכני, אז אני מעמיד לווין על כנה או משהו יציב, מחבר את ה- LNB ונותר לכוון את שניהם. אז נאמר לי מצפן ומד זווית, אבל אין לי ממש נסיון במדידות כאלה. לא שאני לא יכול ללמוד, אני פשוט לא ממש יודע לקרוא את המינוחים הללו של 2E וכ'ו. יש לכם איזה מדריך לכל הסיפור הזה?
אשמח להתייחסות
תודה רבה
-
uzer
- חבר פורום

-
prince_amir
- תותח על

מה עושים
עוברים על מדור מתחילים וקוראים את כל החומר, אחר כך יהיה לך יותר קל לשאול שאלות בכיון האמיתי, סליחה על הכנות אבל בלי הבנה קצת יותר מעמיקה וקריאה ולמידה של הנושא, אתה סתם תבזבז זמן לשאלות שתקבל ולא תדע מה פירושם.
עוברים על מדור מתחילים וקוראים את כל החומר, אחר כך יהיה לך יותר קל לשאול שאלות בכיון האמיתי, סליחה על הכנות אבל בלי הבנה קצת יותר מעמיקה וקריאה ולמידה של הנושא, אתה סתם תבזבז זמן לשאלות שתקבל ולא תדע מה פירושם.
IPBOX- 7W-4W-1W-9E-19.2E-13E-16E-23.5E-7E 28.2E 5E 39E 42E
2X1.3 meter dish, 1.8 meter jonsa dish, 1.0 H-H dish
3X1 meter dish

2X1.3 meter dish, 1.8 meter jonsa dish, 1.0 H-H dish
3X1 meter dish

-
uzer
- חבר פורום

-
syaros
- תותח על

1+prince_amir @ 19/4/2010, 15:17 כתב: מה עושים
75E;13E;9E,4W
DM7020HD
מספר האנשים שניתקתי מהוט/יס = 8 והספירה נמשכת...
DM7020HD
מספר האנשים שניתקתי מהוט/יס = 8 והספירה נמשכת...
- eli
- תותח על

מספר תשובות
אין כבר היום כמעט שדור אנלוגי בלווין.
כל הערוצים שמשודרים בשדור הקרקעי משודרים גם בלווין עמוס כולל ערוץ הכנסת.
קיים הבדל בין ממיר קרקעי לבין ממיר לוויני כל אחד והיעוד שלו.
לצורך קליטה ב-2 טלוויזיות באופן עצמאי קיים צורך בחווט מהצלחת ל-2 הנקודות ו-LNB כפול בעל 2 יציאות אם מדובר ביותר מהלווין עמוס וכמובן 2 ממירים.
לא חסרים ערוצים חופשיים ברוסית בלווינים שונים.
אין כבר היום כמעט שדור אנלוגי בלווין.
כל הערוצים שמשודרים בשדור הקרקעי משודרים גם בלווין עמוס כולל ערוץ הכנסת.
קיים הבדל בין ממיר קרקעי לבין ממיר לוויני כל אחד והיעוד שלו.
לצורך קליטה ב-2 טלוויזיות באופן עצמאי קיים צורך בחווט מהצלחת ל-2 הנקודות ו-LNB כפול בעל 2 יציאות אם מדובר ביותר מהלווין עמוס וכמובן 2 ממירים.
לא חסרים ערוצים חופשיים ברוסית בלווינים שונים.
Imagine there's no heaven
It's easy if you try
No hell below us
Above us only sky
Imagine all the people
Living for today...
It's easy if you try
No hell below us
Above us only sky
Imagine all the people
Living for today...
-