ראשית עליך להחליט, בהתאם לערוצים, אילו לווינים אתה מעוניין לקלוט.
הגודל האופטימלי לצלחת הוא 1 מטר. צלחת בקוטר 1 מטר יכולה לקלוט את רוב הלווינים, למעט לווינים ספציפיים שדורשים צלחות גדולות יותר. על הצלחת מורכב ה-LNB (עינית/ראש וכיו"ב). בגלל פערי VOLTAGE בין תדרים שונים, להבדיל מהמקובל, בחיבור לוויני אי אפשר פשוט לפצל כבל ולחבר למס' ממירים. לכן, כמספר הממירים הדרושים, ככה יש צורך במס' יציאות על ה-LNB. (יש יציאה אחת, שתי יציאות, ארבע, שמונה- יותר יציאות- יותר יקר). כל LNB -> לווין אחד. ניתן להתקין מס' LNB לצורך מס' לווינים על צלחת אחת מתוך מטרה לחסוך, וזאת כאשר הלווינים קרובים אחד לשני. כאן צריך לשים לב שמתקיים יחס הפוך מבחינת מיקום ה-LNB. אם לווין HOTBIRD נמצא במקום מסוים בכיוון של צלחת, ואילו הייתי רוצה לכוון את הלווין AMOS, הייתי צריך להזיז את הצלחת יותר ימינה(בהתאם לאזימוט שלה). אילו הייתי רוצה לשים HOTBIRD ו-AMOS על אותה צלחת- אז בדיוק הפוך- ה-LNB של AMOS יהיה שמאלה לזה של HOTBIRD, וגם השוני בזוית ההגבהה (הטיה של הצלחת יותר למעלה/יותר למטה) יהיה הפוך לזה המקורי.
בגדול אפשר לחבר LNB ישירות לממיר, רק שזה מגביל אותך בלווין אחד לממיר ולכן נכנס לתמונה ה-DISEQC שיש לו כניסות ללווינים (מה-LNB השונים) ויציאה אחת לממיר. יש דייסקים עם 2,4,8 כניסות.
בגדול צריך צלחת, ממיר (אם לא מעוניין ב-HD אז ממליץ על DM500S), אם מעוניין בקליטה של יותר מלווין אחד אז דייסק, LNB על פי הצורך, כבלים, חיבורים (להשתדל שיהיו איכותיים).
לצורך כיוון הצלחת יש את האתר הזה-
http://www.satlex.de/en/azel_calc.html אחד מיני רבים. שים ישראל, עיר ולווין רצוי ויתן לך 3 נתונים חשובים - זוית הגבהה, הטיה של LNB ואזימוט. זווית הגבהה נקבעת על פי הסקאלה שיש על הצלחת (אם המוט לא מספיק ישר אז הפער בהתאם, ניסוי וטעיה, לפחות בפעם הראשונה, עוזרים). הטיה של LNB זה נתון או במינוס או בפלוס. כמה ההטייה זה פחות חשוב אלא זה יותר קריטי כדי לשפר קליטה - מה שחשוב שההטיה הדרושה לא תהיה שונה באופן קיצוני מההטיה בפועל. אזימוט זה הכיוון אליו הצלחת תסתכל. או שתקח מצפן, תגדיר אותו על צפון ותראה בדיוק מספר והכיוון שלו, או שתראה באזור צלחת של יס, תדע שהאזימוט שלה זה בערך 240-250, ותכוון לפיה - ימינה זה גדל, שמאלה זה קטן. אם אין ברשותך מכשיר לכיוון, הכיוון מתבצע על ידי חיבור ישיר לממיר עם אפשרות להצגת אחוזי קליטה, מגדיר בו את הלווין, מחבר ישירות אליו, ומשחק עד שמקבל אחוזים בנתון ה-QUALITY. בהצלחה !