פניה לנציב קבילות רשות השידור - מונדיאל HD
-
k_dov1
- חבר ותיק

מכתב ששלחתי:
<<אך לאחרונה פורסם ששידורי המונדיאל ישודרו ב-HD בחינם.
אולם רק למי שמנוי בחברת יס או הוט ורק למי שיש ממיר שלהם HD יוכל להינות משידורים איכותיים ברמת HD.
מטעמים כלכליים אני לא מנוי לא ביס וגם לא בהוט. אולם יש לי ממיר HD פרטי ואת השידורים אני קולט ישירות מלווין עמוס. כמוני ישנם עוד אלפים רבים.
כאחד שמשלם אגרה שנים רבות, אני סבור שגם לי מגיע לראות את המונדיאל ברמת איכות HD בחינם. אני חושב שלא יתכן שמי שיהנה מהשידורים האלה
הם רק מנויי יס והוט ורק כאלה שיש להם ממיר HD. יש כאן ענין שהוא לא פייר כלפי כלל הלקוחות אם כך זה ישאר.
אני בהחלט סבור ומבקש שהשידור שיורד מהלווין ברמת HD חיב להיות פתוח לכלל התושבים בארץ ללא שום הצפנה כך שגם מי שמשלם את האגרה והוא לא מנוי ביס או בהוט יוכל להינות
ולקלוט את השידורים ברמת HD.>>
תשובה שקיבלתי:
>>>
שידורי הלווין "עמוס" בהם משודרים הערוצים 1 ו-33 במתכונת הנוכחית, אינם ערוכים ל-HD. מכיוון שמרבית הממירים הלוויניים אינם ערוכים לקליטת HD או שאינם תואמי הכלאה, השידור הלוויני יהיה באיכות SD שתאפשר לכולם לצפות ללא הפלייה.
בברכה,
אלישע שפיגלמן
נציב קבילות הציבור
העתק:
דוד גומבוש, ראש יחידת משדרים
שלום נתנאל, מפקח שידור בכיר
>>>
תגובתי אליו שטרם קבלתי עליה תשובה.
><
ברור לי שהמונדיאל ישודר גם ב-SD בערוץ 1. אך לא זה הענין, אני מדבר על שידורי HD. מדוע אין לי זכות לראות ברמת HD כשהזיכיון
הוא של ערוץ 1 ? הזיכיון הוא איננו של יס או של הוט. יס מן הסתם מורידה את השידור מהלווין, ערוץ 1 קנה את הזיכיון והבטיח HD
בחינם. אולם כדי להינות ממנו אתה בעצם אומר במילים אחרות שאני צריך להיות מנוי של יס עם כל המשמע מכך... וזאת למרות שהזיכיון
הוא של ערוץ 1. הרי כמשלם אגרה זכותי גם לראות HD. אם זה באמת בחינם לכל היותר אני מצפה מכם שתדרשו מיס לא להצפין את המונדיאל
וכך יוכלו להנות עוד אלפים ויותר של אזרחים אשר משלמים אגרה כחוק ואינם יכולים מסיבות כלכליות להתחבר ליס או להוט רק כדי לראות
את המונידאל ב-HD. משהו בכל הסידור הזה יוצר הפליה. אנא מכם טפלו בנושא זה אני בהחלט סבור שיש ביכולתכם להסיר את המכשלה הזאת.
><
חושב שכולנו חייבים לפעול בענין - אנא שלחו מכתבים גם אתם.
<<אך לאחרונה פורסם ששידורי המונדיאל ישודרו ב-HD בחינם.
אולם רק למי שמנוי בחברת יס או הוט ורק למי שיש ממיר שלהם HD יוכל להינות משידורים איכותיים ברמת HD.
מטעמים כלכליים אני לא מנוי לא ביס וגם לא בהוט. אולם יש לי ממיר HD פרטי ואת השידורים אני קולט ישירות מלווין עמוס. כמוני ישנם עוד אלפים רבים.
כאחד שמשלם אגרה שנים רבות, אני סבור שגם לי מגיע לראות את המונדיאל ברמת איכות HD בחינם. אני חושב שלא יתכן שמי שיהנה מהשידורים האלה
הם רק מנויי יס והוט ורק כאלה שיש להם ממיר HD. יש כאן ענין שהוא לא פייר כלפי כלל הלקוחות אם כך זה ישאר.
אני בהחלט סבור ומבקש שהשידור שיורד מהלווין ברמת HD חיב להיות פתוח לכלל התושבים בארץ ללא שום הצפנה כך שגם מי שמשלם את האגרה והוא לא מנוי ביס או בהוט יוכל להינות
ולקלוט את השידורים ברמת HD.>>
תשובה שקיבלתי:
>>>
שידורי הלווין "עמוס" בהם משודרים הערוצים 1 ו-33 במתכונת הנוכחית, אינם ערוכים ל-HD. מכיוון שמרבית הממירים הלוויניים אינם ערוכים לקליטת HD או שאינם תואמי הכלאה, השידור הלוויני יהיה באיכות SD שתאפשר לכולם לצפות ללא הפלייה.
בברכה,
אלישע שפיגלמן
נציב קבילות הציבור
העתק:
דוד גומבוש, ראש יחידת משדרים
שלום נתנאל, מפקח שידור בכיר
>>>
תגובתי אליו שטרם קבלתי עליה תשובה.
><
ברור לי שהמונדיאל ישודר גם ב-SD בערוץ 1. אך לא זה הענין, אני מדבר על שידורי HD. מדוע אין לי זכות לראות ברמת HD כשהזיכיון
הוא של ערוץ 1 ? הזיכיון הוא איננו של יס או של הוט. יס מן הסתם מורידה את השידור מהלווין, ערוץ 1 קנה את הזיכיון והבטיח HD
בחינם. אולם כדי להינות ממנו אתה בעצם אומר במילים אחרות שאני צריך להיות מנוי של יס עם כל המשמע מכך... וזאת למרות שהזיכיון
הוא של ערוץ 1. הרי כמשלם אגרה זכותי גם לראות HD. אם זה באמת בחינם לכל היותר אני מצפה מכם שתדרשו מיס לא להצפין את המונדיאל
וכך יוכלו להנות עוד אלפים ויותר של אזרחים אשר משלמים אגרה כחוק ואינם יכולים מסיבות כלכליות להתחבר ליס או להוט רק כדי לראות
את המונידאל ב-HD. משהו בכל הסידור הזה יוצר הפליה. אנא מכם טפלו בנושא זה אני בהחלט סבור שיש ביכולתכם להסיר את המכשלה הזאת.
><
חושב שכולנו חייבים לפעול בענין - אנא שלחו מכתבים גם אתם.
-
2pac4u
- אחלה חבר

לצערי,קודם כל זה מאוחר,מצד שני,כל עוד משדרים ב-SD,אין לך שום סיכוי מבחינת משפטית לתקוף אותם (אומר את זה,בלי שאני משפטן).זה שכמה אלפים רכשו ממירי HD,והיו יכולים לצפות באיכות HD,עדיין לא מחייב אותם "לשדר" ב-HD,ופה (זאת הנקודה שהיה אפשר לתקוף את רשות השידור,לאסור אליהם למכור את הזכויות בכספינו,לצד שלישי) היה אפשר להתערב,אבל אז היו מביאים טיעון שהחלטה מונע מאחרים את האפשרות,ולרשות השידור הוכחות חותכות ל"חוסר יכולת" לשדר HD (בקושי SD),ומכוון שהכניסו סעיף "חינם",אין חוק שיכול לחייב את יס/הוט לשדר את זה ללא קידוד.
להזכירך בעמוס אתה רואה שידור של "רשות השניה",בו זמנית יס/הוט משדרים את אותם הערוצים החופשיים "מוצפן" בתדרים "שלהם".
ברור שזה מסריח,מקומם,לא צודק אבל יס/הוט אחרי "תקלת הלמרק" עשו תרגיל מבריק,וכבלו עשרות אלפי לקוחות ל-3 שנים בחסות "רשות השידור"
|לא||לא||לא|
אני יכול לתת לך דוגמא נגדית,בהונגריה למשל,אסרו לרשות שידור שלהם MTV,למכור לצד שלישי את הזכויות שידור.אבל להם יש ערוץ בחדוד גבוהה M1 HD,אבל גם שם האוכלוסיה רואה את זה רק דרך חבילות מוצפנות של חברות כבלים/לווין.הרגשה שלי,שחוץ ממדינות ערביות,שוויץ,בריטניה שידור HD הוא מוצר פרמיום...
להזכירך בעמוס אתה רואה שידור של "רשות השניה",בו זמנית יס/הוט משדרים את אותם הערוצים החופשיים "מוצפן" בתדרים "שלהם".
ברור שזה מסריח,מקומם,לא צודק אבל יס/הוט אחרי "תקלת הלמרק" עשו תרגיל מבריק,וכבלו עשרות אלפי לקוחות ל-3 שנים בחסות "רשות השידור"
אני יכול לתת לך דוגמא נגדית,בהונגריה למשל,אסרו לרשות שידור שלהם MTV,למכור לצד שלישי את הזכויות שידור.אבל להם יש ערוץ בחדוד גבוהה M1 HD,אבל גם שם האוכלוסיה רואה את זה רק דרך חבילות מוצפנות של חברות כבלים/לווין.הרגשה שלי,שחוץ ממדינות ערביות,שוויץ,בריטניה שידור HD הוא מוצר פרמיום...
-
prince_amir
- תותח על

2PAC
לא מדובר על עקרון שבגלל כמה בודדים אז חייבים לשדר HD, אלא על העקרון הבסיסי שהערוץ הראשון הינה חברה ממשלתית הממומנת על ידי הציבור, לכן אין לה זכות למכור שידורים בעלי תוכן מסחרי שנקנה מכספי הציבור לחברות צד 3 ללא מתן תשובה הולמת לאלו שכן יש מערכת קליטת שידורים ב HD
בוא זכור כי מערך שידור עידן חדש DTT כן מסוגל ללא שום בעיה לשדר ב HD והאבסורד לטעון שהדבר בלתי ניתן לביצוע הוא רמאות ..
לא מדובר על עקרון שבגלל כמה בודדים אז חייבים לשדר HD, אלא על העקרון הבסיסי שהערוץ הראשון הינה חברה ממשלתית הממומנת על ידי הציבור, לכן אין לה זכות למכור שידורים בעלי תוכן מסחרי שנקנה מכספי הציבור לחברות צד 3 ללא מתן תשובה הולמת לאלו שכן יש מערכת קליטת שידורים ב HD
בוא זכור כי מערך שידור עידן חדש DTT כן מסוגל ללא שום בעיה לשדר ב HD והאבסורד לטעון שהדבר בלתי ניתן לביצוע הוא רמאות ..
IPBOX- 7W-4W-1W-9E-19.2E-13E-16E-23.5E-7E 28.2E 5E 39E 42E
2X1.3 meter dish, 1.8 meter jonsa dish, 1.0 H-H dish
3X1 meter dish

2X1.3 meter dish, 1.8 meter jonsa dish, 1.0 H-H dish
3X1 meter dish

-
hezibt12
- תותח על

- razf
- אחלה חבר

-
2pac4u
- אחלה חבר

אני לשניה לא מצדיק את המעשים שלהם,רק הבאתי את הדעה הלא משפטית שלי.prince_amir @ 8/6/2010, 08:27 כתב: 2PAC
ברור שהכל מסריח לא הוגן,פשוט אני אומר שאם עד עכשיו אף אחד לא הגיש בג"ץ,אז זה אומר משהו.
DTT זה בכלל בדיחה,שוב פעם אינטרסים "זרים" חונקים אותו,להזכירך מעל שנה עוד תחת הגדרה "שידור ניסיוני".
למה אתה חושב שאני בפורום לווינים,מזמן הפסקתי לצפות לקבל משהו,ועוד להתעצבן על חוסר צדק,פשוט מיישם את המשפט "...אם אין אני לי,מי לי..."
לעולם לא אהיה מוכן יותר להתחייב מעבר לשנה במקרה הכי קיצונית,מאין ברירה (כמו תשתית אינטרנט).
אני חושב ש"תקלת הולמרק" לא יחזור על עצמו,אז שוב פעם אני מודע על ההזדמנות שניתן לי "להשתחרר" מהנבלות
אכן לרוב האוכלוסיה זה לא פתרון,אבל לאנשים כניראה לא מספיק חשוב,הנושא ישאר בגדר "לקטר בסלון",על דברים יותר מהותיים אנשים לא יוצאים לרחוב,אז על זה אתה חושב שיקום צעקה ?
-
k_dov1
- חבר ותיק

-
zweiss
- תותח על

-
2pac4u
- אחלה חבר

הוא בכלל מדבר על תדרים של "רשות השידור" בעמוס בתדר 11647 תחת SCOPUS.גלובל @ 8/6/2010, 09:02 כתב: ..או לא רוצה להבין
לשניה לא מזכיר את תדרי שידור של "יס",שזה בבעלות של חברה פרטית,רק במידה והיו מכניסים סעיף "חופשי ולא מקודד" אז אולי היה אפשר לבוא בטענות...ומה אתה חושב יס היה חותם על דבר כזה
בקיצור עד כמה שעצוב,יס דפקו תרגיל מהסרטים,ברור אחרי זה גם הוט הגיע..
ועוד מביא לך הפוך על הפוך "...באיכות SD שתאפשר לכולם לצפות ללא הפלייה...
ברור שמקומם התנהלות של רשות השידור,הם קיימים בזכות של "אגרת חובה",ובמקום להלחם לטובת הצרכן,מספסרים בכספינו,העיקר מנפנפים בשידור "שיטת השקשוקה"....בקיצור צריך לסגור ולהקים מחדש את ה"גוויה" הזאת שקוראים לו "רשות השידור"
-
2pac4u
- אחלה חבר

-
2pac4u
- אחלה חבר

-
Jaaz
- חבר ותיק

הם לא רוצים להבין.k_dov1 @ 8/6/2010, 05:21 כתב:
בברכה,
אלישע שפיגלמן
נציב קבילות הציבור
צריך להכניס להם את הנושא הזה לפה בכפית - שלא יווצר מצב בו הם "מסוגלים" לעשות עצמם שאינם מבינים.
צריך לשלוח מכתב בו כתוב התדר של הטרנספונדר של יס, לציין מפורשות שזה לא על חשבון התדר הרגיל של רשות השידור.
7W-4W-4.8E-13E-16E-19.2E
1.2 meter dish
1.2 meter dish
-
Jaaz
- חבר ותיק

רעיון טוב! נתחיל לדרוש תשלום אגרה מהלבנונים ומהסורים, זה בטח ישבור אותם סופית!י א @ 8/6/2010, 10:26 כתב: מה שלא ברור לי זה שאם ערוץ 1 הוא הזכיין לשידורי המודיאל והוא משדר בחופשי בלווין עמוס ב SD האם זה לא מהווה בעיה שהשידור נקלט גם במדינות לידנו ?
(אני כבר רואה בעיני רוחי ראיון עם נאסראללה - "אין לנו כסף לטילים! הישראלים עושקים אותנו באגרה!")
ושאלה מעניינת - האם אלו הקוראים לעצמם "פלסטינאים" (אני פשוט לא מכיר עם כזה, אז שיהיה), מחוייבים בתשלום אגרת טלויזיה?
החוק הישראלי תופס לגביהם (אלו בגדה המערבית לפחות), מאחר וזה שטח בשליטה ישראלית.
7W-4W-4.8E-13E-16E-19.2E
1.2 meter dish
1.2 meter dish
-
2pac4u
- אחלה חבר

תמיד הייתה ויהיה זליגה של שידור תוכן מסויים מעבר לטריטוריה עליו נרכש הזכויות.אי אפשר לסגור את השמיים (במקרה של שידור לווין,סיכוך אפשר,אבל זה דבר קיצוני).אתן לך דוגמא.י א @ 8/6/2010, 10:26 כתב: מה שלא ברור לי זה שאם ערוץ 1 הוא הזכיין לשידורי המודיאל והוא משדר בחופשי בלווין עמוס ב SD האם זה לא מהווה בעיה שהשידור נקלט גם במדינות לידנו ?
שידור F1 ,(עד עכשיו) נקלט חופשי ב-RTL,מי שהיה לקוח יס/הוט,חטפו "שקופית" על זכויות שידור ששייך לערוץ הספורט,מי שהיה לו צלחת פרטית,ראה.
תיראה את כמות "הבעיות" פה חחח
http://liveonsat.com/LJsport_foot_fifa_ ... _yyyy=2010
יש שם 2 ערוצים שישדרו בחינם HD,ברור לך שיקלט גם באזורים שהשידור HD שייך למישהו אחר ?
בקיצור בעלי צלחות פרטית תמיד יהיו בעמדה טובה
-
2pac4u
- אחלה חבר

לא,שם יש להם רק זכויות,אין להם חובות,עוד סיבה שהם לא רוצים להתנתק מאיתנו חחח,זה יהיה קצת לא כלכלי להוציא "יחידת קומנדו" לגביית חובות,לא שיחידות נבחרות לא מבצעים "שמרטפות" בישובים יהודיים בשטחים.Jaaz @ 8/6/2010, 10:31 כתב: ושאלה מעניינת - האם אלו הקוראים לעצמם "פלסטינאים" (אני פשוט לא מכיר עם כזה, אז שיהיה), מחוייבים בתשלום אגרת טלויזיה?
החוק הישראלי תופס לגביהם (אלו בגדה המערבית לפחות), מאחר וזה שטח בשליטה ישראלית.
אבל,על תשכח,זאת הסיבה שגם אנחנו יכולים ליראות פה,"חוקי" חבילות כמו SKY ITALIA HD ועוד כל מני פנינות
-
satobacko
- אחלה חבר

במונחים של שידור לוויני, האלומה של עמוס היא מאוד מאוד צרה.י א @ 8/6/2010, 10:26 כתב: מה שלא ברור לי זה שאם ערוץ 1 הוא הזכיין לשידורי המודיאל והוא משדר בחופשי בלווין עמוס ב SD האם זה לא מהווה בעיה שהשידור נקלט גם במדינות לידנו ?
בנוסף, השידור יכול להיקלט רק במדינות השכנות לנו, שממילא עוינות אותנו מאוד. מי ירצה שם להיתפס צופה בערוץ ישראלי?
-
הטכנאי קרמר
- תותח על

השנה . המונדייל חופשי בעולם . לא כמו ליפני 4 שנים שהוא הייה מסחרי . ובכול התחנות הוא הייה מוצפן אז אפילו באזרביז'ן ובSD . השנה התחנות משלמות ישר לFIFA ולא לצרלטון
סכום סימלי . מה עשתה רשות השידור עם יס, עיסקה טובה ! כך את הHD בתשלום ושדר . רשות השידור קיבלה כסף . יס והוט חשבו שיצטרפו אלהם אלפי מינויים חדשים וירכשו חבילות HD ויתחיבו ל3 שנים כך שהם יצעו מרויחים מהעיסקה .
באופן רשמי . "לרשות השידור אין טכנולוגיה HD וזהו" . אבל מאחורי הגב . הכול עניין של כסף כאן יס/הוט רשות השידור
לי יש 4 ערוצים HD 2 הונגרים . 2 מדובאי בלוויין 26 2 ערוצי ספורט מעולים בHD
מקווה שאחד מיהם ישדר את המונדייל . בערוץ הספורט מדובי יש 2 פסי קול מקורי וערבי
סכום סימלי . מה עשתה רשות השידור עם יס, עיסקה טובה ! כך את הHD בתשלום ושדר . רשות השידור קיבלה כסף . יס והוט חשבו שיצטרפו אלהם אלפי מינויים חדשים וירכשו חבילות HD ויתחיבו ל3 שנים כך שהם יצעו מרויחים מהעיסקה .
באופן רשמי . "לרשות השידור אין טכנולוגיה HD וזהו" . אבל מאחורי הגב . הכול עניין של כסף כאן יס/הוט רשות השידור
לי יש 4 ערוצים HD 2 הונגרים . 2 מדובאי בלוויין 26 2 ערוצי ספורט מעולים בHD
מקווה שאחד מיהם ישדר את המונדייל . בערוץ הספורט מדובי יש 2 פסי קול מקורי וערבי
רק הטכנאי קרמר