ערוצים רומנים
-
zweiss
- תותח על

- mola10
- תותח על

-
zweiss
- תותח על

- mola10
- תותח על

-
11tom
- אחלה חבר

-
הטכנאי קרמר
- תותח על

אתה לא צודק . לובית זה לא ערבית, כמו מרוקאית זה לא ערבית .11tom @ 10/7/2010, 20:21 כתב: ציטוט: אני לא דובר תימנית'
ברור שלא מכיון שאין שפה כזאת כמו שאין שפה 'לבנונית' או שפה 'לובית',יש ערבית וזו השפה שמדברים בין היתר במדינה הערבית תימן
לכן אני וכל דובר ערבית יכול להבין שם כל מילה.
תימנית כבר דומה מעט לערבית אבל עם מבטע של תימני . עם הרבה "עיין" .
רק הטכנאי קרמר
-
11tom
- אחלה חבר

קרמר היקר
כשתדע ערבית תדבר...
אין לך מושג על מה אתה מדבר
אין שפה לובית כפי שאין שפה מרוקאית ולא שפה סורית,יש ערבית!
יש ספרותית המדוברת בכל אמצעי התקשורת בארצות ערב והיא אחידה ללא שום הבדל בתימן,בירדן,או במרוקו
וישנה מדוברת המשתנה ממדינה למדינה ואפילו מאיזור לאיזור באותה מדינה
'תימנית' זה לא דומה לערבית,תימנית היא ערבית בלהג תימני אבל ערבית טהורה,ומה שאתה קורא ערבית וכוונתך לערבית של פה זו ערבית בלהג פלסטיני,זה שאתה חושב שמה שמדברים פה זה ערבית ומה שמדברים בארצות ערב זו 'תימנית' או 'מצרית' או 'מרוקאית' זה לא מראה על הבנה יתירה בשפה
וכשלא יודעים עדיף לא לדבר,במחילה מכבודך...
כשתדע ערבית תדבר...
אין לך מושג על מה אתה מדבר
יש ספרותית המדוברת בכל אמצעי התקשורת בארצות ערב והיא אחידה ללא שום הבדל בתימן,בירדן,או במרוקו
וישנה מדוברת המשתנה ממדינה למדינה ואפילו מאיזור לאיזור באותה מדינה
'תימנית' זה לא דומה לערבית,תימנית היא ערבית בלהג תימני אבל ערבית טהורה,ומה שאתה קורא ערבית וכוונתך לערבית של פה זו ערבית בלהג פלסטיני,זה שאתה חושב שמה שמדברים פה זה ערבית ומה שמדברים בארצות ערב זו 'תימנית' או 'מצרית' או 'מרוקאית' זה לא מראה על הבנה יתירה בשפה
וכשלא יודעים עדיף לא לדבר,במחילה מכבודך...
- dudutr
- תותח על

טום.אתה טועה ומטעה11tom @ 11/7/2010, 00:16 כתב:
אני לא חובב שפות,ולא קורא ולומד בנושא הזה
אבל
אני דובר ערבית(מהצבא)
ודובר מרוקאית (מהבית)
אלו שפות שונות לגמרי אחת מהשנייה. יש מילים
שהם אותו דבר גם בערבית וגם במרוקאית אבל בכללי
זה שני שפות שונות
(כמו הרבה מילים חופפות שיש גם ביידיש וגם באנגלית ,אז לפי מה שאתה אומר
אז גם יידיש ואנגלית זו אותה שפה?)
אם אתה דובר ערבית, אז שים בממיר ערוץ M2 ,ותישמע מה זה מרוקאית
קרא כאן על השפה ה'ערבית מרוקאית'
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A2%D7% ... 7%99%D7%AA
]
DM 800HD GP3
1.20--19.2E-15.8E-13E-9E-4W-7W
1.10--10E-7E-4.8E
1.20--42E
1.10--10E-7E-4.8E
1.20--42E
-
11tom
- אחלה חבר

לדעת כמה משפטים מהצבא זה לא נקרא לדעת ערבית,אם היית דובר ערבית לא היית מדבר כפי שדיברת.
אני דובר ערבית כשפת אם.
זה שיש מילים שונות בערבית הפלסטינית ובערבית המרוקאית זה לא עושה את הלהג הערבי-מרוקאי לשפה נפרדת.
מה שאתה קורא 'ערבית' היא ערבית פלסטינית,אם תשאל כל ערבי במרוקו מה הוא מדבר הוא יענה לך ערבית ולא מרוקאית,כנ''ל בתימן,סעודיה או פה בארץ,כולם יאמרו לך שהם דוברי ערבית וזה אכן נכון.
גם פה בארץ הקטנה שלנו ישנן הבדלים במילים בין איזור לאיזור אז מה תגיד שאחד מדבר בשפה ה'גלילית' ואחד ב'ירושלמית'? ודאי שלא!
שוב,ישנה הערבית הספרותית המדוברת באמצעי התקשורת ובה לא תשמע כל הבדל בין תחנה מרוקאית,תימנית,או מצרית,השפה היא אחידה בכל ארצות ערב ללא שום הבדל!
ואגב,אני צופה הרבה בערוץ M2 ותוכניות החדשות והטוק שואו אצלם בערבית ספרותית המובנת לכל דובר ערבית,נכון שסדרות מקומיות למשל מדוברות בערבית המרוקאית(ערבית מרוקאית ולא שפה מרוקאית)ואותן בתור דובר ערבית פלסטינית(לא סתם 'ערבית')קשה לי להבין אם כי אני מבין חלק לא מבוטל וזאת מכיון שבכל זאת זו עדיין שפה ערבית ואוצר המילים המשותף לה ולשאר הלהגים הערבים די רחב לכן זה ממש לא דומה לדוגמא שהבאת עם היידיש והאנגלית אלא זה יותר דומה ליידיש וגרמנית או כפי שכתב קודמיך,לאנגלית הבריטית והאמריקאית.
לסיום,למרות מה שהרבה יהודים מכל מיני סיבות שונות ומשונות היו מעדיפים לחשוב,מרוקו היא ארץ ערבית(יש מיעוט ברברי של 25% בסה''כ)טהורה בדיוק כפי שתימן וירדן או לוב הן ערביות טהורות,המשותף לכל 21 המדינות האלה היא השפה הערבית המדוברת בהן,הן הספרותית האחידה בכל ארצות ערב (גם במרוקו,כן) והן המדוברת ללהגיה השונים והמשתנה מאיזור לאיזור ולאו דוקא ממדינה למדינה.
מקוה שהבנת והחכמת
תום
אני דובר ערבית כשפת אם.
זה שיש מילים שונות בערבית הפלסטינית ובערבית המרוקאית זה לא עושה את הלהג הערבי-מרוקאי לשפה נפרדת.
מה שאתה קורא 'ערבית' היא ערבית פלסטינית,אם תשאל כל ערבי במרוקו מה הוא מדבר הוא יענה לך ערבית ולא מרוקאית,כנ''ל בתימן,סעודיה או פה בארץ,כולם יאמרו לך שהם דוברי ערבית וזה אכן נכון.
גם פה בארץ הקטנה שלנו ישנן הבדלים במילים בין איזור לאיזור אז מה תגיד שאחד מדבר בשפה ה'גלילית' ואחד ב'ירושלמית'? ודאי שלא!
שוב,ישנה הערבית הספרותית המדוברת באמצעי התקשורת ובה לא תשמע כל הבדל בין תחנה מרוקאית,תימנית,או מצרית,השפה היא אחידה בכל ארצות ערב ללא שום הבדל!
ואגב,אני צופה הרבה בערוץ M2 ותוכניות החדשות והטוק שואו אצלם בערבית ספרותית המובנת לכל דובר ערבית,נכון שסדרות מקומיות למשל מדוברות בערבית המרוקאית(ערבית מרוקאית ולא שפה מרוקאית)ואותן בתור דובר ערבית פלסטינית(לא סתם 'ערבית')קשה לי להבין אם כי אני מבין חלק לא מבוטל וזאת מכיון שבכל זאת זו עדיין שפה ערבית ואוצר המילים המשותף לה ולשאר הלהגים הערבים די רחב לכן זה ממש לא דומה לדוגמא שהבאת עם היידיש והאנגלית אלא זה יותר דומה ליידיש וגרמנית או כפי שכתב קודמיך,לאנגלית הבריטית והאמריקאית.
לסיום,למרות מה שהרבה יהודים מכל מיני סיבות שונות ומשונות היו מעדיפים לחשוב,מרוקו היא ארץ ערבית(יש מיעוט ברברי של 25% בסה''כ)טהורה בדיוק כפי שתימן וירדן או לוב הן ערביות טהורות,המשותף לכל 21 המדינות האלה היא השפה הערבית המדוברת בהן,הן הספרותית האחידה בכל ארצות ערב (גם במרוקו,כן) והן המדוברת ללהגיה השונים והמשתנה מאיזור לאיזור ולאו דוקא ממדינה למדינה.
מקוה שהבנת והחכמת
תום
- dudutr
- תותח על

תסמוך עליי11tom @ 11/7/2010, 01:48 כתב: לדעת כמה משפטים מהצבא זה לא נקרא לדעת ערבית,אם היית דובר ערבית לא היית מדבר כפי שדיברת.
אני דובר ערבית כשפת אם.
אם אמרתי שאני דובר ערבית,אז אני דובר ערבית!
לא שפת אם, אבל דובר ערבית.
אני לא ניכנס לדקויות של איך ניקראת השפה 'מרוקאית'
או 'ערבית מרוקאית'
בפועל אלו שני שפות שונות!
אם אני אדבר במרוקאית עם דובר ערבית (פלסטינאית,זו הערבית שאני מכיר)
הוא יבין במיקרה הטוב 20 אחוז
ואם דובר ערבית נניח מטייבה ידבר עם 'מרוקאי' שעלה ממרוקו, בערבית
'המרוקאי' לא יבין את הערבית!
אז אפשר ליקרא לזה 'ערבית מרוקאית'
אבל המרחק בין שני שפות אלו רב
יש יותר שוני מאשר דימיון בשני השפות האלה
ולכן המרוקאית ניתפשת כשפה אחרת
DM 800HD GP3
1.10--10E-7E-4.8E
1.20--42E
1.10--10E-7E-4.8E
1.20--42E
- awazil
- אחלה חבר

dudutr
אוףףףףף כמה משועמם אתה !!!!
השפה הערבית היא השפה הרשמית/המשותפת של כל מדינות ערב . יש הבדל בין שפה לבין מבטא... גם אם יש הבדל לא קטן במבטא , השפה נשארת אותה שפה , אותם מילים , אותם אותיות .
בחיאאאת , אל תתעקש סתם ...
וחברה , תתמקדו בלווינים ולא בספרות עולמית ההה.
אוףףףףף כמה משועמם אתה !!!!
השפה הערבית היא השפה הרשמית/המשותפת של כל מדינות ערב . יש הבדל בין שפה לבין מבטא... גם אם יש הבדל לא קטן במבטא , השפה נשארת אותה שפה , אותם מילים , אותם אותיות .
בחיאאאת , אל תתעקש סתם ...
וחברה , תתמקדו בלווינים ולא בספרות עולמית ההה.
פתאום איכות הdvd הפכה לגרועה
IPbox9000HD plus ,DreamBox 800HD PVR , mutant 200s , dm500s
motorized 1.8m dish + 1.6m = 4w 7w 13e 26e
IPbox9000HD plus ,DreamBox 800HD PVR , mutant 200s , dm500s
motorized 1.8m dish + 1.6m = 4w 7w 13e 26e
-
Highway Star
- תותח על

- mola10
- תותח על

-
eitanmatok
- חבר פורום

dudutr, אבל אל תשכח שיש הבדל בשפה בין היהודים לבין הערבים שחיו שם...
כדוגמת הערבית בעירק היא ערבית לכל דבר בלהג עירקי אך יחד עם זאת היהודים בעירק בינם לבין עצמם היו מדברים טיפה שונה פה ושם ישנן מילים ייחודיות אך בגדול טום צודק שהערבית היא ערבית עם שינויים קלים לכאן ולכאן בלהג ולפעמים גם פה ושם מילים משתנות לפי האיזור..
כדוגמת הערבית בעירק היא ערבית לכל דבר בלהג עירקי אך יחד עם זאת היהודים בעירק בינם לבין עצמם היו מדברים טיפה שונה פה ושם ישנן מילים ייחודיות אך בגדול טום צודק שהערבית היא ערבית עם שינויים קלים לכאן ולכאן בלהג ולפעמים גם פה ושם מילים משתנות לפי האיזור..