אני מעונין לעבור לקליטה לוינית מה אני צריך?

כל השאלות והדיונים על לווינים, ציוד קליטה, ממירים, ערוצים חדשים, כרטיסי לווין, קידודים ועוד.....
שלח תגובה
sebastian
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי sebastian »

שלום לכולם אני רוצה להיכנס לתחום, אבל אני לא מסוגל לקבל הסבר מדויק ומפורט לגבי מה בדיוק אני צריך.
כבר הבנתי שכמה שהצלחת שלי גדולה יותר ככה הקליטה שלי טובה יותר, ושאני צריך LNB לכל לויין וכו'
אבל אין שום הסבר או סירטוט של הרכיבים שאני צריך.

למשל מה אם אני רוצה לקלוט כמה לויינים על צלחת אחת חוץ מ LNB לכל לויין מה עוד אני צריך?

אני בא מתחום הרשתות, ויש לי תמונה מטושטשת בראש של איך זה אמור להראות, כלומר טלויזיה ->ממיר ->כבל coax ->ואז lnb אבל אני בתוך שאני מפספס משהו.

אני אשמח אים מישהו יוכל להסביר בצורה קצת יותר מפורטת מה אני צריך בדיוק ואיך זה מיתחבר.

תודה :D
סמל אישי של משתמש
razf
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי razf »

תתחיל בתמונות באלבום למטה
הנה לינק ל התקנה של TIPTIP
http://www.sat-israel.com/Forums/index. ... opic=32897

ותמשיך בלקרוא בפורום מתחילים ואז תמקד את השאלות
תמונה
emh
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה על ידי emh »

לא ציינת, ובתמונות לא הראו את הנושא של דייסיק.
רכיב שכל הכבלים מה-LNB השונים מגיעים אליו
והוא משלב אותם לכבל יציאה אחד.

(וגם לא ראו שאם רוצים 2 ממירים, אז צריך LNB עם 2 יציאות,
והכל מוכפל פעמיים, כבלים כפולים, 2 דייסקים, 2 כבלים שיורדים לבית)

דייסיק - diseq
לי יש כזה
http://www.satelliten-shop.com/catalog/ ... mp_8-1.jpg
(רק תחשוב איך כל הכבלים מתחברים אליו ובאיזה קופסה גדולה סגרתי את זה,
לכן עדיף להשיג אחד שכל החיבורים שלו הם מלמטה)
משהו כזה, רק שהחיבורים אמורים להיות למטה, כדי שלא ייכנס מים
http://www.kereadiko.com/kalodia/swich_diseq_4x1.JPG

הכבל הוא RG6 (רצוי כמה שיותר מחוספס, לא מסתובב סביב עצמו)
והחיבורים של כל כבל זה חיבור עם הברגה - לא מחבר וידאו פשוט!
צריך כלי מיוחד כדי להרכיב אותם, ולדעת בדיוק כמה כבל לגלף ולחשוף.
כזה כלי - Rg6 Crimper
http://www.lashen.com/vendors/paladin/images/901024.jpg
סמל אישי של משתמש
razf
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי razf »

לא ציינתי הרבה דברים

איזה ממיר לקנות?
איזה LNB לקנות ?
איזה גודל צלחות לקחת?
איזה חבילות לקחת?
איזה חומר איטום להשתמש בקדח בגג?
איך לתפוס את הכבלים בצורה מסודרת?
איזה שקע מתאים ל RG6 לבית?
איך לעבוד אם סטלבנד?
איך לחבר קרונות ו RJ45 ?

והרשימה עוד ארוכה

הבחור צריך לקרוא קצת במדור מתחילים
ואז למקד את השאלות
תמונה
sebastian
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי sebastian »

קראתי אבל אתה צודק....

טוב האמת הדבר היחיד שנישאר לא ברור זה כך:

ראיתי משהוא שנקראה "מפצל IF", העם זה "diseq" או מפצל אות?
אם אני רוצה לקלוט 3 לויינים אני שם "diseq" ואם יש לי שני ממרים האם בהכרך צריך להכפיל את כל הציוד בשניים או שיש מפצל בתוספת "repeater"(משחזר) או משהו בסיגנון?

זה קצת מוזר לי שצריך להכפיל הכל בשניים, הרי ה-LNB הוא בסך הכל מקלט והיציאה ממנו נותנת אות לא משנה מה, כן יחול להיות צריך "amplifier"(מגבר) או "repeater"(משחזר) בשביל שיספיק לשני ממרים אבל להכפיל....

אגב הסיבה שאני רוצה לדעת איך זה מתחבר וכמה תצורות חיבור יש, היא שאני יכול ליצור סירטוט מסודר וברור שכל אחד יוכל להבין, אני רק צריך מידע.
סמל אישי של משתמש
razf
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי razf »

תראה יש כמה שיטות
הכי זול ופשוט בשביל מה שאתה רוצה זה

לקנות 3 LNB של שתי יציאות ( סביב המאה ש"ח לאחד)
לקנות שני דיסקים של 4 (סביב ה 20 ש"ח לאחד)

אני מצרף לינק לסרטוט אומנם זה דייסק של 2 אבל הכוונה אותו דבר
1

ועוד אחד אני לא מכיר מישהו שמשתמש בזה
2
תמונה
sebastian
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי sebastian »

הבנתי.... טוב נתחיל בעבודה......
בקרוב אני אפרסם כאן

תודה לכם על היעוץ והעזרה
vladimir97
תותח על
תותח על

שליחה על ידי vladimir97 »

ראשית עליך להחליט, בהתאם לערוצים, אילו לווינים אתה מעוניין לקלוט.
הגודל האופטימלי לצלחת הוא 1 מטר. צלחת בקוטר 1 מטר יכולה לקלוט את רוב הלווינים, למעט לווינים ספציפיים שדורשים צלחות גדולות יותר. על הצלחת מורכב ה-LNB (עינית/ראש וכיו"ב). בגלל פערי VOLTAGE בין תדרים שונים, להבדיל מהמקובל, בחיבור לוויני אי אפשר פשוט לפצל כבל ולחבר למס' ממירים. לכן, כמספר הממירים הדרושים, ככה יש צורך במס' יציאות על ה-LNB. (יש יציאה אחת, שתי יציאות, ארבע, שמונה- יותר יציאות- יותר יקר). כל LNB -> לווין אחד. ניתן להתקין מס' LNB לצורך מס' לווינים על צלחת אחת מתוך מטרה לחסוך, וזאת כאשר הלווינים קרובים אחד לשני. כאן צריך לשים לב שמתקיים יחס הפוך מבחינת מיקום ה-LNB. אם לווין HOTBIRD נמצא במקום מסוים בכיוון של צלחת, ואילו הייתי רוצה לכוון את הלווין AMOS, הייתי צריך להזיז את הצלחת יותר ימינה(בהתאם לאזימוט שלה). אילו הייתי רוצה לשים HOTBIRD ו-AMOS על אותה צלחת- אז בדיוק הפוך- ה-LNB של AMOS יהיה שמאלה לזה של HOTBIRD, וגם השוני בזוית ההגבהה (הטיה של הצלחת יותר למעלה/יותר למטה) יהיה הפוך לזה המקורי.
בגדול אפשר לחבר LNB ישירות לממיר, רק שזה מגביל אותך בלווין אחד לממיר ולכן נכנס לתמונה ה-DISEQC שיש לו כניסות ללווינים (מה-LNB השונים) ויציאה אחת לממיר. יש דייסקים עם 2,4,8 כניסות.
בגדול צריך צלחת, ממיר (אם לא מעוניין ב-HD אז ממליץ על DM500S), אם מעוניין בקליטה של יותר מלווין אחד אז דייסק, LNB על פי הצורך, כבלים, חיבורים (להשתדל שיהיו איכותיים).
לצורך כיוון הצלחת יש את האתר הזה- http://www.satlex.de/en/azel_calc.html אחד מיני רבים. שים ישראל, עיר ולווין רצוי ויתן לך 3 נתונים חשובים - זוית הגבהה, הטיה של LNB ואזימוט. זווית הגבהה נקבעת על פי הסקאלה שיש על הצלחת (אם המוט לא מספיק ישר אז הפער בהתאם, ניסוי וטעיה, לפחות בפעם הראשונה, עוזרים). הטיה של LNB זה נתון או במינוס או בפלוס. כמה ההטייה זה פחות חשוב אלא זה יותר קריטי כדי לשפר קליטה - מה שחשוב שההטיה הדרושה לא תהיה שונה באופן קיצוני מההטיה בפועל. אזימוט זה הכיוון אליו הצלחת תסתכל. או שתקח מצפן, תגדיר אותו על צפון ותראה בדיוק מספר והכיוון שלו, או שתראה באזור צלחת של יס, תדע שהאזימוט שלה זה בערך 240-250, ותכוון לפיה - ימינה זה גדל, שמאלה זה קטן. אם אין ברשותך מכשיר לכיוון, הכיוון מתבצע על ידי חיבור ישיר לממיר עם אפשרות להצגת אחוזי קליטה, מגדיר בו את הלווין, מחבר ישירות אליו, ומשחק עד שמקבל אחוזים בנתון ה-QUALITY. בהצלחה !
CubeRevo 250HD, IPBOX 250S PVR, Dreambox 500 x 2, 13E,4W,5E,75E,9E
ijdm01
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי ijdm01 »

מה עושים כדי לראות בכמה חדרים ? האם צריך לכל חדר ממיר וחיבורים בהתאמה ?
האם קיום כבל רשת RJ45 בין החדרים עוזר ?
ofirnus92
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה על ידי ofirnus92 »

אם זה רק לווין אחד וחבילה מסויימת אחת כמו לדוגמא YES שכמובן ניתן לראות אותה רק בעזרת ציוד שלהם ומנוי שלהם אז ניתן לפצל את האות שמגיע מן הצלחת בעזרת מפצלים מפני שהתדרים נמצאים באותה קוטביות...
אך אם הקוטביות משתנה אז ברגע שנעבור לקוטביות אחרת באחד הממירים לא נוכל לצפות בממיר השני בגלל זה צריך את ההכפלה
שלח תגובה