אני לא מעונין בחיבור שיתופי, כי אני לא צרכן טלויזיה כבד, ואין לי עיניין בחבילות מיוחדות.
אני רוצה לקלוט את עמוס בשביל ערוצים 1,2, ו 10 שזה כל מה שחשוב לי.
את הוטבירד אני רוצה כי הבנתי שהוא באותו הכיוון הכללי של עמוס , כך שיהיה אפשר לקלוט אותו על אותה צלחת.
מה בהוטבירד?... אני לא באמת יודע איזה ערוצים יש שם. מה שבחינם, אני אשמח לקלוט, שיהיה על מה לזפזפ. אבל באמת לצפות אני יכול רק בערוצים בעברית או אנגלית.
מישהו נתן פה לינק לאתר של יצרנית מולטיסוויצים, ומהמידע שם הבנתי שיש פה קצת יותר סיבוך ממה שחשבתי.
תקנו אותי אם אני טועה:
1)
השידור יכול להיות בשני תדרים עיקריים 9750 , 10600 מגההרץ.
כשבכל תדר כזה השידור יכול להיות מקוטב אנכית או אופקית.
בסה"כ 4 אפשרויות...
2)
LNB אוניברסלי (עם מוצא יחיד לצורך ההבנה) מכיל מתנדים בתדרים : 9750 , 10600.
והמוצא שלה יכול להיות רק אחת מהאפשרויות, לפי מה שהגדרתי מראש בממיר, ובכל פעם שאני ארצה לצפות במשהו בקיטוב אחר, או בתחום תדר אחר (HB/LB) , אני אצטרך להכנס להגדרות הממיר ולשנות את ההגדרה.
כלומר הLNB הזה מסוגל לפענח הכל, אבל תחת הגדרה קבועה בממיר, הLNB מעניק לי רק אחת מ 4 האפשרויות ( LB-V LB-H HB-V HB-H ) .
לכן אם אני ארצה לצפות בשתיים מהאפשרויות האלה על אותו לווין, אני אצטרך שני LNB .
3)
מולטיסוויצ מצריך עבור כל לווין LNB מיוחד עם 4 יציאות ,LB-V LB-H HB-V HB-H.
כך שאם ממיר אחד מעוניין בקונפיגורציה מסוימת, והשני בקונפיגורציה אחרת, שתי האפשרויות זמינות. בניגוד ל LNB האוניברסלי שיכול לעבוד רק באחת הקונפיגורציות.
אם זה נכון, אז במידה ואני ממילא מעוניין באותה הקונפיגורציה בלבד עבור כל המממירים בבית, לדוגמא LB-H , אז למעשה אני יכול להזין את המולטיסוויץ בLNB המתאים לאות הזה, וזהו ?
ובעצם, למה בכלל אני צריך מולטיסוויץ במצב כזה ?
4)
אני צריך עוד מידע לגבי התגובה:
לגבי עמוס לא תצטרך 5 כבלים, להוטבירד כן.
אם כל הערוצים נמצאים באותו בלוק של הלוין תוכל פשוט לפצל ,
למשל אם כל הערוצים נמצאים ב V כמו ביס. (ערוצי 2, 10 נמצאים באותו תחום)
אם אתה צריך לוין שלם במקרה של הוטבירד אתה צריך LNB מרובע עבור 4 טלויוזיות
עבור יותר מ4 תצטרך LNB מיוחד ומולטי סוויץ' כמו שכתוב למעלה.
וכמובן כבל נפרד עבור כל ממיר
אצלי היה מותרן פעם מערכת של 4X4 ז"א 4 LNB ל 4 ממירים
קצת מסובך אבל ניתן לביצוע
העינין עדיין לא ברור לי כל כך.
אצל עמוס כל הערוצים צריכים את אותו התדר במתנד ה LNB, והקיטוב זהה, ולכן כל הממירים המחוברים יוגדרו באותו האופן, כך שלא יהיו "בקשות סותרות" מהממירים ל LNB ?
אז בעצם אני מחבר LNB עם יציאה אחת (אוניברסלי, או מותאם מראש למה שאני רוצה לקלוט), מוביל כבל אחד לבית, ובפנים שם מפצל פשוט לכל הממירים?
ובהוטבירד, אם אני מחליט על ערוצים מסויימים תחת אותו קיטוב (V או H ) ובאותו התחום ( LB או HB) , אני בעצם יכול לעשות את אותו הדבר?
4 LNB ל 4 ממירים ?
כלומר LNB לכל ממיר וחסכתי לעצמי את עיניין הפיצולים. שכל ממיר יעשה מה שבא לו עם הLNB האוניברסלי הפרטי שלו?
אפשרי למקם מספר LNB לאותו הלווין, על אותה הצלחת, או שהמיקום של ה LNB הוא כל כך מדויק, שאי אפשר להצמיד אליו LNB נוסף ?
..................................................
י א,
אין לי הרבה דרישות מהמערכת.
מלבד הערוצים הישראלים, אני אשמח על כל דבר שיתווסף, ולא ממש אתאכזב מדברים שאצטרך לוותר עליהם למען פשטות המערכת.
אשמח להמלצות.
גם מהממירים אין לי יותר מידי דרישות. העיקר שיעבדו..
אני לא בטוח שאוכל לחסוך בממיר על סמך הרגלי צפייה של המשפחה.
syarus,
תודה על המידע.
אשמח לעוד אתרים כאלה, ביחוד אתרים עם שרטוטים.
drsignal,
יש חנות בחיפה:
http://www.mediagalaxy.co.il/aboutus.asp
כל הכבלים והלוחצים שהייתי צריך למחשב היו במחירים ממש טובים שם.
אני אבדוק אם יש להם גם ציוד שמתאים לזה.
אני לא מתכנן לצאת לחו"ל בקרוב, אז את הממירים אני כנראה שאקנה בארץ, אלא אם כן מישהו מכיר אתר זול בחו"ל שעושה משלוחים לארץ ועדיין מצליח למכור במחיר תחרותי.
בקשר לכיוון... אני אנסה לבד עם הממיר וטלויזיה על הגג.
אם לא ילך, תמיד אפשר לשלם למתקין שיטפל בעיניין הכיוון.
apex,
אשמח אם תוכל לענות לי על השאלות שהיו לי בקשר לתגובה שלך.
תודה רבה לכולם