nvaknin @ 22/3/2011, 19:10 כתב:
נקווה שהיום אחווה קצת יותר הצלחה (-;
תגידו, אם אכניס לממיר כמה ערוצים, כמו לדוגמא 11658 לערוץ 2 בעמוס
וכן הלאה, אוכל להשתמש בעוצמה ובאיכות לכיוון?
זאת אומרת שאם יהיה לי סיגנל ואיכות טובה בערוץ מסויים אז אני בהוטבירד וכדומה..
תעזר בעצות של סיגנל, ואל תתיאש.
בפעם הראשונה לא הלך לי כלום, בפעם השנייה עוד כמה שעות מבוזבזות, אבל בפעם השלישית באמת הסתדרתי, ואפילו דיי מהר.
הנקודות החשובות הן שהצלחת אופסט, כך שאם הלווין ממוקם 45 מעלות כלפי מעלה, תצטרך לחסר מזה בין 17 ל 22 מעלות, לפי האופסט של הצלחת. יוצא שהיא נראית כאילו היא מכוונת קדימה, אבל היא מכוונת כלפי מעלה.
בשביל שהכיוון הזה שלך יהיה נכון, תצטרך שהעמוד עליו התקנת את הצלחת יהיה ישר. תשתמש בפלס בהתקנה. אם העמוד קצת באלכסון, הזוית על גב הצלחת מאבדת מהמשמעות שלה... תצטרך למדוד את הזוית שבה העמוד נוטה, ולחסר\לחבר מהזוית שקיבלת. כאב ראש מיותר.
אחרי הכיוון הזה, קח מצפן, ותסתכל למרחק, לכיוון של המצפן. תמצא עצם רחוק בכיוון, ותכוון אליו את הצלחת.
הצפון האמיתי והצפון המגנטי לא נמצאים בדיוק באותו הכיוון, אז אם אתה מכוון באמצעות מצפן, תשתמש בזווית הלווין לפי הצפון המגנטי.
את נתוני המיקום של הלווין יש באתר :
http://www.dishpointer.com/
הכל ביחס למיקום המדויק שלך, כולל הזוית של ה LNB.
אחרי שהרכבת את המערכת בצורה הכי מדוייקת שאתה יכול, באמצעות הכלים העומדים לשירותך תתחיל לחפש...
שב על הגג, ליד הצלחת, עם ממיר המכוון לערוץ בלווין שאתה מחפש, ותתחיל להזיז את הצלחת לצדדים, אבל בנגיעות ממש ממש קטנות.
הכיוון של הצלחת הוא מדויק לרמה של נגיעה קלה בצלחת, אז צריך להזיז אותה בנגיעות קטנות.
לוקח זמן מרגע שה LNB קולט את האות, ועד שהממיר הדיגיטלי שלך מפענח אותו ומודיע לך על האיכות, לכן תצטרך להמתין מעט בין נגיעה לנגיעה בצלחת, עד שתקבל תגובה אמיתית לכיוון הנוכחי שלה.
תנסה מעט ימינה מהנקודה שלך, ומעט שמאלה. מעט=מעלות בודדות. יותר מזה, והתרחקת יותר מידי מהכיוון הראשוני שהתבצע באמצעות המצפן..
תעשה ככה כמה סריקות לצדדים, עד שתמצא.
לא מצאת, ואתה בטוח שעברת טוב על הצדדים, כנראה שההגבהה שלה לא מתאימה.
נסה להגביה\להנמיך מעט ועוד פעם לסרוק לצדדים לאט לאט ובסבלנות.
כמה שהכיוון הראשוני שלך יהיה יותר מדויק, יהיה לך יותר קל למצוא את הלווין.
קח בחשבון שזה יקח זמן...
אם ימאס לך, ואין לך כח להתעסק עם זה, אל תתאכזב אם תחליט להתייאש ולהזמין מתקין. בסה"כ זו הפרנסה שלהם. ויותר חשוב מזה עבורך, אם זה לא חאפר, תקבל כיוון מדויק באמצעות מכשיר שעולה כמה אלפי שקלים (בדקתי כשהתחלתי להתעצבן מהכיוון באמצעות ממיר).