מתחיל של ממש

כל השאלות והדיונים על לווינים, ציוד קליטה, ממירים, ערוצים חדשים, כרטיסי לווין, קידודים ועוד.....
שלח תגובה
madari
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי madari »

שלום חברים!

כבר זמן מה שאני חושב על אלטרנטיבות ל YES שיעלו פחות $ ויתאימו יותר לצרכים שלי.

לאחרונה התוודעתי לנושא הצלחות הביתיות וקראתי קצת חומר רקע. ראיתי שישנה כמות בלתי סופית של מידע והאמת שמאוד התקשתי להבין איך לתפור לעצמי פתרון, לכן החלטתי לנסות לפתוח את העניין למי שירצה ויוכל לעזור.

בגדול אני מעוניין בעיקר בשידורי ספורט ב- HD, בדגש על הליגה הספרדית. אשמח גם לקבל סרטים וסדרות ב- HD באנגלית. אני מבין שבשביל התכנים האלו יהיה כנראה צורך במנוי בתשלום, וזה בסדר מבחינתי.

השאלה בגדול היא - מאיפה מתחילים? האם מומלץ לפנות למתקין כדי ש"יתפור" לי פתרון שלם?

תודה רבה מראש לכולם!
ארי
prince_amir
תותח על
תותח על

שליחה על ידי prince_amir »

מתחילים מההתחלה, קרא את החומר במדור מתחילים.
IPBOX- 7W-4W-1W-9E-19.2E-13E-16E-23.5E-7E 28.2E 5E 39E 42E
2X1.3 meter dish, 1.8 meter jonsa dish, 1.0 H-H dish
3X1 meter dish
תמונה
madari
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי madari »

prince_amir @ 2/5/2011, 15:14 כתב: מתחילים מההתחלה, קרא את החומר במדור מתחילים.
כפי שכתבתי, קראתי לגבי המונחים הבסיסיים ולגבי הלווינים הפופולארים, אבל לא הצלחתי מזה להבין איך להמשיך.
אני מבין שהשאלה שלי אולי ניתנת לפירוש כעצלות אבל זה ממש לא המקרה :). אין לי שום בעייה לקרוא, אני פשוט מתקשה למקד את החיפוש.
אודה על כל הכוונה, כולל לינקים לאשכולות רלוונטים בפורום.

שוב תודה.
syaros
תותח על
תותח על

שליחה על ידי syaros »

אם אתה רוצה להבין:
1. רצוי לקרוא את ההודעות במדור של מתחילים לפחות שנה/שנתיים אחורה.
2. צריך ללמוד איך להשתמש באתר www.lyngsat.com
אם אתה רוצה לצפות בטלוויזיה:
צריך לפנות למתקין.
75E;13E;9E,4W
DM7020HD
מספר האנשים שניתקתי מהוט/יס = 8 והספירה נמשכת...
סמל אישי של משתמש
marx04
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי marx04 »

שלום ארי,

האפשרויות העומדות בפניך הן כמעט בלתי מוגבלות.
ניתן לקלוט הרבה מאד לוויינים, כשבכל אחד מהם מספר חבילות שידור (ממדינות שונות, המקבילות ל-YES הישראלית).
שידורי החבילות הללו מוצפנים, וניתן לצפות בהם רק באמצעות כרטיסים חוקיים אותם יש לרכוש, או באמצעות "שיתוף" (בעניין זה תוכל להתייעץ עם מתקינים).
כך למשל בלוויין הוטבירד 13E ניתן למצוא את Cyfra+ ו- Cyfrowy הפולניות, Sky Italia מאיטליה, Nova היוונית ו-Bis הצרפתית.
באופן דומה תוכל למצוא חבילות רבות נוספות בלוויין 15.8E (שכולם כאן מתייחסים אליו כ-16E), ב-7E, ב-9E, ב-10E, ב-19.2E, ב-23.5E, ב-26E, ב-7W ועוד.

הבחירה בין הלוויינים ובין החבילות נעשית בין השאר, על פי התוכן, אך גם ולפעמים בעיקר, על סמך קלות הקליטה שלהם.
לוויינים וחבילות מסוימים נקלטים באמצעות צלחות בקוטר 80 עד 120 ס"מ, ולאחרים יש צורך ב-180 ס"מ (מרבית המשתמשים אינם מתקינים צלחות גדולות יותר).
משתמשים רבים מתקינים על גבי אותה צלחת מספר עיניות (LNB), כאשר באמצעות כל עינית קולטים לויין אחר. יחד עם זאת, הקליטה הטובה ביותר היא באמצעות עינית המותקנת במרכז הצלחת. לעומת זאת בעיניות צידיות הקליטה פחות טובה.

בהנחה שאינך יושב 18 שעות ביממה מול הטלביזיה ובהנחה שאינך דובר 10 שפות, סביר להניח שצלחת או שתיים שבאמצעותן תוכל לקלוט 2 עד 6 לוויינים (ואפשר גם יותר) יענו על צרכיך מעל ומעבר.

אני ממליץ לך לפנות למתקינים, לקבל מהם מידע על התכנים הרלבנטיים עבורך, וכמובן לקבל הצעות מחיר.
באופן אישי אני ממליץ על איציק CAVTL שהפרטים שלו מופיעים בפרסומת בצד שמאל של המסך. הוא התקין את המערכת אצלי בבית, הוא איש מקצוע מעולה, מנוסה מאד, אמין, נותן שירות מצוין גם אחרי שנים, והמחירים שלו סבירים מאד.

אגב, אצלי בבית מותקנות שתי צלחות (80 ו-100 ס"מ) באמצעותן אני קולט את עמוס 4W, הוטבירד 13E, ניילסאט 7W ואסטרה 4.8E.
יחד עם זאת, אני לא רכשתי כרטיסים לחבילות וגם אינני מחובר לשיתוף, ועל כן אני יכול לצפות אך ורק בשידורים בלתי מוצפנים (FTA). אותי זה מספק מאד.
בעמוס אני רואה את הערוצים הישראליים (1, 22, 10, 33 ו-99) + METV, ובניילסאט כ-10 ערוצי סרטים באנגלית + כ-10 ערוצי חדשות באנגלית + מספר ערוצי ספורט (עם שידורי ליגה גרמנית וצרפתית בכדורגל + קצת טניס + יורוליג) [וכמובן אינספור ערוצים בערבית - למי שדובר את השפה].
אגב, בהוטבירד יש מספר ערוצי רדיו שוויצריים באיכות מעולה, אחד מהם משדר מוסיקה קלאסית, שני משדר מוסיקת ג'ז - 24 שעות ביממה - פשוט תענוג.

מקווה שסייעתי, לפחות בשביל ההתחלה.

בברכה,

אורי.
הפועל מרמורק אימפריה !
emos
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי emos »

תקשיב לאורי,שלא חוסך במילים על מנת לעזור למתחילים.
[כפיים]
madari
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי madari »

תודה רבה למגיבים.

אורי - תודה על ההקדמה, זה באמת תואם את הדברים שקראתי עליהם בפורום המתחילים. אגב, אם הבנתי נכון אז באסטרה אפשר לקלוט (לפחות חלקית) שידורי SKY בהנחה שאני עושה מנוי, נכון?

בכל מקרה יצרתי קשר עם איציק (ראיתי עליו אין ספור המלצות מעולות) והוא הזמין אותי ליצור איתו קשר. אני מקווה משם להתקדם.

תודה ויום מעולה לכולם!
סמל אישי של משתמש
marx04
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי marx04 »

שלום madari,

אינני יכול להעיד על סמך ניסיוני האישי, אך לפי הנתונים באתרים השונים (מצ"ב קישורים) ב-Astra 1M 19.2E ניתן לקלוט את חבילת סקאי גרמניה על אלומה "wide" באמצעות צלחת של 100 ס"מ.
לשם כך יש צורך ברכישת החבילה (מנוי) או ב"שיתוף".
לווין astra 1M
אזורי קליטה לאסטרה 1M

אם התכוונת לסקאי אנגליה, הרי שאותו לא ניתן לקלוט בארץ (אם אינני טועה).
החבילה האנגלית משודרת בלוויין Astra 2A at 28.2°E, והיא נקלטת רק באיים הבריטיים ובחלק ממערב אירופה - אזורי קליטה ל-astra 2A

בברכה,

אורי.
הפועל מרמורק אימפריה !
madari
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי madari »

היי אורי,

התכוונתי באמת ל- UK, ראיתי איפשהו (כבר לא זוכר איפה...) שחלק מהאלומות ניתן לקלוט.
אני אבדוק את עניין SKY גרמניה גם, שוב תודה.

ארי
סמל אישי של משתמש
cavtl
מתקין
מתקין

שליחה על ידי cavtl »

סקאי אנגליה ניקלט בצלחת 1.8 חלק מהתדרים
thestalker
תותח על
תותח על
Been thanked: 5 פעמים

שליחה על ידי thestalker »