חיבור שני ממירים לא עובד
-
smeroz
- חבר פורום

שלום לכל המומחים.
מצב קיים: צלחת מכוונת לעמוס + שני ממירים פשוטים המחוברים דרך מפצל דומה מאוד לזה: splitter (המפצל שלי הוא עד 2300MHZ).
הבעיה: ניתן לצפות באחד הממירים בערוצי ה- FTA רק כאשר הממיר השני כבוי.
לאחר שנברתי בפורום אחר שאלות דומות, הבנתי שלא אמורה להיות בעיה מכיוון שכל הערוצים החופשיים בעמוס משודרים בתדר V נמוך (מלבד METV המשודר בתדר H).
יש לי בעיה טכנית להוריד עוד כבל מהגג ולכן אין טעם להציע להוסיף עוד LNB.
אודה לכם על הצעות לפתרון.
מצב קיים: צלחת מכוונת לעמוס + שני ממירים פשוטים המחוברים דרך מפצל דומה מאוד לזה: splitter (המפצל שלי הוא עד 2300MHZ).
הבעיה: ניתן לצפות באחד הממירים בערוצי ה- FTA רק כאשר הממיר השני כבוי.
לאחר שנברתי בפורום אחר שאלות דומות, הבנתי שלא אמורה להיות בעיה מכיוון שכל הערוצים החופשיים בעמוס משודרים בתדר V נמוך (מלבד METV המשודר בתדר H).
יש לי בעיה טכנית להוריד עוד כבל מהגג ולכן אין טעם להציע להוסיף עוד LNB.
אודה לכם על הצעות לפתרון.
-
israeln
- תותח על

- יצירת קשר:
-
smeroz
- חבר פורום

גלובל, נראה לי שזה הכיוון.
שמתי לב שממיר אחד "יותר דומיננטי". קבלת הסיגנל בממיר השני תלויה בכך שהממיר הדומיננטי כבוי. סיגנל הפיקוד 22KHZ בשני הממירים נמצא כרגע ב- ON. כשאגיע בלילה הביתה אני אבטל את הפיקוד בשני הממירים ואבדוק אם זה פתר את הבעיה. אעדכן בהתאם. תודה עד כה.
Israeln, תודה גם לך. המחברים נקיים והמפצל בתוך הבית כך שאינו בסכנת רטיבות.
שמתי לב שממיר אחד "יותר דומיננטי". קבלת הסיגנל בממיר השני תלויה בכך שהממיר הדומיננטי כבוי. סיגנל הפיקוד 22KHZ בשני הממירים נמצא כרגע ב- ON. כשאגיע בלילה הביתה אני אבטל את הפיקוד בשני הממירים ואבדוק אם זה פתר את הבעיה. אעדכן בהתאם. תודה עד כה.
Israeln, תודה גם לך. המחברים נקיים והמפצל בתוך הבית כך שאינו בסכנת רטיבות.
-
smeroz
- חבר פורום

-
smeroz
- חבר פורום

תודה h2so4. אני מסכים שזה הכי פשוט לשים LNB עם שתי יציאות אבל כפי שציינתי בהתחלה, זה לא כל כך פשוט במקרה שלי ולכן אני מנסה למצוא פתרון עם המערך הקיים. אם אראה שאני לא מצליח באמצעים הפשוטים (כמו שינויי הגדרות) אשבור את הראש איך אני מעביר כבל נוסף.
כרגע, ה- LNB בממירים שלי מוגדר על תדר 5150. אנסה לשנות בלילה לפי מה שהצעת, ל- 9750 (ומכיוון שאני טירון בנושא, למדתי בזכות ההצעה שלך עוד משהו חדש...). ;-)
כרגע, ה- LNB בממירים שלי מוגדר על תדר 5150. אנסה לשנות בלילה לפי מה שהצעת, ל- 9750 (ומכיוון שאני טירון בנושא, למדתי בזכות ההצעה שלך עוד משהו חדש...). ;-)
-
smeroz
- חבר פורום

-
smeroz
- חבר פורום

מדובר בשני ממירים מיושנים מדגמים שונים. התדר 5150 נקבע ע"י סריקה אוטומטית ואיכות הצפיה היתה טובה מאוד. שיניתי את התדר בשני הממירים ל- 9750 וסרקתי מחדש. לאחר שהתחנות התעדכנו, בדקתי אם ניתן לצפות בשני הממירים בו זמנית - ללא שינוי (ניתן לצפות רק באחד). ניסיתי לשחק שוב עם תדר הפיקוד אך ללא הועיל.
לא ניראה לי שהבעיה תיפתר באמצעות שינויי הגדרות בממירים וכנראה שאאלץ לההחליף ל- LNB עם שתי יציאות ולשבור את הראש איך אעביר כבל נוסף. בכל מקרה, למדתי בזכותכם הרבה דברים חדשים ואני מודה לכם מקרב לב על כך וכן על עזרתכם הרבה.
אגב, אם אחליף LNB, אנצל את ההזדמנות ואנסה לכוון את הצלחת כך שתקלוט גם את ניילסט על אותו LNB. מכיוון שההפרש בין עמוס (4W) לניילסט (7W) הוא שלוש מעלות, האם צריך לסובב את הצלחת ימינה מעלה וחצי? הבנתי שצריך גם להטות את הצלחת כלפי מעלה. בכמה מעלות בערך? הצלחת שלי בקוטר 1.2 מ'. האם יש לכם המלצה לדגם מסויים של LNB עם שתי יציאות?
לא ניראה לי שהבעיה תיפתר באמצעות שינויי הגדרות בממירים וכנראה שאאלץ לההחליף ל- LNB עם שתי יציאות ולשבור את הראש איך אעביר כבל נוסף. בכל מקרה, למדתי בזכותכם הרבה דברים חדשים ואני מודה לכם מקרב לב על כך וכן על עזרתכם הרבה.
אגב, אם אחליף LNB, אנצל את ההזדמנות ואנסה לכוון את הצלחת כך שתקלוט גם את ניילסט על אותו LNB. מכיוון שההפרש בין עמוס (4W) לניילסט (7W) הוא שלוש מעלות, האם צריך לסובב את הצלחת ימינה מעלה וחצי? הבנתי שצריך גם להטות את הצלחת כלפי מעלה. בכמה מעלות בערך? הצלחת שלי בקוטר 1.2 מ'. האם יש לכם המלצה לדגם מסויים של LNB עם שתי יציאות?
- dudutr
- תותח על

תנתק את המפצל ששמת
ותשרשר את שני הממירים
(מהממיר הראשי ביציאת LNB OUT לממיר השני לLNB IN )
במצב הזה תוכל ליצפות בשני הממירים בו זמנית
הממיר הראשון יהיה 'עצמאי'
ובממיר השני תוכל ליצפות רק אם הממיר הראשון דולק
כל זה בהנחה שיש לך רק את עמוס כמו שרשמת
ותשרשר את שני הממירים
(מהממיר הראשי ביציאת LNB OUT לממיר השני לLNB IN )
במצב הזה תוכל ליצפות בשני הממירים בו זמנית
הממיר הראשון יהיה 'עצמאי'
ובממיר השני תוכל ליצפות רק אם הממיר הראשון דולק
כל זה בהנחה שיש לך רק את עמוס כמו שרשמת
DM 800HD GP3
1.20--19.2E-15.8E-13E-9E-4W-7W
1.10--10E-7E-4.8E
1.20--42E
1.20--19.2E-15.8E-13E-9E-4W-7W
1.10--10E-7E-4.8E
1.20--42E