עמוס וניילסט על אותו LNB
-
smeroz
- חבר פורום

שלום מומחים יקרים,
ממה שקראתי בפורום, רובכם ממליצים להתקין שני LNB בכדי לקלוט את עמוס וניילסט עם אותה הצלחת.
כמו כן, קראתי שניתן לקלוט את שני הלווינים ב- LNB יחיד (והשאלה שלי מתייחסת למצב הזה).
אחת ההמלצות הייתה להרחיק את את ה- LNB מס' ס"מ ואז יהיה ניתן לקלוט את שני הלווינים עם אותו LNB.
אני מנסה להבין מדוע הרחקת ה- LNB עדיפה (או אולי לא) על פני שינוי זוויות ההגבהה והאזימוט לממוצע בין שני הלווינים. בכדי להבהיר את השאלה, אקח לדוגמא את נתוני האזימוט - עמוס: 236.7, ניילסט: 239.4.
האזימוט הממוצע: 238.
כמו כן, זווית ההרמה הממוצעת תהיה 33.2, הטיית ה- LNB הממוצעת תהיה 46.
מה תהיה ההשפעה על הקליטה אם כיוונון הצלחת יתבצע לפי הזויות הממוצעות שצוינו?
האם יש עדיפות לצלחת בגודל מסויים בכדי להשיג קליטה טובה יותר במקרה הזה?
אדגיש שמדובר בשאלה תאורטית שנועדה להבין יותר לעומק את נושא ההתיחסות של מיקום הלווינים בשמיים ולא בשאלה "האם עדיף להתקין שני LNB" (הרי ברור שעדיף להתקין שני LNB...).
ממה שקראתי בפורום, רובכם ממליצים להתקין שני LNB בכדי לקלוט את עמוס וניילסט עם אותה הצלחת.
כמו כן, קראתי שניתן לקלוט את שני הלווינים ב- LNB יחיד (והשאלה שלי מתייחסת למצב הזה).
אחת ההמלצות הייתה להרחיק את את ה- LNB מס' ס"מ ואז יהיה ניתן לקלוט את שני הלווינים עם אותו LNB.
אני מנסה להבין מדוע הרחקת ה- LNB עדיפה (או אולי לא) על פני שינוי זוויות ההגבהה והאזימוט לממוצע בין שני הלווינים. בכדי להבהיר את השאלה, אקח לדוגמא את נתוני האזימוט - עמוס: 236.7, ניילסט: 239.4.
האזימוט הממוצע: 238.
כמו כן, זווית ההרמה הממוצעת תהיה 33.2, הטיית ה- LNB הממוצעת תהיה 46.
מה תהיה ההשפעה על הקליטה אם כיוונון הצלחת יתבצע לפי הזויות הממוצעות שצוינו?
האם יש עדיפות לצלחת בגודל מסויים בכדי להשיג קליטה טובה יותר במקרה הזה?
אדגיש שמדובר בשאלה תאורטית שנועדה להבין יותר לעומק את נושא ההתיחסות של מיקום הלווינים בשמיים ולא בשאלה "האם עדיף להתקין שני LNB" (הרי ברור שעדיף להתקין שני LNB...).
-
prince_amir
- תותח על

-
smeroz
- חבר פורום

-
prince_amir
- תותח על

-
smeroz
- חבר פורום

-
MAYDASSA
- מתקין

-
smeroz
- חבר פורום

תודה MAYDASSA, תודה moss81.
מצאתי אצל מקבילנו הגויים תשובות מהסוג שחיפשתי בקישור שבאתר הבא: www.satellites.co.uk.
להלן ההסבר היותר רלוונטי:
מצאתי אצל מקבילנו הגויים תשובות מהסוג שחיפשתי בקישור שבאתר הבא: www.satellites.co.uk.
להלן ההסבר היותר רלוונטי:
למי שמתעניין, המשך הדיון שבקישור הנ"ל ענה לי על עוד חלק מהשאלות עליהן חיפשתי הסבר.Every dish has an "acceptance angle" where it will give you good signals - the bigger the dish the smaller the acceptance angle. A normal hobby sized dish has a usable acceptance angle of about 3 degrees (1.5 degrees either side of the prime focus) Maybe a bit more if the adjacent satellite is particularly powerful.
-
smeroz
- חבר פורום