אני יודע השאלה שלי לא ממש קשורה לתחום הלווינים, אבל ראיתי שיש כאן הרבה חברה מנוסים שאולי יוכלו בכל זאת לעזור לי
החלטתי לבצע שינוי קטן במיקום המודם של הוט והראוטר(נמצאים אחד ליד השני).
כאשר HOT ביצעו התקנה, הם שמו על כבל ראשי מפצל ל-3 כיוונים.
שתי יציאות עם הנחתה של -7.5DBI- (לשני ממירים) ועוד יציאה עם הנחתה של -3.5DBI- עבור האינטרנט.
משהו בסגנון כזה:
http://www.pctstore.com/3_way_splitter_ ... 10003w.htm
כעת אני רוצה להעביר את המודם יותר רחוק בחדר.
אני רוצה להעביר את המודם שישב ליד הממיר, כלומר להשתמש בכבל שמוביל לאחד הממירים ורק בסוף לפצל אותו לשניים בעזרת מפצל, כך שאחד ילך לממיר ואחד למודם.
מצרף תרשים.
ניסיתי בעצמי לבדוק כל מיני סוגי מפצלים, אבל אני לא בטוח באילו לבחור כדי לשמור גם על עוצמה נכונה בחיבור של של שתי טלוויזיות וגם שמהירות האינטרנט(עוצמת הקו) לא תפגע.
1) מצאתי מפצל של 2GHZ של חברה MONSTER בעלי שתי יציאות עם הנחתה של -3.5DBI, שיש לו ביקורות ממש טובות. גם קראתי שמפצל של 2GHZ עדיף על-פני אחד של 1GHZ מפני שהוא חוסם רעשים בצורה יותר טובה.
http://www.monstercable.com/productdisplay.asp?pin=4592
מה אתם אומרים עליו?
כמו-כן כרגע בשני הממירים עוצמת קליטה היא 59-60DBI.
נתוני מודם ARRIS:
Downstream
Freq/Power: 147.000 MHz 6 dBmV
Signal to Noise Ratio: 39 dB
Upstream
Freq/Power: 31.100 MHz 39 dBmV
Channel Type: Mixed (TDMA and ATDMA)
Symbol Rate: 2560 kSym/sec
נתונים די טובים לפי מה שהבנתי. האפ הפיצול יפגע חזק בעוצמות אלו?
2) בעיקרון אם לדוגמה יש לי מפצל עם שתי יציאות כאשר אחת היא עם הנחתה של 3.5DBI- ושניה עם הנחתה של 7.5DBI-, ונניח(לדוגמה) העוצמה של הכבל הראשי היא 100DBI. אז ברגע שאני מחבר את המפצל, בכל אחת היציאות לפני הנחתה יהיה 50:50? או שבגלל שההנחתה ב-7.5 היא יותר גדולה, אז ביציאה של 3.5 תהיה עוצמה יותר גבוהה לפני ההנחתה?
כלומר האם אקבל: 42.5DBI ביציאה עם 7.5 ו-46.5 ביציאה של 3.5.
או שביציאה של 3.5 אקבל עוצמה יותר גבוהה מ-46.5 כי ההנחתה ביציאה של 7.5 יותר גבוהה?
3) איך ניתן לדעת מה העוצמה של הכבל הראשי של הוט בבנין? לפני כל הפיצולים וכו'? אפילו בערך?
אשמח לכל עזרה והמלצה בנושא
נ.ב.
לא מעוניין בהעתקת נקודה - וכן אני מודע שהוט לא ממש אוהבתי "שדרוגים" עצמאיים