חברת הוט שידרה ערוצים ללא אישור ותפצה
http://www.ice.co.il/article/view/284867
HOT שידרה ערוצים ללא אישור - ותפצה
ביהמ"ש קבע כי HOT תשלם כ-19 מיליון שקלים לתאגיד הגביה האירופאי לשידורי משנה בכבלים, על שידור ערוצים זרים ללא תשלום תמלוגים
חברת הכבלים HOT תשלם כ-19 מיליון שקלים לתאגיד הגביה האירופאי לשידורי משנה בכבלים - AGICOA, בגין שידור ערוצים זרים ללא אישור, ובכך הפרת זכויות יוצרים. מדובר על הסכם פשרה בבין הצדדים במסגרתו תשלם HOT כ-10 מיליון שקלים פיצויים והיתרה - ריבית והצמדה מחודש מארס 2010. כמו כן תשלם HOT הוצאות תביעה ושכר טרחת עורכי הדין שלה בסך 500 אלף שקלים. HOT צפויה לפרסם היום (יום ד') הודעה לבורסה בעקבות תוצאות התביעה.
תאגיד הגביה האירופאי לשידורי משנה בכבלים מאגד מפיקים וארגונים מרחבי העולם בגין שידור מערוצים זרים ללא רשות ותוך הפרת זכויות יוצרים. התאגיד תבע את HOT ודרש ממנה ומהחברות שהרכיבו אותה לפני כן - תבל, מת"ב, ערוצי זהב, עידן, וגוונים - פיצויים על אי תשלום תמלוגים בשנים 1993-2000. המשפט התנהל משנת 2000.
AGICOA שיוצגה על ידי עורכי הדין צביקה שטוירמן, יפית מונטקיו, ורותם פרמינגר ממשרד עוה"ד יוסיפוף, כהן, קורן, גרודברג ושות' טענה כי HOT שידרה כ-10 ערוצים ללא שילמה עליהם תמלוגים תוך שהיא פועלת בניגוד לרישיון שקיבלה מהמדינה מאות אלפי יצירות ששודרו בערוצים הזרים. התביעה התייחסה ל-10 ערוצים לפחות שנקלטו על ידי צופי HOT בישראל: SAT3 , RTL , CANELE5 , TVE , ARTE , TV5 , FRANCE2 , SAT1 ועוד ערוצים מרוסיה, טורקיה והונג-קונג. עוד טענה כי העברת שידורי משנה תוך סירוב לשלם תמלוגים עבורם, היא הפרת זכויות יוצרים ולכן היא זכאית לפיצויים.
בית המשפט המחוזי מרכז בפתח תקווה, קיבל את טענות AGICOA ופסק כי HOT הפרה את זכויות היוצרים של המפיקים העצמאיים - Sony, MGM, Buena vista, Warner - של יצירות המשודרות בערוצים אלו, ש-AGICOA מופקדת על הגנתם.
HOT טענה מנגד כי כרתה הסכמים שונים בין עם המפיקים ובין עם הערוצים הזרים, בהם הסכמים במשמע, הסכמים בעל פה וגם כמה בודדים בכתב, וטענה כי אין ל-AGICOA מעמד עצמאי להגיש תביעתה, בין אם נוכח סוג הזכויות בהן היא אוחזת ובין נוכח הטענה להיותה הסדר כובל לכאורה.
פסק הדין של השופטת אסתר שטמר דחה את טענות HOT וקבע כי החברה הפרה את זכויות היוצרים של המפיקים כשהעבירה את היצירות בשידור משנה בערוצים מושא התביעה ללא רשותם וכי הייתה חייבת בתשלום עבור שידורן בשידור משנה. פסק הדין מהווה תקדים משפטי המקנה מעמד לארגון גביה קולקטיבי לתבוע בגין הפרת זכויות יוצרים תוך דחיית טענות הוט בנוגע לעצם קיום זכות התביעה של הארגון.
מ-HOT לא התקבלה תגובה.
---------------------------------------
זו לא הפעם הראשונה שהם עושים את זה אתם זוכרים את הקטע שהיה להם עם הערוץ הצרפתי france 2? הם העבירו את זה משיתוף בלווין וכשהערוץ החשיך מסך הם רשמו שזה תקלה והיא תסודר.
HOT שידרה ערוצים ללא אישור - ותפצה
ביהמ"ש קבע כי HOT תשלם כ-19 מיליון שקלים לתאגיד הגביה האירופאי לשידורי משנה בכבלים, על שידור ערוצים זרים ללא תשלום תמלוגים
חברת הכבלים HOT תשלם כ-19 מיליון שקלים לתאגיד הגביה האירופאי לשידורי משנה בכבלים - AGICOA, בגין שידור ערוצים זרים ללא אישור, ובכך הפרת זכויות יוצרים. מדובר על הסכם פשרה בבין הצדדים במסגרתו תשלם HOT כ-10 מיליון שקלים פיצויים והיתרה - ריבית והצמדה מחודש מארס 2010. כמו כן תשלם HOT הוצאות תביעה ושכר טרחת עורכי הדין שלה בסך 500 אלף שקלים. HOT צפויה לפרסם היום (יום ד') הודעה לבורסה בעקבות תוצאות התביעה.
תאגיד הגביה האירופאי לשידורי משנה בכבלים מאגד מפיקים וארגונים מרחבי העולם בגין שידור מערוצים זרים ללא רשות ותוך הפרת זכויות יוצרים. התאגיד תבע את HOT ודרש ממנה ומהחברות שהרכיבו אותה לפני כן - תבל, מת"ב, ערוצי זהב, עידן, וגוונים - פיצויים על אי תשלום תמלוגים בשנים 1993-2000. המשפט התנהל משנת 2000.
AGICOA שיוצגה על ידי עורכי הדין צביקה שטוירמן, יפית מונטקיו, ורותם פרמינגר ממשרד עוה"ד יוסיפוף, כהן, קורן, גרודברג ושות' טענה כי HOT שידרה כ-10 ערוצים ללא שילמה עליהם תמלוגים תוך שהיא פועלת בניגוד לרישיון שקיבלה מהמדינה מאות אלפי יצירות ששודרו בערוצים הזרים. התביעה התייחסה ל-10 ערוצים לפחות שנקלטו על ידי צופי HOT בישראל: SAT3 , RTL , CANELE5 , TVE , ARTE , TV5 , FRANCE2 , SAT1 ועוד ערוצים מרוסיה, טורקיה והונג-קונג. עוד טענה כי העברת שידורי משנה תוך סירוב לשלם תמלוגים עבורם, היא הפרת זכויות יוצרים ולכן היא זכאית לפיצויים.
בית המשפט המחוזי מרכז בפתח תקווה, קיבל את טענות AGICOA ופסק כי HOT הפרה את זכויות היוצרים של המפיקים העצמאיים - Sony, MGM, Buena vista, Warner - של יצירות המשודרות בערוצים אלו, ש-AGICOA מופקדת על הגנתם.
HOT טענה מנגד כי כרתה הסכמים שונים בין עם המפיקים ובין עם הערוצים הזרים, בהם הסכמים במשמע, הסכמים בעל פה וגם כמה בודדים בכתב, וטענה כי אין ל-AGICOA מעמד עצמאי להגיש תביעתה, בין אם נוכח סוג הזכויות בהן היא אוחזת ובין נוכח הטענה להיותה הסדר כובל לכאורה.
פסק הדין של השופטת אסתר שטמר דחה את טענות HOT וקבע כי החברה הפרה את זכויות היוצרים של המפיקים כשהעבירה את היצירות בשידור משנה בערוצים מושא התביעה ללא רשותם וכי הייתה חייבת בתשלום עבור שידורן בשידור משנה. פסק הדין מהווה תקדים משפטי המקנה מעמד לארגון גביה קולקטיבי לתבוע בגין הפרת זכויות יוצרים תוך דחיית טענות הוט בנוגע לעצם קיום זכות התביעה של הארגון.
מ-HOT לא התקבלה תגובה.
---------------------------------------
זו לא הפעם הראשונה שהם עושים את זה אתם זוכרים את הקטע שהיה להם עם הערוץ הצרפתי france 2? הם העבירו את זה משיתוף בלווין וכשהערוץ החשיך מסך הם רשמו שזה תקלה והיא תסודר.
ממיר AZBOX PREMIUM HD+
3 צלחות לווין המכוונות ל 4.0W,7.0W,4.9E,9.0E,13E,19.2E,26E,42E
3 צלחות לווין המכוונות ל 4.0W,7.0W,4.9E,9.0E,13E,19.2E,26E,42E
-
הטכנאי קרמר
- תותח על

-
הטכנאי קרמר
- תותח על

אדון מנהל . הוט העבירה נניח את TV5 ושילמה כמה גרושים TV5 . אבל ערוץ TV 5 שידר סרט נניח רמבו . את הסרט ראו בישראל . בעל הסרט רצה תמלוגים עבור ההקרנה של הסרט . ולראייה הייה מיקרה של מישחק כדורגל בין ישראל לצרפת . ערוץ ראשון לא העביר את המישחק הייה יקר . חשב הצופים יראה דרך TV5 . ואז בעל המישחק אמר להוט לחסום את הערוץ TV5 אחרת יתבע . והוט חסמו את המישחק .
מה עושים המשתפים אותו דבר . אני רואה סרטים מערוצים מארופה . ורואה כדורגל ורואה קונצרטים . זה שגורם לפעולה הזו שאני יראה לא משלם לאיגוד תמלוגים . כמו התקליטן שמשלם לאקו"ם תמלוגים על השמעת מוסיקה .
הבעייה שיש אלפי משתפים . קשה לילות על גוף אחד גדול . אבל ימים יגידו
מה עושים המשתפים אותו דבר . אני רואה סרטים מערוצים מארופה . ורואה כדורגל ורואה קונצרטים . זה שגורם לפעולה הזו שאני יראה לא משלם לאיגוד תמלוגים . כמו התקליטן שמשלם לאקו"ם תמלוגים על השמעת מוסיקה .
הבעייה שיש אלפי משתפים . קשה לילות על גוף אחד גדול . אבל ימים יגידו
רק הטכנאי קרמר
-
הטכנאי קרמר
- תותח על

אדוני צודק . את TV5 גם רואים בלווינים כימעט בכול העולם . וגם רוסיה רואים חינם בכול העולם . אבל הוט עושים כסף מהקרנת הערוץ TV5 יש צופים צרפתיים . וצופים רוסיים . שמשלמים כסף . אז צריך לשלם תמלוגים מהכסף שהוט מקבל עבור ההקרנה זה ההבדל . אני מתקין צלחות אולי יפו יום עוד ידרשו תמלוגים מהמתקינים . כי הם מתקנים ערוצים שאנשים רואים ואנחנו מקבלים כסף . כסף שם המישחק .
פעם תקליטנים לא שילמו תמלוגים . היום חלק משלם
פעם תקליטנים לא שילמו תמלוגים . היום חלק משלם
רק הטכנאי קרמר
-
הטכנאי קרמר
- תותח על

אדון מנהל אני ילשין אז לא יהיו לי 15 ערוצי תועבה ו5 בHD . ו2 ערצים בHD מזו ושווייץ . אז אני לא מלשין . רק מסביר איך ניראה הבלגן . ולראייה . משתף בין הראשונים וגדול הפסיק לשתף יותר . ודיברנו על זה נכון אדון מנהלי א @ 7/9/2011, 21:45 כתב: ושוב קרמר סוטה מהנושא שמדובר על הוט... כואב לו שיש שיתופים ובא לו להלשין...
רק הטכנאי קרמר
-
damlev
- אחלה חבר

-
bogyman
- אחלה חבר

-
damlev
- אחלה חבר

-
הטכנאי קרמר
- תותח על

שנכם מעלי לא מבינים בכסף וזה לא שייך להצפנה . ולא מבינים מה זה זכיות יוצרים על הפקה
והינה דוגמה מחר ערוץ TV5 יקרין את הסרט רמבו 10. כול מי שיש לו צלחת יראה חינם את הסרט . בכול העולם . אבל אני יפיץ שמוע שמחר אני מקרין את הסרט רמבו 10 באיצתדיון . וכרטיס יעלה 20 ש"ח כניסה על מסך ענק . ויכנסן 100 אלף איש . כי בישראל לא ראו את הסרט . אני חייב לשלם תמלוגים לבעל הסרט . כי הסרט לא שייך לי שייך לחברה אמריקאית .
כך זה בחיים אתה עושה כסף מדבר של אחר . זרוק לו משהוא מהרווחים שעשיתה מיזה .
כמו תקליטנים . הרי הם קנו את התקליט . אבל חייבים לשלם תמלוגים מהרווחים של ההשמע באולמות
כך זה בחיים
והינה דוגמה מחר ערוץ TV5 יקרין את הסרט רמבו 10. כול מי שיש לו צלחת יראה חינם את הסרט . בכול העולם . אבל אני יפיץ שמוע שמחר אני מקרין את הסרט רמבו 10 באיצתדיון . וכרטיס יעלה 20 ש"ח כניסה על מסך ענק . ויכנסן 100 אלף איש . כי בישראל לא ראו את הסרט . אני חייב לשלם תמלוגים לבעל הסרט . כי הסרט לא שייך לי שייך לחברה אמריקאית .
כך זה בחיים אתה עושה כסף מדבר של אחר . זרוק לו משהוא מהרווחים שעשיתה מיזה .
כמו תקליטנים . הרי הם קנו את התקליט . אבל חייבים לשלם תמלוגים מהרווחים של ההשמע באולמות
כך זה בחיים
רק הטכנאי קרמר
-
prince_amir
- תותח על

קרמר, אתה מבלבל חומוס עם ציפס 
TV5 שידר תוכן אשר כבר שולם עליו זכויות יוצרים, חברת HOT לא שילמה ל TV5 על קליטת השידור של ה FTA, לכן היא מחוייבת בתשלום .
לא חושב שאפשר לקבל פעמיים תגמולים מאותו שידור, כי לדוגמא רשת DISCOVERY משודרים למספר מדינות בו זמנית ויש כאלו שמקבלים את השידור ממקור אחד, לא כולם משלמים פר תוכנית אלא משלמים לחברות המפיצות באופן כללי.
הוט פשוט לא רצו לשלם לאיש כמו שהם לא רצו לשלם ל HALLMARK בזמנו
TV5 שידר תוכן אשר כבר שולם עליו זכויות יוצרים, חברת HOT לא שילמה ל TV5 על קליטת השידור של ה FTA, לכן היא מחוייבת בתשלום .
לא חושב שאפשר לקבל פעמיים תגמולים מאותו שידור, כי לדוגמא רשת DISCOVERY משודרים למספר מדינות בו זמנית ויש כאלו שמקבלים את השידור ממקור אחד, לא כולם משלמים פר תוכנית אלא משלמים לחברות המפיצות באופן כללי.
IPBOX- 7W-4W-1W-9E-19.2E-13E-16E-23.5E-7E 28.2E 5E 39E 42E
2X1.3 meter dish, 1.8 meter jonsa dish, 1.0 H-H dish
3X1 meter dish

2X1.3 meter dish, 1.8 meter jonsa dish, 1.0 H-H dish
3X1 meter dish

-
הטכנאי קרמר
- תותח על

מק פרינס אתה מערבב דברים בדברים . כמי שניתבע על הפרת זכיות יוצרים בתקפת הזוהר שלי . אני מכיר טוב את כול הסעיפים . ערוץ TV5 קיבל תשלום עבור הרשות לשדר את הערוץ . אם ערוץ TV5 הייה משדר רק דת נניח אז הכול בסדר כי זה הפקה של TV5 ולהם מותר לשות מה שהם רוצים עם היצירה שלהם . אבל כאשר הם משדרים חומר שקנו להקרנה רק לצרפת . אסור להוט להעביר את היצירה הזו בישראל בתשלום . כי בעל היצירה רוצה תמלוגים מהצפיה . כמו שהייה עם נבחרת ישראל . ערוץ 1 לא קנה את המישחק כי חשב הצופים יראו את המישחק דרך TV5 ונחסוך . אבל בעל המישחק הייה חכם . חייג להוט לא תחסמו את המישחק . אתם תשלמו תמלוגים . הוט חסם . בערוצים הטורקיים יש סרטים . בערוצי איטליה יש סרטים . בעל הזכויות בארה"ב של הסרט לא רוצה שיראו את הסרט דרך TV5 אלה שהוט ירכשו את הסרט ויקרינו אותו . כך גם עם ערוץ דונה שמקרין סרטים . הקיצר אין ארוחות חינם .prince_amir @ 8/9/2011, 14:43 כתב: קרמר, אתה מבלבל חומוס עם ציפס
ומי שלא מבין מה זה יצירה וזכויות על יצירה . שלא יקשקש כאן בפורום שטיות
בעל סרט בארה"ב
רוצה כמה שיותר להשכיר את הסרט . לתחנות טלויזיה וכבלים . ואים את הסרט רואים בחינם דרך הונגריה , טורקיה, דרך רומניה ספורט ליפעמים . אז הוט חוסך . ובעלי הסרטים מפסידים השכרות סרטים . נוספים לתחנות . אגב התופעה הזו של העברת ערוצים ממדינות קיימת רק בישראל . אף תחנה אחרת מארופה לא משדרת גבר כזה .
יורוספורט משדר רק ספורט שהוא מפיק בילבד .הם יד ראשונה בהפקה . אז הוט משלם להם ישירות
רק הטכנאי קרמר
-
הטכנאי קרמר
- תותח על

-
הטכנאי קרמר
- תותח על