הצעה למכתב הצפה ל"המועצה לשידורים בכבלים ולוויין"
- rolibark
- אחלה חבר

חברייה - אני מבקש מכל חבריי הפורום להציף את הגברת הנ"ל מה"מועצה לשידורים בכבלים ולוויין" במכתב (או פקס) עם בקשה לאכוף על "יס" ביטול מיידי של הצפנת ערוץ 1 .
הכתובת:
גב' מירב שטרוסברג-אלקבץ, המועצה לשידורים בכבלים ולוויין, האגף לשידורים רב ערוציים, משרד התקשורת, רח' יפו 23, ירושלים 91999, טל: 02-6702203, פקס: 02-6706273
נוסח המכתב יכול להיות כזה:
-------------------------------------------
הנידון: ביטול הצפנה של ערוץ טלוויזיה ציבורי
גברת נכבדה,
בתוקף סמכותה החוקית של "המועצה לשידורים בכבלים ולוויין", אבקש לאכוף סמכות זו על חברת "יס", ולגרום לכך שחברת "יס" תבטל באופן מידי את ההצפנה על ערוץ 1 - שהוא ערוץ ציבורי לכל עניין.
לידיעתך - הצפנת ערוץ ציבורי הינה בניגוד לחוק לפי כל דין !
העתק: המועצה לצרכנות, משרד התמ"ת
בברכה,
------------------------------------------
אני אישית הולך לשלוח מכתב כזה מיד אחרי ראש השנה !
הכתובת:
גב' מירב שטרוסברג-אלקבץ, המועצה לשידורים בכבלים ולוויין, האגף לשידורים רב ערוציים, משרד התקשורת, רח' יפו 23, ירושלים 91999, טל: 02-6702203, פקס: 02-6706273
נוסח המכתב יכול להיות כזה:
-------------------------------------------
הנידון: ביטול הצפנה של ערוץ טלוויזיה ציבורי
גברת נכבדה,
בתוקף סמכותה החוקית של "המועצה לשידורים בכבלים ולוויין", אבקש לאכוף סמכות זו על חברת "יס", ולגרום לכך שחברת "יס" תבטל באופן מידי את ההצפנה על ערוץ 1 - שהוא ערוץ ציבורי לכל עניין.
לידיעתך - הצפנת ערוץ ציבורי הינה בניגוד לחוק לפי כל דין !
העתק: המועצה לצרכנות, משרד התמ"ת
בברכה,
------------------------------------------
אני אישית הולך לשלוח מכתב כזה מיד אחרי ראש השנה !
-
MAYDASSA
- מתקין

-
sat
- תותח על

אני חושב ש...
המועצה לשידורי כבלים ולווין , לא יכולה להגיד ליס להסיר את ההצפנה , כל הערוצים של יס כולל הערוץ הראשון הם בבעלות חברת יס ורק חברת יס אני חושב מחליטה על הסרת ההצפנה . זה שהערוץ ראשון הוא ציבורי זה נכון , אבל ברגע שאתה מבקש מחברה להסיר את ההצפנה של ערוץ מסוים שהוא בבעלותה זה כבר עניין אחר, אלא אם כן חברת יס באופן אישי מסכימה לכך .
המועצה לשידורי כבלים ולווין , לא יכולה להגיד ליס להסיר את ההצפנה , כל הערוצים של יס כולל הערוץ הראשון הם בבעלות חברת יס ורק חברת יס אני חושב מחליטה על הסרת ההצפנה . זה שהערוץ ראשון הוא ציבורי זה נכון , אבל ברגע שאתה מבקש מחברה להסיר את ההצפנה של ערוץ מסוים שהוא בבעלותה זה כבר עניין אחר, אלא אם כן חברת יס באופן אישי מסכימה לכך .
-
MAYDASSA
- מתקין

- rolibark
- אחלה חבר

sat,
טעות בידך ידידי :
נכון שיש חוזה בין "יס" לבין "רשות השידור" המאפשר ל"יס" לשדר את הערוץ במסגרת החבילות המוצפנות של "יס". אבל - העיניין הוא שהסעיף שמרשה ל"יס" להצפין את ערוץ 1 הוא לא חוקי ! אסור לפי החוק, בשום צורה ואופן להצפין ערוץ ציבורי, בין שהוא משודר במסגרת חבילה של "יס" או לא....
אל תתבלבל - ערוץ טלוויזיה ציבורי הוא בבעלותך ביחד עם ייתר אזרחיי ישראל !
ולכן יש את כל הסמכות החוקית ל"מועצה לשידורי כבלים ולווין" (שהיא חלק של משרד התקשורת) לאכוף הסדרים חוקיים על "יס" - ואפילו להכתיב ל"יס" מה לשדר ומה לא, מה להצפין ומה לא - וכל זאת במסגרת החוק.
טעות בידך ידידי :
נכון שיש חוזה בין "יס" לבין "רשות השידור" המאפשר ל"יס" לשדר את הערוץ במסגרת החבילות המוצפנות של "יס". אבל - העיניין הוא שהסעיף שמרשה ל"יס" להצפין את ערוץ 1 הוא לא חוקי ! אסור לפי החוק, בשום צורה ואופן להצפין ערוץ ציבורי, בין שהוא משודר במסגרת חבילה של "יס" או לא....
אל תתבלבל - ערוץ טלוויזיה ציבורי הוא בבעלותך ביחד עם ייתר אזרחיי ישראל !
ולכן יש את כל הסמכות החוקית ל"מועצה לשידורי כבלים ולווין" (שהיא חלק של משרד התקשורת) לאכוף הסדרים חוקיים על "יס" - ואפילו להכתיב ל"יס" מה לשדר ומה לא, מה להצפין ומה לא - וכל זאת במסגרת החוק.
כל הכבוד rolibark
אני מיתכוון לישלוח גם מיכתב כזה.
אני לא מיתכוון לחכות שנתיים או יותר לערוץ הישראלי שיופיע דיגטלי.
אני מיתכוון לישלוח גם מיכתב כזה.
אני לא מיתכוון לחכות שנתיים או יותר לערוץ הישראלי שיופיע דיגטלי.
"Samsung QE55Q80T 4K QLED 55
philips LED TV 40" 100Hz 5605h
Zgemma h7s
Vu+ Ultimo 4K
Vu+ Uno HD
TeVii S472 DVB-S2 PCIe
IdanPlus-Astra 4.9E-Eutelsat 9E-Hotbird 13E-Eutelsat 16E-Badr 26E-Hellas 39E-Turksat 42E-Yahsat 52.5E
philips LED TV 40" 100Hz 5605h
Zgemma h7s
Vu+ Ultimo 4K
Vu+ Uno HD
TeVii S472 DVB-S2 PCIe
IdanPlus-Astra 4.9E-Eutelsat 9E-Hotbird 13E-Eutelsat 16E-Badr 26E-Hellas 39E-Turksat 42E-Yahsat 52.5E
- rolibark
- אחלה חבר

- rolibark
- אחלה חבר

תודה זאכי - אני מקווה שיתר חבריי הפורום יילכו בעיקבותיכם. נכון שאין בדרך כלל מה לצפות בערוץ 1 - אבל יש לפעמים כדורגל טוב ועוד....
ואגב 'sat' ידידי, יש עוד כמה דברים בנושא שלא בטוח שאתה מודע אליהם:
1. ה"מועצה לשידורי כבלים ולווין" היא שנותנת רשיון עסק ל"יס".
2. ה"מועצה לשידורי כבלים ולווין" יכולה לבטל ל"יס" כל ערוץ שאינו עומד במסגרת התקנים שהיא קבעה - וכל זאת במסגרת החוק.
3. זכורה לכולם פרשת ערוץ ה PLAYBOY ב"יס" שבו כמעט ה"מועצה לשידורי כבלים ולווין" לא נתנה ל"יס" אישור שידור.....
כלומר כל מה שאני רוצה להגיד לך הוא של"מועצה לשידורי כבלים ולווין" יש בהרבה יותר כוח מרות על "יס" ממה שאתה משער.
ואגב 'sat' ידידי, יש עוד כמה דברים בנושא שלא בטוח שאתה מודע אליהם:
1. ה"מועצה לשידורי כבלים ולווין" היא שנותנת רשיון עסק ל"יס".
2. ה"מועצה לשידורי כבלים ולווין" יכולה לבטל ל"יס" כל ערוץ שאינו עומד במסגרת התקנים שהיא קבעה - וכל זאת במסגרת החוק.
3. זכורה לכולם פרשת ערוץ ה PLAYBOY ב"יס" שבו כמעט ה"מועצה לשידורי כבלים ולווין" לא נתנה ל"יס" אישור שידור.....
כלומר כל מה שאני רוצה להגיד לך הוא של"מועצה לשידורי כבלים ולווין" יש בהרבה יותר כוח מרות על "יס" ממה שאתה משער.
- rolibark
- אחלה חבר

דו שיח (דמיוני) שעשוי להתפתח בין ה"מועצה לשידורי כבלים" ולווין לבין "יס":
- ה"מועצה לשידורי כבלים": נא להסיר את ההצפנה של ערוץ 1
- "יס": רכשנו מחברת חלל את רוחב הסרט ("תדרים") שבו ערוץ 1 משודר ובסמכותינו לפי החוזה עם רשות השידור להצפינו.
- ה"מועצה לשידורי כבלים": מעשה זה הוא בניגוד לחוק שידור ערוצים ציבוריים - בין אם סעיף זה מעוגן בחוזה שלכם עם רשות השידור ובין אן לאו - ולכן מכוח סמכותינו החוק הננו דורשים מכם לבטל הצפנה זו....
עכשיו יהיו ל"יס" 2 אופציות לשכור עורכיי דין, או לוותר
מה אתם חושבים ?
- ה"מועצה לשידורי כבלים": נא להסיר את ההצפנה של ערוץ 1
- "יס": רכשנו מחברת חלל את רוחב הסרט ("תדרים") שבו ערוץ 1 משודר ובסמכותינו לפי החוזה עם רשות השידור להצפינו.
- ה"מועצה לשידורי כבלים": מעשה זה הוא בניגוד לחוק שידור ערוצים ציבוריים - בין אם סעיף זה מעוגן בחוזה שלכם עם רשות השידור ובין אן לאו - ולכן מכוח סמכותינו החוק הננו דורשים מכם לבטל הצפנה זו....
עכשיו יהיו ל"יס" 2 אופציות לשכור עורכיי דין, או לוותר
מה אתם חושבים ?
-
sat
- תותח על

או קי תודה על ההסבר , אם כך אז צריך להוסיף למכתב חוץ מהערוץ הראשון ,
גם את הערוץ המוסיקה 24 , המשדר פרסומות , אם משלמים לכבלים או ליס מנוי אז מדוע הם משדרים את הערוץ עם פרסומות? (גם לוקחים מאיתנו כסף עבור צפיה בערוץ וגם משדרים בנוסף פרסומות ? , ממש ביזיון ) .
כמו כן גם את חינוכית 23 שבכלל שייך לרשות השידור .
וערוץ הכנסת .
גם את הערוץ המוסיקה 24 , המשדר פרסומות , אם משלמים לכבלים או ליס מנוי אז מדוע הם משדרים את הערוץ עם פרסומות? (גם לוקחים מאיתנו כסף עבור צפיה בערוץ וגם משדרים בנוסף פרסומות ? , ממש ביזיון ) .
כמו כן גם את חינוכית 23 שבכלל שייך לרשות השידור .
וערוץ הכנסת .
- rolibark
- אחלה חבר

-
geosat
- תותח על

- יצירת קשר:
-
Hlias sat
- מתקין

- יצירת קשר:
- rolibark
- אחלה חבר

- rolibark
- אחלה חבר

שמו המדוייק של החוק הוא:
"חוק רשות השידור התשכ"ה - 1965"
והנה ציטוט מהחוק:
פרק ראשון : הוראות יסוד
1. פרשנות
בחוק זה - "הרשות" - רשות השידור שקמה לפי חוק זה;
"השידורים" - שידורי רדיו ושידורי טלוויזיה הניתנים לציבור;
....
שים לב "....שידורי רדיו וטלוויזיה הניתנים לציבור..."
מה פירוש ניתנים ? בחינם ? כן ! (כמעט) -כי בהמשך קובע החוק במפורש שיש להטיל אגרת טלוויזיה על הציבור !
אבל די ברור לכל קורא עברית שפירוש החוק (לפי דעתי - ושוב אינני עורך דין) ששידורי הרשות חייבים להינתן לציבור בחינם וללא שום הגבלות ! הצפנה זו הגבלה ועומדת בסתירה לחוק "רשות השידור התשכ"ה - 1965"
קישור לחוק - כאן
"חוק רשות השידור התשכ"ה - 1965"
והנה ציטוט מהחוק:
פרק ראשון : הוראות יסוד
1. פרשנות
בחוק זה - "הרשות" - רשות השידור שקמה לפי חוק זה;
"השידורים" - שידורי רדיו ושידורי טלוויזיה הניתנים לציבור;
....
שים לב "....שידורי רדיו וטלוויזיה הניתנים לציבור..."
מה פירוש ניתנים ? בחינם ? כן ! (כמעט) -כי בהמשך קובע החוק במפורש שיש להטיל אגרת טלוויזיה על הציבור !
אבל די ברור לכל קורא עברית שפירוש החוק (לפי דעתי - ושוב אינני עורך דין) ששידורי הרשות חייבים להינתן לציבור בחינם וללא שום הגבלות ! הצפנה זו הגבלה ועומדת בסתירה לחוק "רשות השידור התשכ"ה - 1965"
קישור לחוק - כאן
-
sat
- תותח על

- rolibark
- אחלה חבר

-
sat
- תותח על