הצעה למכתב הצפה ל"המועצה לשידורים בכבלים ולוויין"

כל השאלות והדיונים על לווינים, ציוד קליטה, ממירים, ערוצים חדשים, כרטיסי לווין, קידודים ועוד.....
max2003
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי max2003 »

ועל כך יענו לך ביס: אם יש לרשות השידור חובה להיקלט חינם - שידאגו למלא את החובה הזאת, אבל מה אתה רוצה מאיתנו? אנחנו קיבלנו רשיון למכור חבילות שידור לציבור תמורת תשלום וזה מה שאנחנו עושים.

לא שיש לי ענין להגן על יס, אבל זה ההגיון: יס היא לא זו שחייבת לספק את רשות השידור לציבור. נכון שהיא יכולה לעשות את זה מאד בקלות אם רק תרצה, אבל זה צעד שהיא לא תעשה בהתנדבות, בעיקר כי הוא מנוגד לאינטרס שלה. למה מנוגד? כי ברגע שאפשר יהיה בקלות לקלוט את הערוצים המרכזיים מאותו לווין באותה שיטה (דיגיטלית) וללא תשלום - לקוחות של יס (והכבלים) עלולים להחליט שהם עוברים לקלוט ישירות ויס תפסיד לקוחות. יס היא חברה מסחרית והיא לא תירה לעצמה ברגל. היא לא תתנדב להפוך את ערוץ 1 ל FTA אלא אם כן יהיה לה אינטרס.

ומה יכול להיות האינטרס? או - זה הכיוון שצריך לפעול בו.
sat
תותח על
תותח על

שליחה על ידי sat »

max 2003 , ואתה באמת חושב שכל הלקוחות של יס , המרותקים לסדרות ולערוצי הבית של יס יעזבו את כל זה בגלל ערוץ ראשון מסכן שעובר לדיגיטל ? רק בגלל ערוץ 1 בלבד יעזבו את כל הערוצים של יס ?
סמל אישי של משתמש
rolibark
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי rolibark »

"....אבל מה אתה רוצה מאיתנו? אנחנו קיבלנו רשיון למכור חבילות שידור לציבור תמורת תשלום וזה מה שאנחנו עושים..."

מר MAX2003
אתה טועה בגדול - כל עורך דין מתחיל יגיד לך שכל חוזה שנחתם, במידה ואחד מסעיפיו נוגד לחוק - סעיף זה בחוזה בטל ומבוטל.

לפי חוק רשות השידור - "רשות השידור" לא יכולה היתה לחתום על חוזה כזה עם "יס"

מה שברור הוא - שאם היה קם אדם שעיתותיו בידו (וגם כספו...) הוא היה זוכה בצו מניעה נגד "יס" - זכור את צו המניעה שנתן בג"צ נגד רשות השידור בתחילת שנות ה 70 (אם אינני טועה) שפקד עליהם לשדר טלוויזיה מייד בימי שיש ושבת - ואכן צו בג"צ ניתן אז בשעות הערב המאוחרות של אותו ערב שבת - ומיד (ממש מיד) התחילה רשות השידור לשדר טלוויזיה באותו סוף שבוע - ומאז לא הפסיקה !!!!

אתה אולי צעיר - אבל אני זוכר כנער שעד בג"צ זה אי אפשר היה לראות טלוויזיה בארץ בסופיי שבוע !!!!
סמל אישי של משתמש
rolibark
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי rolibark »

SAT ידידי,
ברור שלא (הם לא יעזבו את ערוציי "יס" לטובת ערוץ 1)
אבל פה יש מצווה עקרונית - כמה יותר לדפוק את "יס" - יותר טוב !!!
sat
תותח על
תותח על

שליחה על ידי sat »

אז מה האינטרס של yes לא לפתוח את הערוץ ראשון לצפיה ?
סמל אישי של משתמש
rolibark
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי rolibark »

ואללה - התקלת אותי - לא יודע....
sat
תותח על
תותח על

שליחה על ידי sat »

התשובה אולי נמצאת פה ? 8000-20-1800
SoulSeek
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי SoulSeek »

ליס יש את כל הזכות לא לפתוח את ערוץ 1 לציבור לקליטה חופשית, לה יש את התדר בעמוס ולה יש את הזכויות לתדר. כל מה שאומר רולי הוא נכון, אך גם מה שאמר MAX הוא נכון.
למה שיס שמחזיקה בתדר שהיא משלמת עבורו ( ולמעשה גם בהסכם עם רשות השידור ) למה שתפתח את הערוץ הראשון בחינם.למה שהמדינה שגובה אגרה ולאחרונה גם עמלת פרסום. ( או בשם שהם נותנים, חסות..אלק חסות יותר גרוע מפרסומות ) למה הם לא פונים בכל דרך ליס או משדרים בתדר נפרד על עמוס , שהוא רכוש המדינה, למה לא לשדר את כל החבילה הציבורית בחינם. יש אינטרס ,נחזור ל MAX. החוק עם האזרח, לך תשאל את המדינה.
sat
תותח על
תותח על

שליחה על ידי sat »

אני חושב בכלל שרשות השידור צריכה להקצות תדר נפרד בעמוס לשידור דיגיטלי .
כמו שהרשות השניה הקצתה תדר לערוץ 2 ו 10 .
סמל אישי של משתמש
rolibark
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי rolibark »

soulseek,
הנקודה שלי היא כזאת: החוזה של "יס" שנחתם עם רשות השידור אינו קביל בשום בית משפט כי הוא נוגד את החוק.

וגם אם "יס" בעלת התדרים - כי באחד הערוצים שם מוצפן לו תוכן שאסור שיהיה מוצפן !
max2003
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי max2003 »

לדעתי, הלא מלומדת, ליס אין שום חוזה עם רשות השידור. יס מחוייבת להעביר את ערוץ 1 במסגרת "שידורי החובה".

אבל אם יש כאן עורך דין - זה אולי שווה בדיקה... נראה לי קלוש, אבל שווה בדיקה.

והנה, כדי לחסוך לעורך הדין חלק מהעבודה, לינק לתנאי הרשיון לפיו יס פועלת:

http://www.moc.gov.il/new/documents/cou ... s_lic1.pdf

והנה האתר של מועצת הכבלים והלווין:

http://www.moc.gov.il/new/hebrew/index.html
schachar
אחלה חבר
אחלה חבר
יצירת קשר:

שליחה על ידי schachar »

הנקודה העיקרית שיס איננה יכולה לפי החוק להצפין את השידור הציבורי והממלכתי.
זאת אל אף שהשידור מתבצע בתדר שלה. אז מה?
יש להם זכות גדולה לשדר את הערוץ הזה, וזה באמת לא משנה כמה הוא שווה.
אם הערוץ יהיה פתוח, לא תהיה שום פגיעה ביס, מכיוון שכל אלה שמחוברים ליס לא התחברו בגלל ערוץ 1 לעומת זאת אם לא היה הערוץ בחבילה הרבה היוא עוזבים.
לגבי אינטרסים: מה קרה שערוץ הקניות המשודר בתדרים של יס נפתח?
לדעתי ההגיון הבריא אומר שזה קרה מסיבות כלכליות גרידא, בטח הערוץ הנ"ל היה לפני קריסה מוחלטת.
אם ערוץ כזה נפתח לשידור חופשי, אין סיבה שבעולם שערוץ ציבורי וממלכתי שעליו כולנו משלמים יוצפן.
If we go back far enough we're all related
sat
תותח על
תותח על

שליחה על ידי sat »

schachar @ 4/10/2005, 18:01 כתב: הנקודה העיקרית שיס איננה יכולה לפי החוק להצפין את השידור הציבורי והממלכתי.
זאת אל אף שהשידור מתבצע בתדר שלה. אז מה?
יש להם זכות גדולה לשדר את הערוץ הזה, וזה באמת לא משנה כמה הוא שווה.
אם הערוץ יהיה פתוח, לא תהיה שום פגיעה ביס, מכיוון שכל אלה שמחוברים ליס לא התחברו בגלל ערוץ 1 לעומת זאת אם לא היה הערוץ בחבילה הרבה היוא עוזבים.
לגבי אינטרסים: מה קרה שערוץ הקניות המשודר בתדרים של יס נפתח?
לדעתי ההגיון הבריא אומר שזה קרה מסיבות כלכליות גרידא, בטח הערוץ הנ"ל היה לפני קריסה מוחלטת.
אם ערוץ כזה נפתח לשידור חופשי, אין סיבה שבעולם שערוץ ציבורי וממלכתי שעליו כולנו משלמים יוצפן.
צודק ב-100% .
סמל אישי של משתמש
י א
מנהל אתר
מנהל אתר
Has thanked: 9 פעמים
Been thanked: 45 פעמים

שליחה על ידי י א »

אני לא מבין גדול במשפטים אבל נראה לי שיש פה בלבול מסוים. הרי היא לא משדרת את הערוץ, היא רק עושה העברה ללקוחות שלה. נראה לי שזכותה להחליט אם להצפין או לא. למשל באנגליה במש הרבה שנים חברת SKY העבירה את שידורי 5 הערוצים הכלליים של אנגליה. שם היא אמנם הצפינה אותם, אבל מי שרצה לצפות רק בהם דרכה לא נדרש לשלם דמי מנוי. היית מזמין התקנה של צלחת וממיר עם כרטיס והיית משלם תשלום חד פעמי עבור הציוד וההתקנה וצופה חופשי בערוצים האלה.

אני לא יודע אם המודל הזה נכון בשביל הארץ שלנו, אבל גם להכריח את חברת יס או הכבלים לשדר פתוח הרי זה לחייב אותם לעשות את העבודה של המדינה.
כל טוב ובריאות לכל באי הפורום..
סמל אישי של משתמש
moozar
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה על ידי moozar »

קשה לדעת מי הגוף/כתב/פקיד שיעשה את העבודה הכי טוב. לכן הנכון ביותר הוא לירות בכמה שיותר כיוונים.
מאחר שזה רק עניין של Cut &Paste
כל מכתב כזה שאתם מקלידים העתיקו ושילחו גם למדורי הכלכלה בעיתוני הרשת הגדולים, או לגופים הממשלתיים שאמורים להגן על האינטרסים של הציבור.

Ynet מדור כלכלה וצרכנות (אפשר להפנות ליעל אונגר):
money@y-i.co.il

הארץ מכתבים למערכתLetters@haaretz.co.il
או הארץ כלכלה:
Economy@haaretz.co.il

NRG-מעריב, כתוב לנו:
http://www.nrg.co.il/images/nrg/write2writer.html?c=32

המועצה הישראלית לצרכנות:http://www.moit.gov.il/NR/exeres/71F73D ... 80FC59.htm

ולמי שבאמת יש סבלנות -
נציב תלונות הציבור (למטה יש קישור לטופס תלונה):
http://www.mevaker.gov.il/serve/site/ombuds_frame.asp
הטכנאי קרמר
תותח על
תותח על

שליחה על ידי הטכנאי קרמר »

כאשר מדובר בהפסד של לקוחות . כך חושבים ביס . המילחמה תהייה קשה של מישרד התיקשורת . ו10 מיכתבים לא יזיזו כלום . תהייה תשובה . מחוסר עניין ציבורי זה נידחה לסוף 2006 . כי כסף מדבר בכול מקום
רק הטכנאי קרמר
sat
תותח על
תותח על

שליחה על ידי sat »

אין איזה מכשיר שיכול להסיר את ההצפנה של הערוץ הראשון ?
סמל אישי של משתמש
Zacky

שליחה על ידי Zacky »

יש...המכשיר של יס....

לדעתי האישית אין מה לבוא בטענות ליס...אם כבר לבוא בטענות לרשות השידור !!!

יס מספקת את הערוץ הראשון באופן דיגיטלי ללקוחות שלה דבר שרשות השידור שמקבלת מאתנו אגרה לא הצליחה עדיין לעשות....
MAYDASSA
מתקין
מתקין

שליחה על ידי MAYDASSA »

מעניין אבל איך יס מקבל את ערוץ הראשון בדיגיטל דרך כבל או דרך צלחת או דרך אני לא יודע מה

אם הם קיבלו בדיגיטל ומה איתנו אנחנו עיזים :angry:
סמל אישי של משתמש
rolibark
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי rolibark »

קרמר (ה"טכנאי"...המקשקש)
אז מה ? לא לשלוח מכתבים בכלל ? לוותר ?
אם אותו אחד שזכה בבג"ץ נגד רשות השידור באמצע שנות ה 70 על זכותו לראות טלוויזיה ממלכתית גם בשבתות היה מוותר - לא היו רואים היום טלוויזיה 1 2 ו 10 בשבתות.

אז אל תהיה תבוסתן - אסור לוותר ואפילו גם אם זה ערוץ 1 המסכן.
שלח תגובה