כידוע 28E,19E, 30W דורשים לפחות צלחת 1.8 לקליטה בארץ.
מבחינת איכות קליטה / BER באיזה מהם האיכות הכי גבוהה ובאיזה הנמוכה ??
אם משתמשים בממונעת ,שבה כידוע ה- LNB במקום קבוע, בעצם לא ניתן לכוון את
ה- LNB לזווית האופטימלית לכולם.. מה בד"כ עושים??
לגבי השאלה השניה יש מנוע קטן שמורכב על הבסיס של ה-L.N.B ונקרא קוראטור והוא מסובב את ה-L.N.B
בעבר השתמשו בו לתחנות האנלוגיות אבל בימינו כמעט ולא ראיתי מנוע כזה מותקן על הצלחות למעט על צלחות מיקצועיות...
לגבי השאלה הראשונה לכל מכשיר רגישות קליטה שונה והוא מראה נתונים שונים כך שאי אפשר להשוות ביניהם לפי נתוני הקליטה באחוזים.מה שכן ניתן להשוות ע"י שאלה על ערוצים מסוימים "חלשים" שנקלטים נניח ב-180CM בין החברים וכך תוכל לדעת אם אתה מפיק את מירב הקליטה מהצלחת שלך...
אצלי השתמשתי ב- HUMAX 5400 כמודד רמת/איכות קליטה. את 19E אני קולט בלי בעיות
ומגיע לרמת איכות של 35-40% ברוב האלומות. את ה-28 אני קולט עם הפרעות לפעמים (אפילו SKY NEWS) וראיתי ששם רמת האיכות היא בס"ג של 20% שזה קרוב לגבול התחתון.
האם יכול להיות שהבעייה בזווית ה-LNB ?? (מדובר בממונעת 1.8)
אם לפי דבריך אתה קולט היטב את 19E אז הL.N.B שלך מכוון טוב ולא צריכה להיות לך בעיה לקלוט את ה-28E כנראה שהקשת לא מדויקת מספיק או שהצלחת שלך לא מכוונת מספיק טוב ...
כי לא אמורים להיות פריזים בתחנות שנקלטות ב-28E ב-180CM ...
תפנה לבחור שכיוון לך את הצלחת אולי יש לו פיתרון...
טוב לשמוע אם ככה שיש תקווה לקלוט טוב יותר את 28E... אשמח אם מישהו שיש לו HUMAX 5400 וקולט את הלווין הזה ירשום את נתוני איכות הקליטה, לדוגמה עבור SKY NEWS .
קוראטור השתמשו אם אני לא טועה ל-C BAND הישנים שלא היה להם קיטוב והיו יכולים לקלוט או H או V,לא צריכים את זה לצלחת ממונעת כי אם ה-LNB מכוון טוב על לווין אחד בצלחת ממונעת אז הוא טוב לכל שאר הלווינים.
כמעט בטוח שהצלחת לא בקשת,ואם מישהו שלא מבין בזה ישחק עם זה אז יכול רק להרוס.