כמה הסיגנאל רגיש???

כל השאלות והדיונים על לווינים, ציוד קליטה, ממירים, ערוצים חדשים, כרטיסי לווין, קידודים ועוד.....
שלח תגובה
danwol
תותח על
תותח על

שליחה על ידי danwol »

אנא עזרתכם:

יש לי צלחת + ממיר שקולט מצויין.

אני מעוניין להשתמש בכבלים שקיימים בקירות (פעם היה של HOT) על מנת להתקין ממיר נוסף בחדר אחר:

בכוונתי להכניס קואקס נוסף מהגג (נוסף לזה הקיים) לתוך "יציאת TV " שבקיר ולהוציא אותו ב"יציאת TV" אחרת בחדר מרוחק.

עשיתי בדיקת רציפות של הכבלים (לראות שאין נתק), וראיתי שהכבל טוב ומגיע למקום הרצוי, יתרה מכך - הזנתי לתוך הקיר אות RF OUT מתוך הממיר הדיגיטלי (TF5000FE) וראיתי בטלויזיה המיועדת (לשם ארצה להתקין את הממיר) את שידור הלווין.

הכל היה נראה תקין , עד שבצעתי בדיקה נוספת:
הזנתי את האות הדגיטלית (שמגיע מהגג), לתוך הקיר, והוצאתי אותו בחדר המיועד, חברתי את הממיר לטלויזיה אבל לא ראיתי כלום.

האם יכול להיות מצב - שיש רציפות בכבל בקיר שמאפשר קליטת אות RF, אבל לא מספיק טוב בשביל להעביר את האות הדיגיטלית, האם יכול להיות מצב, שריבוי המחברים בדרך ליעד גרם לכך שלא רואים את השידור הדיגיטלי, כמה האות רגישה לחיבורים האלה (שקעים בקירות, חיבורים מאולתרים עם איזולירבנד)??

שוב, מה שמוזר, שאות ה RF הגיע ליעד.

יש למישהו רעיונות, האם אני חייב להתקין חווט חדש ורציף מהגג ליעד המבוקש?

תודה, דני.
dream 500, 1.2 dish, 4W,7W, 7E, 13E ,
יוחנן
תותח על
תותח על

שליחה על ידי יוחנן »

אתה עושה משהוא לא בסדר אם כי לא ברור מה. אבל לפני זה איך אתה מתכוון לשים עוד ממיר? לאותה אנטנה? עם מפצל? או שיש לך LNB כפול?. האם בדקת רציפות לזרם ישר (DC) כי יכול להיות שאין למרות שעובר RF ואז לא מגיע מתח להפעלת ה LNB.
המשפט הזה מיותר.
danwol
תותח על
תותח על

שליחה על ידי danwol »

יוחנן,

חשבתי על שתי אפשרויות:

1) יש לי יציאת LNB מהממיר הנוכחי - התכוונתי להזין לתוך הקיר את הסיגנל הזה, ולהוציאו בנקודה מרוחקת ולהשתמש בממיר נוסף. כרגע יש לי כבל קואקס מהגג שמגיע לממיר הנוכחי, ובתוך הקיר רציתי לצאת עם היציאה הנוספת

2) חשבתי להשתמש ב LNB עם יציאה כפולה, להזין לתוך הקיר את אחד היציאות בשביל הממיר הנוסף.

בכל מקרה, בשביל לשנות את הLNB לכזה עם יציאה כפולה, אני מתכוון להביא מתקין, כרגע אני מנסה ללמוד את החיווט שיש לי בקירות.

תודה.
יוחנן
תותח על
תותח על

שליחה על ידי יוחנן »

לא הבנתי אותך לגמרי. נסה לשים שרטוט של החיווט שלך - אולי זה יעזור.
המשפט הזה מיותר.
סמל אישי של משתמש
י א
מנהל אתר
מנהל אתר
Has thanked: 11 פעמים
Been thanked: 45 פעמים

שליחה על ידי י א »

הפתרון של LNB עם שתי יציאות שאחת תלך למקלט הנוכחי והשנייה דרך התשתית של HOT למקלט השני יכולה לעבוד.

העניין הוא שאתה חייב לוודא שהתשתית של הוט בנויה לתחום התדרים של הלויין שהיא 950- 2000 MHZ.

זה אומר שאם יש נגבר בדרך שהוא מתאים לתחום הזה והשקע בקיר שיש לו 3 יציאות (TV, RADIO ו SAT).

אם התשתית לא ערוכה לזה אז לא תקלוט כלום.
כל טוב ובריאות לכל באי הפורום..
danwol
תותח על
תותח על

שליחה על ידי danwol »

מה הכוונה תשתית שבנויה לתחום תדרים? בטוח שאין לי מגבר בקירות (בדקתי), הקואקס נראה די חדיש ועבה (סליחה על הבורת המיקצועית בלנסות ולהגדיר את הקואקס).
בקירות יש לי שקע כפול (ולא 3 יציאות כפי ש יא ציין) עם יציאות TV ורדיו, היתכן שהשקעים עושים משהו לא בסדר (כפי שכבר ציינתי, אני כן מצליח להעביר בתשתית שבקירות RF), האם כדאי לי לשנות את השקעים ליציאה אחת?

לצורך בדיקה, אוציא את השקעים,ואנסה לחבר את הממיר ישירות לקואקס שבקיר (ללא השקעים)

דני.
סמל אישי של משתמש
י א
מנהל אתר
מנהל אתר
Has thanked: 11 פעמים
Been thanked: 45 פעמים

שליחה על ידי י א »

אם השקעים עם 2 יציאות אז בטוח זה לא מתאים ללויין.

בד"כ אם יש לך בבית יותר משקע כבלים אחד אז יש ארון חיבורים עם מפצל ואולי גם מגבר. התשתית הזו אינה מתאימה לחיבור צלחת לווין.
כל טוב ובריאות לכל באי הפורום..
danwol
תותח על
תותח על

שליחה על ידי danwol »

הצלחתי לפתור את הבעיה - י א ויוחנן תודה.

מסתבר שהבעיות נבעו משימוש בשקעים ובמחברים שלא התאימו, ברגע שהורדתי אותם הצלחתי להעביר את הסיגנל דרך הקירות.

דני.
israeln
תותח על
תותח על
יצירת קשר:

שליחה על ידי israeln »

חשוב להבין שהשקעים (TV,SAT,RADIO) מכילים מעגל FILTER שתפקידו להפריד את האותות.
בסה"כ תצטרך להחליף את השקע בחדר המרוחק.
שקע כזה אפשר לרכוש בכל חנות חומרי בניין או הום סנטר.

ישראל
Cessna 172-4XCGQ
שלח תגובה