כרטיס לוייני

כל השאלות והדיונים על לווינים, ציוד קליטה, ממירים, ערוצים חדשים, כרטיסי לווין, קידודים ועוד.....
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
EB1000
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי EB1000 »

טוב, בימים אלה אני משדרג את המחשב שלי ל HTPC

חשבתי לנצל את ההזדמנות ולעבור לכרטיס לויני במקום הדרימון.

הנה כמה שאלות שהתעוררו:

1. איזה כרטיס לויני מומלץ שתומך הן בשיתוף והן בשידורי HD?

2. האם כרטיס לויני שתומך ב HD יכול להציג תמונת HD על גבי טלויזיה דרך יציאת ה TV-OUT של כרטיס הגראפי במחשב?

3. האם יש כרטיס שתומך ב HD כולל פורמטים עתידיים (לא MPEG HD)? מה לגבי 1080P @60FPS?

4. האם לכרטיס לויני יש יציאת HDMI או קומפוננט משלו?

5. האם כרטיס לויני מסוגל להקליט את השידור ל דיסק? האם הוא יקליט גם שידורי HD מכל סוג?

6. האם הוא יהיה מסוגל להקליט גם ממקור וידאו אנלוגי חיצוני (לשמש כ PVR)?

7. היש כרטיס שמבצע את כל מה שביקשתי?

8. היכן קונים כרטיס כזה?

:P
The more I see People the more like Pigs..
סמל אישי של משתמש
י א
מנהל אתר
מנהל אתר
Has thanked: 11 פעמים
Been thanked: 45 פעמים

שליחה על ידי י א »

נושא ה HD נמצא כרגע בפרשת דרכים. כפי שכבר דובר בנושא רבות בהקשר למקלטי HD, אותו הדבר גם לגבי כרטיסי לווין.

יש הרבה כרטיסים שתומכים ב HD של ארה"ב שנקרא ATSC. אבל השיטה הזו לא התקבלה באירופה וכנראה גם לא בארץ.

כרגע הכיוון הוא לשיטת שידור DVB-S2 וב MPEG4.

לשיטות האלה אין עדיין מבחר גדול. ריטברג העלה פה לינק לסנונית הראשונה בשיטה הזו.

ההמלצה שלי היא לא לרוץ ולקנות הן מסיבת המחיר שהוא עדיין גבוה והן שאין למוצרים החדשים עדיין תמיכה בתוכנות שיתוף.

מה שכן, אתה בהחלט יכול להשקיע סכום יחסית קטן לתקופת הביניים ולרכוש SS2 עבור המחשב התותח שלך.

התמונה שתקבל טובה לאין ערוך מהדרימון, אולי אף טובה יותר מה 7020.
כל טוב ובריאות לכל באי הפורום..
סמל אישי של משתמש
EB1000
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי EB1000 »

תודה יא.

תוכל בבקשה לתת את שמו המלא של SS2 כי חיפוש SS2 בגוגל לא נותן תוצאות הקשורות בכרטיס לוין.
סמל אישי של משתמש
י א
מנהל אתר
מנהל אתר

שליחה על ידי י א »

Skystar 2 של חברת Technisat
Rittberg
תותח על
תותח על

שליחה על ידי Rittberg »

הוסיף מספר תשובות לשאלות הרבות ששאלתה :
1.לגבי ה- TV-OUT : אין קשר לכרטיס הלויני ול - TV-OUT , קיים כרטיס לויני SKYSTAR1 אשר בו יש המרה בחומרה ל TV-OUT אולם הכרטיס לא הכי מומלץ ל HD , כפי שנאמר אם תרכיב את ה SS2 שהוא כרטיס INPUT , היציאה תלויה אך ורק בכרטיס המסך שהוא ה OUTPUT ושם צריך לחפש את ה- TV-OUT .
אבל שים לב שיש סתירה בבקשתך - כאשר אתה קולט תחנה HD שמשדרת ברזולוציות של 1920*1080 ומבקש להוציא את הוידאו דרך ה TV-OUT למעשה "קלקלת" את האיכות היות והורדתה את הרזולוציה 768*576 (PAL).
2. הכרטיסים הכי מעודכנים, הם התומכים בשיטת השידור החדשה DVB S2 ,מהיצרנים הבאים ועלותם כיום בין 130 - 200 EURO :
KNC 1 ,Technotrend, Hauppauge WinTV HR-4000 .
הנושא של תמיכה ב - 1080P @60FPS קשור יותר לתוכנות ליכולות המחשב ולא לכרטיס הלויני שהוא למעשה טיונר בלבד.
3. לגבי HDMI או קומפוננט - כפי שנאמר למעלה - יציאות וידאו יש רק בכרטיס המסך , היציאות הקימות כיום בכרטיס המסך הם ( VGA (RGBVH או DVI .
4. לגבי הקלטת השידורים לדיסק - ברגע שאתה צופה בשידור בתוכנה המתאימה, ניתן להקליט ל HDD. לשידורים רגילים (SD) ניתן להקליט באמצעות ה ProgDVB, בשידורי HD מצאתי את ה ProgDvB כבעייתי וממומלץ להשתמש בתוכנת MyTheatre.
5. לגבי הקלטת מקור וידאו חיצוני - אין קשר לכרטיס הלוויני, אתה צריך כרטיס לכידה, שהוא כרטיס שונה לחלוטין.
6. לא, אין כרטיס המבצע את כל הפעולות הנ"ל בצורה מושלמת, כמדומני, שאולי ה SkyStar 1, אך איני מכיר אותו מספיק והוא גם לא מומלץ ל HD.
7. לגבי רכישת כרטיס לוויני - קודם תחליט איזה כרטיס ברצונך לרכוש, דרך הרכישה המומלצת היא דרך האינטרנט, וכמובן דרך נותן החסות (הספונסר) של האתר.

שבת שלום,

זליג.
סמל אישי של משתמש
י א
מנהל אתר
מנהל אתר

שליחה על ידי י א »

לכרטיס מסך שלי יש גם יציאת קומפננט תומכת HD. זה nvidia 6800 של גיגהבייט
סמל אישי של משתמש
EB1000
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי EB1000 »

תודה על כל התשובות. יש לי כרגע את ה WINTV PVR 350 וכרטיס 6600 של NVIDIA עם יציאת DVI שניתנת להמרה ל HDMI. אבל עדיין איל לי טלויזיה עם תמיכה ב HD, לכן שאלתי אם אפשר להציג תכני HD דרך TVOUT של כרטיס הגראפי.

לגבי הקלטה, השאלה שלי היא יותר בכוון ההגבלות וההגנות שקימיות בשידורי HD. האם ניתן להקליט הכל. אני מניח שבשלב זה DRM עדיין לא נכנס לשידורי ה HD באירופה, אבל זה כמובן עלול להשתנות בקרוב.

נראה לי שאלך על ה SS2 בתור התחלה.

תודה
שלח תגובה