הוסיף מספר תשובות לשאלות הרבות ששאלתה :
1.לגבי ה- TV-OUT : אין קשר לכרטיס הלויני ול - TV-OUT , קיים כרטיס לויני SKYSTAR1 אשר בו יש המרה בחומרה ל TV-OUT אולם הכרטיס לא הכי מומלץ ל HD , כפי שנאמר אם תרכיב את ה SS2 שהוא כרטיס INPUT , היציאה תלויה אך ורק בכרטיס המסך שהוא ה OUTPUT ושם צריך לחפש את ה- TV-OUT .
אבל שים לב שיש סתירה בבקשתך - כאשר אתה קולט תחנה HD שמשדרת ברזולוציות של 1920*1080 ומבקש להוציא את הוידאו דרך ה TV-OUT למעשה "קלקלת" את האיכות היות והורדתה את הרזולוציה 768*576 (PAL).
2. הכרטיסים הכי מעודכנים, הם התומכים בשיטת השידור החדשה DVB S2 ,מהיצרנים הבאים ועלותם כיום בין 130 - 200 EURO :
KNC 1 ,Technotrend, Hauppauge WinTV HR-4000 .
הנושא של תמיכה ב - 1080P @60FPS קשור יותר לתוכנות ליכולות המחשב ולא לכרטיס הלויני שהוא למעשה טיונר בלבד.
3. לגבי HDMI או קומפוננט - כפי שנאמר למעלה - יציאות וידאו יש רק בכרטיס המסך , היציאות הקימות כיום בכרטיס המסך הם ( VGA (RGBVH או DVI .
4. לגבי הקלטת השידורים לדיסק - ברגע שאתה צופה בשידור בתוכנה המתאימה, ניתן להקליט ל HDD. לשידורים רגילים (SD) ניתן להקליט באמצעות ה ProgDVB, בשידורי HD מצאתי את ה ProgDvB כבעייתי וממומלץ להשתמש בתוכנת MyTheatre.
5. לגבי הקלטת מקור וידאו חיצוני - אין קשר לכרטיס הלוויני, אתה צריך כרטיס לכידה, שהוא כרטיס שונה לחלוטין.
6. לא, אין כרטיס המבצע את כל הפעולות הנ"ל בצורה מושלמת, כמדומני, שאולי ה SkyStar 1, אך איני מכיר אותו מספיק והוא גם לא מומלץ ל HD.
7. לגבי רכישת כרטיס לוויני - קודם תחליט איזה כרטיס ברצונך לרכוש, דרך הרכישה המומלצת היא דרך האינטרנט, וכמובן דרך נותן החסות (הספונסר) של האתר.
תודה על כל התשובות. יש לי כרגע את ה WINTV PVR 350 וכרטיס 6600 של NVIDIA עם יציאת DVI שניתנת להמרה ל HDMI. אבל עדיין איל לי טלויזיה עם תמיכה ב HD, לכן שאלתי אם אפשר להציג תכני HD דרך TVOUT של כרטיס הגראפי.
לגבי הקלטה, השאלה שלי היא יותר בכוון ההגבלות וההגנות שקימיות בשידורי HD. האם ניתן להקליט הכל. אני מניח שבשלב זה DRM עדיין לא נכנס לשידורי ה HD באירופה, אבל זה כמובן עלול להשתנות בקרוב.