שלום לכולם,
אני מאוד חדש בנושא ( למען האמת מתקינים לי ביום ראשון את הצלחת)
לאחר קריאה מעמיקה בפורום החלטתי לרכוש ממיר של topfield.
אני יודע שהוא לא הכי טוב אבל נראה לי שכרגע הוא יספיק לי.
אגב רכשתי את הממיר החדש 6500 .
לא הצלחתי להבין מה זה גולד מסטר , ואיך אני הופך את הממיר שלי לכזה?
תודה
לטופפילד יתרונות רבים (נוחות תפעול, איכות תמונה וכו') - אבל חסרון אחד בולט וזה השיתוף, שלא ניתן כיום לבצע איתו. אם כי אני מאמין שעם הדגמים החדשים מתישהו יהיה אפשר. לממיר טופפילד אין את הגמישות של דריםבוקס. אם אתה בעל רקע במחשבים - שקול בכל זאת ללכת על דריםבוקס. בכל מקרה אני מאמין שעם 6500 תקבל איכות תמונה ונוחות תפעול ברמה גבוהה.
חלק ממירי טופפילד ניתנים להסבה לממיר מקביל שנקרא גולדמסטר. ההסבה מתבצעת בתוכנה, כאשר לדגמי הממירים של טופפילד הניתנים להסבה יש דגמים מקבילים של גולדמסטר. היתרון בהסבה הינו היכולת לשתמש בתוכנות שפותחות ערוצים מקודדים (כמובן למטרות לימוד). ברוב המקרים יוצאות תוכנות עבור גולדמסטר הרבה לפני שהן יוצאות עבור הטופפילד המקורי. עד היום לא ראיתי סיבה אחת להשאיר את הטופפילד כמקורי ולא להסב אותו לגולדמסטר.
אני אישית לא יודע על אפשרות כיום להסב את 6500 לגולדמסטר. זו שאלה שאני מציע לך לשאול בפורום הטורקי ולנסות לקבל תשובה ולעדכן את כולם.
1. גולדמסטר הינו ממיר אחר. ישנה תוכנה שמסבה את הטופפילד להיות גולדמסטר.
תחשוב שזו תוכנה שהופכת מכונית "דייהו" קטנה ל "שברולט" אוואו. ויש גם תוכנה שהופכת "דייהו" יותר גדולה ל"שברולט" אופטרה. כך לדוגמה טופפילד 3000cipro הופך ל- גולדמסטר 9400c וגם טופפילד 4000fi הופך לגולדמסטר 4150v וכו'.
2. לגבי העברת הממיר לחדר אחר - רק תוודא שמתקינים לך LNB-ים עם יותר מיציאה אחת.
3. אכן לא קל עם הטורקית - אבל מסתדרים. חוץ מזה יש איזורים למשתמשים זרים ואפשר לכתוב שם באנגלית. אני ממליץ על www.sat-elit.com. תרשם, תכנס לתת-פורום באנגלית שנקרא recievers ותכתוב שם שאלה באנגלית. כמובן שתעדכן אותנו בתשובות !