חיבור מספר ממירים בבית + שאלה על YES
-
mosheh
- חבר פורום

שלום לכולם, "טיילתי" הרבה באתר ובאתרים אחרים שמסבירים על לויינים וציוד, אבל בשום מקום
לא מצאתי תשובה לשאלה:
כולם מדברים על צלחת אחת או יותר ועם 1 או יותר LNB ... אבל לכולם יש ממיר אחד (בד"כ בסלון),
אבל מה עושים אם רוצים לחבר, כמו היום בבית שלי 3 טלויזיות - כלומר 3 ממירים, שכל אחד רוצה
לראות ערוץ אחר (או זהה כמובן).
האם זה אפשרי דבר כזה? אם כן כיצד?
---
שאלה שניה: אם יש לי ממיר, לא של YES, והכנסתי לתוכו את הכרטיס של YES האם אוכל לקלוט את
YES? אם לא למה בדיוק?
תודה מראש
משה
לא מצאתי תשובה לשאלה:
כולם מדברים על צלחת אחת או יותר ועם 1 או יותר LNB ... אבל לכולם יש ממיר אחד (בד"כ בסלון),
אבל מה עושים אם רוצים לחבר, כמו היום בבית שלי 3 טלויזיות - כלומר 3 ממירים, שכל אחד רוצה
לראות ערוץ אחר (או זהה כמובן).
האם זה אפשרי דבר כזה? אם כן כיצד?
---
שאלה שניה: אם יש לי ממיר, לא של YES, והכנסתי לתוכו את הכרטיס של YES האם אוכל לקלוט את
YES? אם לא למה בדיוק?
תודה מראש
משה
-
jan_p
- חבר ותיק

תשובה לשאלה ראשונה:
יש אפשרות לחבר 3 טלוויזיות ושכול אחד יראה ערוץ אחר, אתה צריך לקנות LNB עם 3 יציאות ולחבר כל טלוויזיה ליציאה אחרת... ואז כל נקודה תוכל לראות ערוץ אחר במידה ואין לך צלחת ממונעת...
תשובה לשאלה השנייה:
בלתי אפשרי , כרטיס של YES תואם רק את הממיר שהוגדר אליו מה שאומר שרק ממיר YES!
ודבר שני זה לא חוקיי ...
יש אפשרות לחבר 3 טלוויזיות ושכול אחד יראה ערוץ אחר, אתה צריך לקנות LNB עם 3 יציאות ולחבר כל טלוויזיה ליציאה אחרת... ואז כל נקודה תוכל לראות ערוץ אחר במידה ואין לך צלחת ממונעת...
תשובה לשאלה השנייה:
בלתי אפשרי , כרטיס של YES תואם רק את הממיר שהוגדר אליו מה שאומר שרק ממיר YES!
ודבר שני זה לא חוקיי ...
-
mosheh
- חבר פורום

קודם כל תודה על התשובה.
בקשר לשאלה הראשונה, התכוונתי - לא להעביר כבר לכל LNB.
אם יהיו לי נגיד 3 LNB לקלוט 3 לויינים, בצורה שאתה מדבר אליה, אני אצטרך 3 LNB לכל ממיר,
כלומר 9 LNB. לא הגיוני ולא מעשי.
אני רוצה שיהיו לי X LNB לפי כמות הלויינים שארצה לקלוט (לדוגמה 2 או 3),
ו-Y ממירים.
אני לא רוצה להעביר כבלים נוספים מעבר לכבל הבודד שיש לכל ממיר ו(כרגע) מתחבר עם מפצל (splitter)
לכבלים/YES.
משה
בקשר לשאלה הראשונה, התכוונתי - לא להעביר כבר לכל LNB.
אם יהיו לי נגיד 3 LNB לקלוט 3 לויינים, בצורה שאתה מדבר אליה, אני אצטרך 3 LNB לכל ממיר,
כלומר 9 LNB. לא הגיוני ולא מעשי.
אני רוצה שיהיו לי X LNB לפי כמות הלויינים שארצה לקלוט (לדוגמה 2 או 3),
ו-Y ממירים.
אני לא רוצה להעביר כבלים נוספים מעבר לכבל הבודד שיש לכל ממיר ו(כרגע) מתחבר עם מפצל (splitter)
לכבלים/YES.
משה
-
MAYDASSA
- מתקין

-
mosheh
- חבר פורום

לגבי דייסיק אני יודע שאם אני רוצה לחבר כמה LNB אני צריך דייסיק שמחובר לכולם וממנו יוצא כבל אחד
לממיר
אבל לא הבנתי עדיין, למה אני צריך כבל לכל ממיר, למה אני לא יכול להשתמש בספליטר כמו היום
כאשר מחוברים לYES?
כשהייתי מחובר לYES (וכך גם היום ב-HOT), יצא כבל מכל ממיר אל ה"בויידם", שם יש לי ספליטר
של xxx-xxxxMhz וממנו יצא כבל אחד אל YES. למה במקרה הזה זה כן עובד?
משה
לממיר
אבל לא הבנתי עדיין, למה אני צריך כבל לכל ממיר, למה אני לא יכול להשתמש בספליטר כמו היום
כאשר מחוברים לYES?
כשהייתי מחובר לYES (וכך גם היום ב-HOT), יצא כבל מכל ממיר אל ה"בויידם", שם יש לי ספליטר
של xxx-xxxxMhz וממנו יצא כבל אחד אל YES. למה במקרה הזה זה כן עובד?
משה
-
MAYDASSA
- מתקין

- י א
- מנהל אתר

- Has thanked: 11 פעמים
- Been thanked: 45 פעמים
יס עובדים בקיטוב אחיד ותחום אחיד של ה LNB ולכן אין צורך בשינוי מתחים ואותות ל LNB גם שממיר אחד רואה ערוץ אחר מהשני.
שידורים של אחרים עובדים בכל הקיטובים וכל התחומים ולכן יש צורך במתחים שונים ואותות שונים כדי לראות ערוץ שונה במקלט אחד מהשני. במצב כזה לא ניתן להעביר מתחים שונים אם רק מפצלים את הכבל היחיד כי אז עלול להיגרם נזק למקלטים.
בתחום ה KU BAND יש שני קיטובים - H ו V שהמקלט מעביר את ה LNB בין הקיטובים על ידי מתח שונה 13V ו 18V.
כמו כן יש שני תחומי תדרים - הנמוך והגבוה וזה המקלט בוחר על ידי אות בתדר 22KHZ.
שידורים של אחרים עובדים בכל הקיטובים וכל התחומים ולכן יש צורך במתחים שונים ואותות שונים כדי לראות ערוץ שונה במקלט אחד מהשני. במצב כזה לא ניתן להעביר מתחים שונים אם רק מפצלים את הכבל היחיד כי אז עלול להיגרם נזק למקלטים.
בתחום ה KU BAND יש שני קיטובים - H ו V שהמקלט מעביר את ה LNB בין הקיטובים על ידי מתח שונה 13V ו 18V.
כמו כן יש שני תחומי תדרים - הנמוך והגבוה וזה המקלט בוחר על ידי אות בתדר 22KHZ.
כל טוב ובריאות לכל באי הפורום..
-
mosheh
- חבר פורום

עכשיו הבנתי... נשמע הגיוני
יש לי רעיון לפתרון, אולי קיים.
ממיר בעל 3 כניסות או יותר (3 LNB או יותר), ז"א 3 כבלים מגיעים מהגג לקופסה שיכולה להיות
ממוקמת ליד הגג.
בממיר יש בעצם כמה מקלטים.
מהממיר יוצא כבל אנטנה רגיל המגיע לכל החדרים אל "מיני ממירים", דבר שאפשרי עם ספליטר רגיל.
כל "מיני ממיר" ממוספר במספר יחודי. כשמעבירים ערוץ, יש שידור מה"מיני ממיר" אל הממיר הראשי
שמשנה את התחנה. ה"מיני ממיר" קולט את השידור ב-RF רגיל.
דרך נוספת - שידור ע"ג רשת או באלחוטי stream של הערוץ, ושידור חוזר של "בקשה לשינוי ערוץ".
בטוח שיש דבר כזה או דומה..
משה
יש לי רעיון לפתרון, אולי קיים.
ממיר בעל 3 כניסות או יותר (3 LNB או יותר), ז"א 3 כבלים מגיעים מהגג לקופסה שיכולה להיות
ממוקמת ליד הגג.
בממיר יש בעצם כמה מקלטים.
מהממיר יוצא כבל אנטנה רגיל המגיע לכל החדרים אל "מיני ממירים", דבר שאפשרי עם ספליטר רגיל.
כל "מיני ממיר" ממוספר במספר יחודי. כשמעבירים ערוץ, יש שידור מה"מיני ממיר" אל הממיר הראשי
שמשנה את התחנה. ה"מיני ממיר" קולט את השידור ב-RF רגיל.
דרך נוספת - שידור ע"ג רשת או באלחוטי stream של הערוץ, ושידור חוזר של "בקשה לשינוי ערוץ".
בטוח שיש דבר כזה או דומה..
משה
-
MAYDASSA
- מתקין

- wolf
- חבר ותיק

- ebenshal
- תותח על

-
armando
- חבר פורום