עכשיו שמעטי בחדשות 10 ברדיו על התקלה בעמוס 1...הם גם תרחו לציין שיש שיבושים בחבילה של יס והחבילה משודרת חלקית מעמוס 2...כן כמה מפתיע...אני לא ליד הטלוויזיה שלי ככה שלא יצא "לראות" את התקלה במיטבה...
יש פה גם קטע של הדלקת "נורה אדומה"...שדיי ידעתי מאז שאני מתעניין בקליטה לווינית...כל מי שחשב שמערכות לווין יכולות "להחליף" לחלוטין את המערכות הקרקעיות (במיוחד בעידן הדיגיטלי)...טעה ובגדול...אנחנו עוד רחוקים מזה...ובקלות גם עמוס 2 יכול להתחרפן...אין מה לעשות .... שידורים קרקעיים עדיין חשובים ולא יעזור כלום...ואם מישהו ממשרד התקשורת / הפורום חושב שאפשר לבטל אותם לחלוטין...טועה ובגדול...והנה ההוכחה לכך!!!
קרקעי זה אכי אחי...
אני כמובן לא אומר שלא צריך לשדר כלום בלווינים....רק שזה מגיע לערוציים ארציים/לאומיים חייבים "גיבוי" קרקעי...
120 שנה אתה לומד...
120 שנה אתה יודע...
אבל בסוף אתה מת טיפש!
הבעיה של חברת "חלל" מפעילת העמוס ...היא שבהיותה חברה קטנה בעלת 2 לויינים
בלבד ..אין לה גיבוי ...כלומר אם קורה משהו לאחד הלווינים היא איננה יכולה לבצע שינוי
או להסיט לויין אחר ממסלולו במקום ...יכולת שיש לחברות גדולות כמו אינטלסאט או פאן אם סאט .
למרבה המזל ולפי מה שאני מבין מהדיווחים ....היו משיבים פנויים בעמוס 2 שניתן היה אליהם
להעביר זמנית חלק מהערוצים של YES ....הדבר חייב כמובן את YES לשנות תדרי שידור
למשיבים החדשים וכמו כן לתת פקודה לכל הממירים הבייתים לעבור לתדרי קליטה חדשים ...
וכל זה זמנית עד שעמוס 1 יחזור לתפקוד תקין במקומו ...
אני לא מקנא במהנדסי YES וחלל ...שחלק מהם מכירים שלי ....שיהיה להם בהצלחה .