יש לי שאלה בקשר לקליטת ערוצים באנטנה כללית בבניין
-
eliran
- חבר ותיק

-
eliran
- חבר ותיק

-
eliran
- חבר ותיק

לא אין לי מצלמה דיגיטלית.
טוב אז תשמע כרגע חזרתי מהגג-
פתחתי את המיקסר וזה מה שהיה מצויין בו מימין לשמאל:
12 / 7 / 6 / out / uhf / והאחרון והשמאלי ביותר הספרה 3
כמו שאתה בטח רואה לא נמצאה שם הספרה 11 של ירדן 2
עכשיו,יכול באמת להיות שכמו שאמרת מס' 6 קולט את ירדן 2 טוב במרכז וי-ם ובגלל זה אצלי הערוץ הזה נקלט חלש מאוד כי אין שם מס' 11 אלא רק 6.
האמת שאני לא כ"כ יודע במה מדובר אבל אני מקווה שהמספרים האלה יעזרו לך
הכבל הלבן מהTV מחובר ישירות לכבל הout במיקסר ומשם הכבל השחור ממשיך מהמיקסר עד לאנטנה למעלה בלי מגבר
כבל הUHF הלבן במיקסר מחובר למעיין קופסא אפורה קטנה
אם תוכל להסתכל על המספרים ולהדריך אותי הלאה זה יהיה מעולה
טוב אז תשמע כרגע חזרתי מהגג-
פתחתי את המיקסר וזה מה שהיה מצויין בו מימין לשמאל:
12 / 7 / 6 / out / uhf / והאחרון והשמאלי ביותר הספרה 3
כמו שאתה בטח רואה לא נמצאה שם הספרה 11 של ירדן 2
עכשיו,יכול באמת להיות שכמו שאמרת מס' 6 קולט את ירדן 2 טוב במרכז וי-ם ובגלל זה אצלי הערוץ הזה נקלט חלש מאוד כי אין שם מס' 11 אלא רק 6.
האמת שאני לא כ"כ יודע במה מדובר אבל אני מקווה שהמספרים האלה יעזרו לך
הכבל הלבן מהTV מחובר ישירות לכבל הout במיקסר ומשם הכבל השחור ממשיך מהמיקסר עד לאנטנה למעלה בלי מגבר
כבל הUHF הלבן במיקסר מחובר למעיין קופסא אפורה קטנה
אם תוכל להסתכל על המספרים ולהדריך אותי הלאה זה יהיה מעולה
טוב אז ככה ....
12 - זה ל מזה"ת - לבנון
7 - לסוריה ( קיטוב אנכי ...לא ?)
6 - ירדן 2 ...אבל לא לאזור שלך
3- ירדן 1 ...גם רצוי לאזור המרכז
UHF - לערוצי ישראל 1 + 2
OUT - יציאה ראשית של כל הערוצים לכיוון המגבר של הבניין .
המיקסר הזה בהחלט לא מתאים לאזור נצרת והצפון אלה לאזור ת"א או ירושלים .
בכל אופן ...מה שאני מציע זה ככה ,
יש לך 2 אנטנות שיכולות להוות תחליף סביר לאנטנה של ירדן 2 באפיק 11
האחת של 12 לבנון ...תוכל לזהות לפי הכבל שמגיע ונכנס למיקסר
והשניה של ירדן 6 שפחות אידאלית ...כי היא כבר רחבה יותר אבל בטח מותקנת נמוך יותר .
אתה צריך לנסות להגיע לאנטנות האלה ולכוון את אחת מהאנטנות האלה לכיוון דרום מזרח ...
כמו שהראתי לך בתמונת לוויין .
אח"כ תתחבר ישירות לכבל של האנטנה שאותה כיוונת ממש ישר לכבל שהורדת לדירה שלך
( השכנים יסלחו לך ...בנכו בטח לא רואים )
אתה אמור גם לקבל את ערוץ 11 וגם את 9 באותה האנטנה ...כלומר ירדן 1 ו-2 באותה אנטנה .
*
זה ניתן לביצוע כאמור רק בגלל האיזור שבו אתה גר ....שהוא גבוה טופוגרפית וקרוב יחסית למשדרים .
במקומות אחרים בארץ אני לא מציע לעשות ככה .....אולי רק באילת שם גם הקליטה של ירדן מצויינת כמובן
אבל בתדרים שונים ....
12 - זה ל מזה"ת - לבנון
7 - לסוריה ( קיטוב אנכי ...לא ?)
6 - ירדן 2 ...אבל לא לאזור שלך
3- ירדן 1 ...גם רצוי לאזור המרכז
UHF - לערוצי ישראל 1 + 2
OUT - יציאה ראשית של כל הערוצים לכיוון המגבר של הבניין .
המיקסר הזה בהחלט לא מתאים לאזור נצרת והצפון אלה לאזור ת"א או ירושלים .
בכל אופן ...מה שאני מציע זה ככה ,
יש לך 2 אנטנות שיכולות להוות תחליף סביר לאנטנה של ירדן 2 באפיק 11
האחת של 12 לבנון ...תוכל לזהות לפי הכבל שמגיע ונכנס למיקסר
והשניה של ירדן 6 שפחות אידאלית ...כי היא כבר רחבה יותר אבל בטח מותקנת נמוך יותר .
אתה צריך לנסות להגיע לאנטנות האלה ולכוון את אחת מהאנטנות האלה לכיוון דרום מזרח ...
כמו שהראתי לך בתמונת לוויין .
אח"כ תתחבר ישירות לכבל של האנטנה שאותה כיוונת ממש ישר לכבל שהורדת לדירה שלך
( השכנים יסלחו לך ...בנכו בטח לא רואים )
אתה אמור גם לקבל את ערוץ 11 וגם את 9 באותה האנטנה ...כלומר ירדן 1 ו-2 באותה אנטנה .
*
זה ניתן לביצוע כאמור רק בגלל האיזור שבו אתה גר ....שהוא גבוה טופוגרפית וקרוב יחסית למשדרים .
במקומות אחרים בארץ אני לא מציע לעשות ככה .....אולי רק באילת שם גם הקליטה של ירדן מצויינת כמובן
אבל בתדרים שונים ....
-
eliran
- חבר ותיק

- oriel
- תותח על

המיקסר חשוב רק למתקן האנטנה המרכזית ....במידה והדיירים עדיין משתמשים באנטנה .
אבל לחיבור הישיר שאתה הולך לעשות אין צורך במיקסר כי אתה מתחבר ישירות לכבל שבא מהאנטנה .
oriel
תמונה ...זה רק אם מישהו ילך ויצלם ...כי המיקסרים האלה מתוצרת פנורמה האגדית יוצרו
הרבה לפני שהעלו תמונות וקטלוגים לאינטרנט ...אני בכל אופן לא הצלחתי למצוא ...אולי מישהו יצליח .
אבל לחיבור הישיר שאתה הולך לעשות אין צורך במיקסר כי אתה מתחבר ישירות לכבל שבא מהאנטנה .
oriel
תמונה ...זה רק אם מישהו ילך ויצלם ...כי המיקסרים האלה מתוצרת פנורמה האגדית יוצרו
הרבה לפני שהעלו תמונות וקטלוגים לאינטרנט ...אני בכל אופן לא הצלחתי למצוא ...אולי מישהו יצליח .
-
eliran
- חבר ותיק

תחשוב הבניין שלי הוא משנות ה80-70 בערך מה שאומר שגם האנטנה ישנה מאוד וכנ"ל גם המיקסר כך שמאוד קשה להשתמש בו היום מה גם ששאר הדיירים לא משתמשים באנטנה היום עד כמה שידוע לי.
אז גלובל כמו שאתה אומר אני אנתק את כבל האנטנה מהמיקסר ואחבר אותו ישירות לכבל שיורד אלי לTV בחדר ואח"כ אני כבר אגיד לך אם זה עובד
רק שתדע שהאנטנות מוברגות לעמוד כך שאני לא חושב שניתן להזיז אותן אבל האנטנה של מס' 12 מכוונת עד כמה שאני רואה לכיוון דרום,דרום-מזרח כך שזה אמור לעבוד
אני אחבר את כבל 12 ישר לכבל שמתחבר לTV בלי שימוש במיקסר ונראה כבר מה נסגר עם זה, זה אמור לעבוד אני מקווה.
אז גלובל כמו שאתה אומר אני אנתק את כבל האנטנה מהמיקסר ואחבר אותו ישירות לכבל שיורד אלי לTV בחדר ואח"כ אני כבר אגיד לך אם זה עובד
רק שתדע שהאנטנות מוברגות לעמוד כך שאני לא חושב שניתן להזיז אותן אבל האנטנה של מס' 12 מכוונת עד כמה שאני רואה לכיוון דרום,דרום-מזרח כך שזה אמור לעבוד
אני אחבר את כבל 12 ישר לכבל שמתחבר לTV בלי שימוש במיקסר ונראה כבר מה נסגר עם זה, זה אמור לעבוד אני מקווה.
-
דן ג
- חבר ותיק

האנטנה של 12 אמורה להיות מכוונת לכיוון צפון זו תחנת המזרח התיכון(חדד) שבעבר שידרה
בתדר זה אבל כבר כמה שנים היא משדרת רק בלווין .
ככל הנראה תצטרך להזיז אותה לכיוון מזרח,וגם אם מישהו יוכל לבדוק האם הוא קולט את התחנה הזאת
בכלל לפי מה ששמעתי ישראל מבקשת להנמיך את עוצמת השידור על מנת שלא תוכל להיקלט בארץ בתקופת המונדיאל על מנת שישלמו כסף להוט וליס.
דן ג
בתדר זה אבל כבר כמה שנים היא משדרת רק בלווין .
ככל הנראה תצטרך להזיז אותה לכיוון מזרח,וגם אם מישהו יוכל לבדוק האם הוא קולט את התחנה הזאת
בכלל לפי מה ששמעתי ישראל מבקשת להנמיך את עוצמת השידור על מנת שלא תוכל להיקלט בארץ בתקופת המונדיאל על מנת שישלמו כסף להוט וליס.
דן ג
האנטנה של ערוץ 12 היתה מכוונת במקור לצפון לכיוון לבנון .....כך שאתה חייב לבדוק אם באמת
זה לכיוון דרום מזרח .....בכל אופן - ברגע שתעקוף את המיקסר ותחבר ישירות לאנטנה
אתה כבר אמור לראות משהו ...גם אם האנטנה לא מכוונת הכי מדוייק ,
מקסימום אם תראה שיש לך צל בתמונה אחר כך תעלה שוב להזיז טיפה במידה וניתן בכלל ...
תשים לב שאתה מחבר את הכבל לכבל טוב ללא קצרים , ושגיד מרכזי ילך לגיד מרכזי והסיכוך ילך לסיכוך
ותשים איזולירבד על החיבור ...בהצלחה !
מקסימום אם תראה שיש לך צל בתמונה אחר כך תעלה שוב להזיז טיפה במידה וניתן בכלל ...
תשים לב שאתה מחבר את הכבל לכבל טוב ללא קצרים , ושגיד מרכזי ילך לגיד מרכזי והסיכוך ילך לסיכוך
-
eliran
- חבר ותיק

"ושגיד מרכזי ילך לגיד מרכזי והסיכוך ילך לסיכוךגלובל @ 11/5/2006, 22:35 כתב: האנטנה של ערוץ 12 היתה מכוונת במקור לצפון לכיוון לבנון .....כך שאתה חייב לבדוק אם באמת
ותשים איזולירבד על החיבור "
את ההוראה הזאת אני צריך עוד לבדוק כי עדיין אני לא מתמצא בזה 100 %
בכל מקרה אני מתאר לעצמי שאתה מתכוון שצריך להתקין שקע כבלים בכבל הזה.
אני אעלה עכשיו בבוקר שוב לבדוק לאיזה כיוון האנטנה הזאת מכוונת ואם היא מכוונת
לדרום מזרח אני אחבר את הכבל שלה ישר לכבל הTV שהוא חדש לגמרי בלי להשתמש במיקסר.
האנטנה היא משהו כזה: האנטנה הכי גבוה היא רק בחצי מגודלה ז"א רק בצד אחד של העמוד ואילו הלפני אחרונה (כבל 12) בה אני משתמש וגם כל השאר הם בגודל הטבעי כלומר משני צידי העמוד ואני מקווה שהיא מכוונת לכיוון הנכון-
|--|---|--| ------> האנטנה הכי גבוהה (מס' 3 כנראה)
|
|
|---|--|--|-----| ------> אנטנה של כבל מס' 12 בה אני משתמש
|
|
|
|---|--|--|--| ---->אנטנה מס' 6 אני חושב
|
|
|
|
גלובל אני כמעט בטוח שהעובדה שכבל מס' 12 מחובר דרך המיקסר אל כבל הTV אולי בגלל זה המיקסר דופק את האיכות.יכול להיות שאם אני אנתק את כבל 12 מהמיקסר ואחבר אותו ישירות לכבל הTV אולי איכות הערוץ הירדני תהיה הרבה יותר טובה כי בכל זאת המיקסר ישן מאוד ואולי הוא זה שדופק את האיכות.
לכבל הOUT אני מאמין שאין עכשיו כל משמעות נכון?
ולגבי כבל 12 תראה חוץ מהמיקסר הוא מחובר גם למעלה ליד האנטנה למעיין מגבר קטן ואז משם לאנטנה עצמה,המגבר הקטן הזה שם לא אמור להפריע?(כבל 12 ינותק מהמיקסר,הקטע הוא אם המגבר שנמצא למעלה שאליו הוא מחובר לא יפריע)
OK אז ככה ......
1. זה שאתה אומר שקשה לך עם ההנחיה שלי שגיד מרכזי ילך לגיד מרכזי והסיכוך ילך לסיכוך
ושתשים איזולירבד על החיבור.......זה קצת מדאיג אותי ....אם אתה חושב שאתה לא מסוגל לזה
אולי עדיף שתביא מישהו מקצועי ....כי אם תחבר את הכבלים עם " קצר " ...אז לא עשינו כלום נכון ???
2. את הכבל של ה OUT תעזוב ...הוא לא קשור אליך ותשאיר אותו במקומו
3. המיקסר ישן ...כן זה יכול להיות שהוא כבר חלוד ולא תקין , אבל בלי קשר ...במיקסר יש מסננות . פילטרים
וערוץ 11 לא יכול לעבור דרך 12 ....וזאת הסיבה שאתה לא רואה ....לכן אתה צרי לחבר ישירות לאנטנה .
4. המגבר הקטן שאתה רואה ליד האנטנה של 12 ...זה מגבר התורן המפורסם שדיברנו עליו אתמול
בתחילת השרשור .....אתה חייב לנתק אותו ולחבר ישירות לכבל שבה מהאנטנה ...אחרת לא תראה כלום !!!
המגבר לא פעיל כרגע ...כי הוא לא מקבל מתח וגם יכול בהחלט להיות שהוא לא תקין ,
לכן אתה חייב לעקוף אותו !!!
5. במידה ואין לך אפשרות להגיע למגבר ולנתק אותו ...אין לך ברירה אתה חייב לקחת את האנטנה של ערוץ 6
היותר נמוכה ...
ahgi ו-ישראל ....זה בשבילי לחזור למקורות שלפני 20 שנה ....זה חוייה ואתגר אני מקווה שיצליח לראות ..
1. זה שאתה אומר שקשה לך עם ההנחיה שלי שגיד מרכזי ילך לגיד מרכזי והסיכוך ילך לסיכוך
ושתשים איזולירבד על החיבור.......זה קצת מדאיג אותי ....אם אתה חושב שאתה לא מסוגל לזה
אולי עדיף שתביא מישהו מקצועי ....כי אם תחבר את הכבלים עם " קצר " ...אז לא עשינו כלום נכון ???
2. את הכבל של ה OUT תעזוב ...הוא לא קשור אליך ותשאיר אותו במקומו
3. המיקסר ישן ...כן זה יכול להיות שהוא כבר חלוד ולא תקין , אבל בלי קשר ...במיקסר יש מסננות . פילטרים
וערוץ 11 לא יכול לעבור דרך 12 ....וזאת הסיבה שאתה לא רואה ....לכן אתה צרי לחבר ישירות לאנטנה .
4. המגבר הקטן שאתה רואה ליד האנטנה של 12 ...זה מגבר התורן המפורסם שדיברנו עליו אתמול
בתחילת השרשור .....אתה חייב לנתק אותו ולחבר ישירות לכבל שבה מהאנטנה ...אחרת לא תראה כלום !!!
המגבר לא פעיל כרגע ...כי הוא לא מקבל מתח וגם יכול בהחלט להיות שהוא לא תקין ,
לכן אתה חייב לעקוף אותו !!!
5. במידה ואין לך אפשרות להגיע למגבר ולנתק אותו ...אין לך ברירה אתה חייב לקחת את האנטנה של ערוץ 6
היותר נמוכה ...
ahgi ו-ישראל ....זה בשבילי לחזור למקורות שלפני 20 שנה ....זה חוייה ואתגר אני מקווה שיצליח לראות ..
-
eliran
- חבר ותיק

אל תדאג זה כבר יסודר אני אעשה את זה עם אבא שלי זה יסתדר על הצד הטוב ביותר אני מקווהגלובל @ 12/5/2006, 09:19 כתב: OK אז ככה ......
-
eliran
- חבר ותיק

מה שכבר אני מזהה כבעיה גלובל זה שהמגבר הקטן הזה כמו האנטנה שלידו הוא בערך בגובה 4 מטר וזה מאוד קשה להגיע לשם אפילו עם סולם אז כרגע אני פשוט אנתק את הכבל מהמיקסר ואחבר אותו לכבל הTV ונראה עם המגבר הזה משפיע לרעה על איכות השידור-אם לא אז נשאיר את זה ככה אבל אם הוא דופק הכל אז צריך יהיה לחשוב מה עושים כי לעלות לשם ולנתק את הכבל מהמגבר זה קשה מאוד כי מדובר בערך ב4 מטרים
דרך אגב זה אפשרי לקנות מיקסר חדש ולהתקין שבו גם יהיה אפיק 11?
דרך אגב זה אפשרי לקנות מיקסר חדש ולהתקין שבו גם יהיה אפיק 11?