מונדיאל - סוף עידן ה FTA

כל השאלות והדיונים על לווינים, ציוד קליטה, ממירים, ערוצים חדשים, כרטיסי לווין, קידודים ועוד.....
שלח תגובה
danwol
תותח על
תותח על

שליחה על ידי danwol »

ממה שאני רואה ומבין, קליטת שידורי המונדיאל חינם דרך הלווין לא יהיה טריויאלי וברור כמו שחשבנו תחילה.
מה לעשות המונדיאל הקרב הצליח לעשות הרבה רעש בתעשית שידורי הלווין, אני לא בטוח למשל ש TPS היו כלכך מתאמצים לטפל בקידודים שלהם ללא המונדיאל הקרב.

אפילו בעולם הערבי, הזכיינים כבר לא פריירים, ולא נראה לי שיש פה מישהו שיכול להגיד בוודאות שיהיה ניתן לקלות בחינם דרך אנטנה לירדן.

לגבי המונדיאל הזה, אני עדיין מאמין שמי שיש לו צלחת עם ממיר פשוט יצליח איך שהו לקלוט את השידורים, יש עדיין תחנות פירטיות שאיך שהו מגיעים ללוין, לא אתפלא אפילו אם סוריה או דובאי ישדרו FTA, אבל ממש לא בטוח בכך וכלום לא מובטח.
מה שאני כן חושב שיקרה זה שאת המונדיאל הבא עוד 4 שנים יהיה כמעט בלתי אפשרי לראות FTA. שיטות הקידוד נעשות מתוכחמות יותר וממירים כמו טופילד יוכלו למעשה לראות רק ערוצי FTA כמו ערוץ 2 10 ו 33 (למעשה ה TF5000Fe שלי רואה רק את הערוצים האלה).

בשורה התחתונה, מי שיחפש פיתרון מהיר לקליטת שידורי לווין בחינם יעשה עיסקה גרועה בתווך הארוך. לדעתי עדיף להוציא 309 ש"ח ולראות את המונדיאל בשקט על פני קניית ציוד לוויני ב 2000 ש"ח שלא בטוח יהיה בו שימוש בעוד שנה או שנתיים.

הדרך היחידה להנות משידורי לווין רב ערוצי ממדינות אירופה, מצריך שימוש בממירים מתוכחמים כדוגמאת הדריםבוקס והרילוק. ממירים אלה אינם plug & play ודורשים הרבה סבלנות, תשומת לב ואהבה לתחביב כדי שיעבדו ויספקו את הסחורה.

האם המונדיאל הקרב מסמן את סוף עידן ה FTA? היחידים שבאמת יהיו מוכנים להפיץ את שידוריהם FTA הם ערוצי מיסיונרים וערוצי קניות.
dream 500, 1.2 dish, 4W,7W, 7E, 13E ,
eliran
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה על ידי eliran »

תשמע בכל מה שקשור למונדיאל הבא והלאה כבר אין מה לדאוג כי ממונדיאל 2010 אגף השידור האירופאי (ebu) רכש את הזכויות לשידורו וגם לשידור המונדיאלים הבאים וערוץ 1 הרי חבר בגוף הזה מה שאומר שהוא יישדר בטוח את המונדיאל הבא והלאה
מה שכן המונדיאל ב2006 עושה הרבה בעיות מבחינת שידור ולא בטוח בכלל שיהיו דרכים לקלוט אותו חינם
סמל אישי של משתמש
פרופלור
תותח על
תותח על

שליחה על ידי פרופלור »

הנביאות השחורות שלך אינן מבוססות בכלל!

מה שאני מסכים הוא שאין טעם לקנות ציוד בשביל המונדיאל הזה בלבד וכתבתי זאת למתחילים הרבה פעמים. מי שרוצה לעסוק בתחביב הזה - אין בעיה מי שרוצה לפתור בעיית מונדיאל - חבל לו על הזמן.

אני אישית לא מחובר לכבלים ולא ללויין ולכן אני חוסך 200 שח כל חודש וזה חשבון אחר לגמרי.

לגבי FTA לא זה לא נגמר, במדינות רבות כמו בתורכיה יש הרבה ערוצים כמו ערוץ 10 והם קונים שידורי הליגות האירופיות וזה משודר FTA. תמיד יהיו FTA עם פרסומות ותמיד יהיו חבילות בתשלום מקודדות יותר או פחות.

לגבי התחכום - זה נכון שהוא משתפר אבל גם הפורצים משתפרים, ככה זה תמיד!

אין ספק שהממירים הרגילים מצליחים פחות ופחות וגם כאן אני מסכים איתך ואיסוק בדימבוקסים ורילוקים לוקח זמן אבל כאמור זה תחביב, מי שאוהב יעסוק בו, מי שלא - יתחבר ל- YES או כבלים!

חג שבועות שמח לכולם!
danwol
תותח על
תותח על

שליחה על ידי danwol »

פרופלור, אתה צודק שקצת הגזמתי, FTA לא מת לגמרי, אבל לראות את המקביל התורכי לערוץ 10...גם כך קשה לי עם כל הפירסומות. בלא מעט ממדינות אירופה ממשיכים לדובב סרטים לשפתם, כך שמי שיחפש סרטים ותוכן באנגלית די יתקשה.
dream 500, 1.2 dish, 4W,7W, 7E, 13E ,
סמל אישי של משתמש
פרופלור
תותח על
תותח על

שליחה על ידי פרופלור »

הפעם אתה צודק! חג שמח!
Einal_Henry
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי Einal_Henry »

למה נגמר אני לא מבין , הערוצים הגרמניים ישדרו את המונדיאל בחינם , אני לא מבין מה הקטע פה.
סמל אישי של משתמש
י א
מנהל אתר
מנהל אתר
Has thanked: 11 פעמים
Been thanked: 45 פעמים

שליחה על ידי י א »

אני עם צלחת לווין כבר 10 שנים כמעט וזה נכון ששידורי FTA כמעט לא עינינו אותי אף פעם. כשאני נכנסתי לזה לא היו הרבה אלטרנטיבות בארץ ושידורים מלווין ממדינות אחרות היו הפתח לקליטה איכותית להרבה נושאים.

אני התחלתי בכך שקניתי מנוי חוקי. כן, ממש כך. במשך שנה נהיניתי ממולטיצ'ויס אפריקה. כשנגמר המנוי קניתי שואוטיים ואז כשכמעט נגמר המנוי התחילה החגיגה. התחילו פריצות וזה הפך למשעשע. תוך זמן לא רב ראיתי את רוב החבילות שקלטה האנטנה שלי.

ואז הם נלחמו וסגרו ושוב הפורצים פתחו וזה ככה חוזר חלילה כבר 8 שנים.

"המכה" הכי גדולה בתחום של הפריצה עשתה הטכנולוגיה של השיתופים. לזה עדיין הם לא מצאו דרך להילחם.

אין לי ספק שכפי שאתם הלא וותיקים רואים לאחרונה שהנה פרצו את הקריפטוןןרקס והדיגיטל+ נפרץ ועוד ועוד, החיים הם לא רק TPS. המשחק הוא סבלנות.

אבל אני בהחלט מסכים שמי שכל רצונו לראות מונדיאל ואחרי זה הצלחת הפרטית לא תעניין אותו אז באמת חבל על הכסף.
כל טוב ובריאות לכל באי הפורום..
סמל אישי של משתמש
פרופלור
תותח על
תותח על

שליחה על ידי פרופלור »

י א ! כיוונתי לדעת גדולים ואני מאושר! חג שמח ושבת שלום!
שלח תגובה