ממה שקראתי גיבשתי שאני מעוניין להתחבר ללווין עמוס שהוא 4W ומשדר את ערוץ 2 ו10 וכנראה בהמשך השנה יתחיל גם לשדר את ערוץ 1.
בנוסף לכך הבנתי שאפשרי להתחבר גם ללווין HOTBIRD שהוא 13E על אותה צלחת. פה השאלה הראשונה...האם זה על אותו LNB? או שדרוש LNB נוסף לHOTBIRD?
עוד לווין שאני מעוניין בהתחברות אליו זה NILESAT שהוא 7W
עכשיו השאלה הכללית לנושא החיבור ללווינים האלה היא כמה LNB'S אני צריך כדי להתחבר בצלחת אחת לשלושתם?
שנית אני לא בטוח איזה קוטר של צלחת אני אצטרך? האם 120 יספיק? אפשר אולי פחות?
עכשיו בנושא הממירים....ממה שהבנתי DREAMBOX זה הממיר הכי נוח לעדכונים ולאפשריות אבל הוא יקר יחסית. וכנראה שבהמשך ייצא סוג שלו עם יכולת HD. האם יש ממירים אחרים שדומים לDREAMBOX מבחינת פונקציות? למשל האם יש לאחרים אפשרות לחיבור לאינטרנט? האם ממירים אחרים מאפשרים SCRIPTS שמעלים לבד קודים ואו יש להם יכולת לפרוץ קידודים לבד? בקיצור על מה כדי להסתכל אם ברצוני לחסוך טיפה ולא לקפוץ ישר על הDREAMBOX במיוחד במתחיל.
נושא אחר שכעיקרון הכי פחות הבנתי הוא הקטע של הCAMS או כרטיסים. קראתי על כרטיס בשם DRAGON וMATRIX REVOLUTIONS ות'אמת שלא ממש הבנתי מה הקטע שלהם בכל המערכת. כלומר, הבנתי שהכרטיסים משמשים לאפשרות צפייה בחבילות למיניהן אבל לא הבנתי בדיוק איך זה עובד...נגיד קונים כרטיס אבל קראתי שיש עדכונים, אז איך מעדכנים וכו'?
אני יודע שכתבתי הרבה וזה בטח נשמע כל כך פשוט לרובכם אבל כל העסק הזה ממש עורר בי רצון להבין יותר ויותר, זה פשוט משהו חדש שמעולם לא התעסקתי איתו וברצוני להבין איך הכל פחות או יותר עובד לפני שאתקשר למישהו שפשוט יתקין לי וייקח את כספי. אני חושב שהקטע נובע מקניית המחשב הראשון שלי ללא ידע קודם והאכזבה הגדולה שיצאה לי מזה ומאז אני מנסה להבין הכל לפני שאני קונה או משקיע.
תודה רבה לכל מי שיעזור לי!!!!!!!