מה זה פיד? הבנתי שאם חותכים אותו אז זה יכול במקרים מסוימים לשפר את הקליטה בלוינים חלשים האם זה נכון?
בתודה לעונים ...
שאלה בנוגע לפיד
-
dpklain
- תותח על

-
יוחנן
- תותח על

אכן זה נכון (לגבי פיד של שידורים)
אבל יש גם פיד (FEED) שהוא החלק ב LNB שפועל כמו עדשה ומרכז את הגלים לתוך המגבר. (אני בכוונה משתמש במונחים פשוטים).
כלומר הפיד צריך להתאים ליחס F.D של הצלחת והוא מורכב על ה LNB. ברוב המוחלט של LNB המתאים לצלחות אופסט, הפיד הוא חלק בלתי נפרד מה LNB.
ל LNB של פריים פוקוס יש בדרך כלל פיד נפרד (והוא צריך להתאים לצלחת)
אם הפיד מתאים לצלחת אז כל שינוי בו יקלקל את הקליטה. אם הוא לא מתאים אז בכלל למה הוא שם?
אבל יש גם פיד (FEED) שהוא החלק ב LNB שפועל כמו עדשה ומרכז את הגלים לתוך המגבר. (אני בכוונה משתמש במונחים פשוטים).
כלומר הפיד צריך להתאים ליחס F.D של הצלחת והוא מורכב על ה LNB. ברוב המוחלט של LNB המתאים לצלחות אופסט, הפיד הוא חלק בלתי נפרד מה LNB.
ל LNB של פריים פוקוס יש בדרך כלל פיד נפרד (והוא צריך להתאים לצלחת)
אם הפיד מתאים לצלחת אז כל שינוי בו יקלקל את הקליטה. אם הוא לא מתאים אז בכלל למה הוא שם?
המשפט הזה מיותר.
- י א
- מנהל אתר

- Has thanked: 11 פעמים
- Been thanked: 45 פעמים
חחח.....
שניכם צודקים.
יש שידור UPLINK שנקרא FEED.
יש FEED HORN שזה הצוואר-משפך שמכנס את הגלים מהצלחת אל תוך ה LNB.
לשאלה המקורית - אני לא שמעתי שחיתוף הפיד ישפר משהו. מה שכן, ניתן בצורה עקומה לקחת LNB של אופסט ולחתוך לו את הפיד ולהצמיד פיד של פריים פוקוס וכך להסב LNB.
שניכם צודקים.
יש שידור UPLINK שנקרא FEED.
יש FEED HORN שזה הצוואר-משפך שמכנס את הגלים מהצלחת אל תוך ה LNB.
לשאלה המקורית - אני לא שמעתי שחיתוף הפיד ישפר משהו. מה שכן, ניתן בצורה עקומה לקחת LNB של אופסט ולחתוך לו את הפיד ולהצמיד פיד של פריים פוקוס וכך להסב LNB.
כל טוב ובריאות לכל באי הפורום..