יש לי שאלה

כל השאלות והדיונים על לווינים, ציוד קליטה, ממירים, ערוצים חדשים, כרטיסי לווין, קידודים ועוד.....
שלח תגובה
קליק
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה על ידי קליק »

שלום,
זה לא כל כך קשור ללוינים, אבל מקווה שתוכלו לעזור לי.

יש לי מישהו קרוב, שיש לו 2 טלווזיות, לא מחובר לממיר, רק אנטנה רגילה משותפת על הגג,
שאפשר לקלוט בה ערוץ 1 וערוץ 2.
כל טלוויזיה מחוברת לשקע אחר. (שבסוף זה מתחבר לאנטנה בגג).
אם אני מוציא תקע אחד, איפה שמתחבר לאנטנה, אז בטלווזיה רואים ערוץ 2 טוב, ואם לא מוציאים,
אז רואים מטושטש את ערוץ 2. זה גם משפיע קצת על ערוץ 1, אבל בעיקר על ערוץ 2.

השאלה היא: האם אני צריך מגבר כדי לפתור את הבעיה, ואם כן איזה סוג?
או לעשות משהו אחר בנוגע לזה?

בתודה מראש.
קליק
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה על ידי קליק »

יש מישהו שיודע?
adam123
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי adam123 »

אתה למעשה מחבר שתי צרכנים על מקור אחד.כמובן שיש ירידה באיכות הקליטה.ניתן לקנות בחנויות

העוסקות במכירת ציוד מסוג זה,אביזר אשר ניקרא מיקסר+מגבר(יש לציין למוכר איזה תחנות אתה קולט).

מגבר שכזה מסוגל לתמוך גם במיספר טלוויזיות העולה על 2.
boazma
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה על ידי boazma »

כפי ש-Adam123 ענה, יש לך 2 צרכנים על אותו מקור, כלומר כל אחד מקבל מחצית מהספק האות שנקלט (בשפה המקצועית: ניחות של כ-3dB).
א. תבדוק איך הפיצול נעשה: האם יש קצר בחיבור (שני החוטים מחוברים ביחד) או יש מפצל בנוי בשקע הראשון (יש לו in ו-out לכיוון השקע השני) או ע"י מפצל חיצוני. המפצל חשוב לתיאום בין היציאות כך שיהיה מעבר הספק מקסימלי.
ב. אם יש פיצול נכון (ע"י מפצל חיצוני או ע"י המפצל הבנוי בשקע) - תבדוק איך אתה קולט את ערוץ 1 ו-2: אם מאותה אנטנה, אזי יספיק לך מגבר. אם מ-2 אנטנות נפרדות - אז אתה צריך מיקסר ומגבר (כפי שadam123 ציין). אם מחברים מגבר אז צריך גם ספק מתח שיזין את המגבר/מיקסרץ הספק נמצא בבית והמגבר/מגבר+מיקסר נמצא פיסית בגג ליד האנטנות.
:)
קליק
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה על ידי קליק »

תודה רבה!!!
:)
שלח תגובה