גלובל (גיל?)... אחרי השרשור הארוך שהיה לך עם אדון אלירן לפני כחודש וחצי, שבו עזרת בעקביות לבחור לכוון את האנטנה לירדן על מנת לקלוט את המונדיאל... רציתי לדעת אם ברצונך לעבור עוד הרפתקה איתי ...ואולי לשבור את השיא הקודם העומד על 6 דפים... כמובן בהסכמתו של מנהל הפורום...מר ישראל...
אז אם אתה פנוי לעזור ויש לך זמן וסבלנות ... אפילו אם זה ייקח כמה ימים - אני מוכן... יש לי זמן וסבלנות...
וזה תחילתו של הסיפור:
עברתי דירה ואני רוצה להתקין צלחת לווין ולקלוט את 4W, 7W, 13E על אותה צלחת.
בתחילה חשבתי להזמין מתקין מקצועי אך עד מהרה התברר לי שהנושא הזה, בדומה למחשבים (נושא בו אני שולט היטב) הוא פרוץ וכל אחד עושה ומתקין לפי הסטנדרטים שלו. דוגמה קטנה - התקשרתי אתמול לכמה מתקינים גם מהמדור הפירסומי של הפורום הזה, גם מהמומלצים שבאתר satil וקיבלתי דעות שונות לגבי גודל הצלחת (אחד אומר 90ס"מ, שני אומר 1.00, שלישי אומר 1.10 וכו'), כמו-כן, חלק מספקים צלחות טקטל בעוד שחלק אחר לא וחלק אחר מהמתקינים אפילו לא יודעים - איזה צלחת הם מתקינים... כמו-כן, לגבי ה LNB - חלק אומרים LNB 0.3 גרמני, חלק לא יודעים איזה LNB יש להם בכלל.
בקיצור, למרות שאין לי ידע קודם בהתקנת צלחות לווין, אחרי שקראתי מאמר על התקנת צלחת ואת המידע למתחיל באתר satil.com וראיתי שהשד לא נורא - חשבתי שאולי זה הזמן להתחיל ולרכוש בעצמי את החלקים ולנסות להרכיב אותה בעצמי ובעזרת חברי הפורום המקצועיים ואולי בעיקר בעזרתך...(במקרה הכי גרוע - אני תמיד יכול להזמין מתקין מקצועי).
קח את זה בסבבה שלך ...ואם לא בא לך או אין לך זמן או סבלנות - אין שום בעיה...בכל מקרה אודה לך או למי שיוכל לענות לי על השאלות הבאות...(אם לא אשתמש באינפורמציה הזאת בעצמי לפחות אדרוש את זה מהמתקין...).
שאלות - רשימת קניות... (ממיר יש לי)
1. איזה גודל צלחת תתאים לקונפיגורציה שתארתי (4W,7W,13E) על צלחת אחת.(90ס"מ תספיק?)
2. צלחת אופסט ?
3. האם יש סוגים שונים של צלחות ? והאם המומלצת היא האמריקאית של טקטל ? אלומיניום?
4. איזה סוג LNB (דגם) - איזה רמת רעש? ייצור גרמני/אמריקאי ?
5. זרוע מגולוונת ?
6. דייסק? (עבור שני ממירים - שני טלויזיות).
7. מד גילוי לווינים - האם יש צורך באחד כזה והאם זה יקר?
8. האם יש מצב שבטלויזיה אחת אני אראה תחנות מלווין מסויים ובטלויזיה השנייה מלווין אחר או שיש איזושהיא מגבלה של הדייסק ואני אאלץ לראות בדיוק את אותו לווין בשתי הטלויזיות?
9. איזה סוג כבלים? (שמעתי על "אמריקאי" 3 שכבות?)
10. מה המדד לזה שעוצמת הקליטה טובה? (המכשיר מראה מעל 70% קליטה?)
תודה.
גלובל - התקנת צלחת לווין...
-
יוחנן
- תותח על

אני עשיתי את זה לבד. זה לא קשה אבל דורש מעט סבלנות.
המערכת שלי זה אנטנה של 1.20 ו 3 LNB כפולים של זינדוול (כך שאפשר לחבר שני ממירים)
קיבלתי כאן תגובות שהזינדל זה זבל של LNB - אולם עד היום לא היו לי שום בעיות. קניתי את כל הציוד מטלראן (זו לא המלצה לקנות דוקא אצלם) אבל הקיט היה מושלם כולל עמוד (מטקה) וכל הברגים וכו'.
לעצם ההרכבה אצלי 3 LNB וקולט את 4W +7W על LNB אחד, 13E על השני ו 7E על השלישי.
הכיוון הוא מסובך רק ללווין הראשון. אני העליתי לגג את הדרימון עם טלויזיה קטנה 14" ופשוט חיפשתי. זה לוקח זמן ודורש סבלנות עד שמוצאים סיגנל. מאותו הרגע זה פשוט יחסית.
בהצלחה
המערכת שלי זה אנטנה של 1.20 ו 3 LNB כפולים של זינדוול (כך שאפשר לחבר שני ממירים)
קיבלתי כאן תגובות שהזינדל זה זבל של LNB - אולם עד היום לא היו לי שום בעיות. קניתי את כל הציוד מטלראן (זו לא המלצה לקנות דוקא אצלם) אבל הקיט היה מושלם כולל עמוד (מטקה) וכל הברגים וכו'.
לעצם ההרכבה אצלי 3 LNB וקולט את 4W +7W על LNB אחד, 13E על השני ו 7E על השלישי.
הכיוון הוא מסובך רק ללווין הראשון. אני העליתי לגג את הדרימון עם טלויזיה קטנה 14" ופשוט חיפשתי. זה לוקח זמן ודורש סבלנות עד שמוצאים סיגנל. מאותו הרגע זה פשוט יחסית.
בהצלחה
המשפט הזה מיותר.
יחזקאל
אתה שואל כאן כל כך הרבה שאלות להתקנה שהיא יחסית כל כך פשוטה ....
לצערי אני לא בקיא בציוד הנמכר בימים אלה בשוק ....
אני מציע לך להתייעץ עם מתקין מקצועי שיעזור לך בייעוץ והתקנה .
אני ממליץ על איציק מכבתל שהינו מקצוען שעבד איתי שנים רבות
בחור ישר שיתן לך ייעוץ ויתקין לך בכל רמה של ציוד שתרצה ....
הרי הכל זה עניין של מחיר בסופו של דבר ....
אתה שואל כאן כל כך הרבה שאלות להתקנה שהיא יחסית כל כך פשוטה ....
לצערי אני לא בקיא בציוד הנמכר בימים אלה בשוק ....
אני מציע לך להתייעץ עם מתקין מקצועי שיעזור לך בייעוץ והתקנה .
אני ממליץ על איציק מכבתל שהינו מקצוען שעבד איתי שנים רבות
בחור ישר שיתן לך ייעוץ ויתקין לך בכל רמה של ציוד שתרצה ....
הרי הכל זה עניין של מחיר בסופו של דבר ....
-
Hlias sat
- מתקין

- יצירת קשר:
מה ההבדל בין מתקין מקצועי לחובב.
דוגמאות
1.מתקין מקצועי יודע איפו המקום הכי טוב בגג
2. להתקין את בסיס הצלחת עם ברגים גמבו 3\8 או עם מוט הברגה
3.מוודא שהקיר מספיק חזק ולא חלול במקרה של חלול יש צורך בפלטות חיזוק
4.לאחר ההתקנה הפעיל לחץ על הצלחת ולודא שהיא מותקנת חזק
בבנינים גבוהים יש לוודא שהצלחת לא תעוף למטה בחורף יש לקשור את הצלחת והבסיס עם כבל פלדה לעמוד בטון בגג.
במקרה שצלחת
נזקים אפשריים במקרה של נפילה של צלחת עם הבסיס
1.פגיעה בכל המרקיזות ,והסוככים נזק משועורך 10.000 ש"ח תלוי במספר הקומות
2.פגיעה ברכב חונה 2000-20.000 ש"ח
3.פגיעה בקולטיי שמש
אז אל תגידו שלא אמרתי לכם..
דוגמאות
1.מתקין מקצועי יודע איפו המקום הכי טוב בגג
2. להתקין את בסיס הצלחת עם ברגים גמבו 3\8 או עם מוט הברגה
3.מוודא שהקיר מספיק חזק ולא חלול במקרה של חלול יש צורך בפלטות חיזוק
4.לאחר ההתקנה הפעיל לחץ על הצלחת ולודא שהיא מותקנת חזק
בבנינים גבוהים יש לוודא שהצלחת לא תעוף למטה בחורף יש לקשור את הצלחת והבסיס עם כבל פלדה לעמוד בטון בגג.
במקרה שצלחת
נזקים אפשריים במקרה של נפילה של צלחת עם הבסיס
1.פגיעה בכל המרקיזות ,והסוככים נזק משועורך 10.000 ש"ח תלוי במספר הקומות
2.פגיעה ברכב חונה 2000-20.000 ש"ח
3.פגיעה בקולטיי שמש
אז אל תגידו שלא אמרתי לכם..