שאלה של צעיר לגבי התקנה בבית פרטי

כל השאלות והדיונים על לווינים, ציוד קליטה, ממירים, ערוצים חדשים, כרטיסי לווין, קידודים ועוד.....
שלח תגובה
dge
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי dge »

טוב , אז קראתי המון פה ואחלה מידע יש פה אבל על שאלה אחת (עם סעיפים:) ) אין לי תשובה,
אני גר בבית פרטי (5 טלויזיות) רציתי לדעת , האם לכל טלויזיה אני אזדקק לממיר או שאפשר איכשהו לפצל (בואו נגיד אותו ממיר לשתי טלויזיות שכמובן יצטרכו לשדר אותו ערוץ אבל עדיין ,פחות ממיר) האם לדעתכם זה כדאי בכלל (בגלל של- 5 טלויזיות זאת השקעה גדולה יותר? )
יש פה מישהו עם כמה טלויזיות והוא מחובר בכולן ללויין? מה הפתרון הכי יעיל?
תודה מראש לעוזרים. :D
סמל אישי של משתמש
elibar
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי elibar »

אני חושב שענית לעצמך על רוב השאלות.
כן, הרצוי זה כל טלביזיה עם ממיר משלה - אך כמובן לא הכי זול.
כן, אפשר לחבר 2 טלביזיות לממיר אחד ולראות באותן הטלביזיות את אותו ערוץ במקביל.
אם זה כדאי? שוב עניין של מחיר וצורך.
הפיתרון הכי יעיל הוא ההגדרה מראש לצורך העכשוי והצורך העתידי, ותיכנון המערכת שתוכל לענות לדרישות אלו היום ובעתיד.
שוב, הפיתרון הכי טוב שונה לכל אדם בהתאם לצרכים ובהתאם לתקציב.
בעיקרון, ניתן לבצע כמעט את כל מה שתרצה.
מקווה שעזרתי.
DM500s, DM800se - 4W , 7W , 5E , 7E , 13E , 19E
HTPC, SkyStar 2, DVBViewer Pro, MediaPortal
סמל אישי של משתמש
nirz
תותח על
תותח על

שליחה על ידי nirz »

שלום לך.
דבר ראשון, אני ממליץ לך לקרוא שרשורים ישנים שיש כאן. אני חושב שתמצא שם הרבה תשובות לשאלות שיש לך.
לגבי השאלה הספציפית שלך:
א. כל ממיר צריך כבל קואקסיאלי (RG6) נפרד שיגיע לצלחת הלווין (או לדייסק, אם יש יותר מלווין אחד שאתה רוצה לראות). כלומר, אתה צריך כבל נפרד שיגיע מהממיר לאזור בו מותקנת הצלחת, עבור כל ממיר.
ב. ניתן לחבר ממיר אחד ליותר מטלויזיה אחת. בדר"כ מחברים את הממיר ביציאה האיכותית ביותר שלו לטלויזיה הקרובה אליו, ובנוסף ניתן למשוך מיציאת ה-RF של הממיר (ואם אין, ניתן לקנות RF מודולטור שמייצר סיגנל RF מתאים) כבל קואקסיאלי (שוב RG6, או RG59), שאותו גם ניתן לפצל בקלות לטלויזיה או לטלויזיות נוספות. כלומר, אתה צריך למשוך כבל קואקסיאלי נוסף מהממיר אל הטלויזיה הנוספת (חוץ מהכבל שהולך לצלחת).
אתה צריך לזכור שכל ממיר זו השקעה כספית, ככה שאם אתה רוצה לחסוך, ויש לך 5 טלויזיות, נסה להסתפק ב-3 ממירים, כאשר שניים מהם ישדרו כל אחד לשתי טלויזיות.
אם אתה רוצה ממש לחסוך, אתה יכול להסתפק רק בשני ממירים, כאשר אחד ישדר לשתי טלויזיות והשני ל-3 טלויזיות. שני ממירים יתנו לך חסכון הרבה יותר גבוה (מבחינה כספית) מאשר עלות הממיר בלבד, כי אז תוכל להסתפק בעיניות (LNB) עם שתי יציאות במקום עיניות עם ארבע יציאות.
dge
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי dge »

תודה רבה, זה בערך ההסבר שהייתי זקוק לו , לצערי נשמע לי מסובך מדי מאחר ויש 3 קומות בבית (לא מבין איך נסתדר עם כל הכבלים....) בלי קשר למספר הממירים\השקעה כספית. לעומת הכבלים שכרגע יש טלויזיות שפועלות גם בלי ממיר (עם מפצל מרכזי כזה שעובר דרך הקירות)...:(. :unsure:
סמל אישי של משתמש
nirz
תותח על
תותח על

שליחה על ידי nirz »

השאלה המרכזית היא איזה ערוצים אתה מעוניין לקלוט. אם אתה רוצה רק את הערוצים הישראלים (1, 2, 10, 33 ו-99), אתה יכול להסתפק בכבל אחד מהצלחת עם פיצול שיגיע לכל ממיר, כמו שיש לך היום.
סמל אישי של משתמש
elibar
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי elibar »

אני כמעט בטוח שהרצון הוא מעבר לערוצים הישראליים.
בכל אופן, מתקין מקצועי יוכל לתת לך הצעה\פיתרון .
ישנם מספר אפשרויות להתגבר על בעיות אלו.
DM500s, DM800se - 4W , 7W , 5E , 7E , 13E , 19E
HTPC, SkyStar 2, DVBViewer Pro, MediaPortal
סמל אישי של משתמש
cavtl
מתקין
מתקין

שליחה על ידי cavtl »

לדעתי ניתן להתקין שני ממרים ועניות לשאר הטלויזיות או להתקין ממיר אחד כמו דרים במקום מרכזי
ובשאר החדרים ממירים זולים מיד שניה כאלה שאין להם תוכנות יותר וכך להנות מכל העולמות
סמל אישי של משתמש
marx04
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי marx04 »

שלום לכולם,

אני מבקש לנצל את ההזדמנות כדי להרחיב את השאלה בנושא זה.

האם כאשר יס מתקינים ממיר נוסף לאדם שמחובר ל-יס גם הם מוסיפים כבל נוסף לכל LNB או שיש להם שיטה מיוחדת להוספת ממיר מבלי להוסיף כבל נוסף לממיר הנוסף ?

האם אין שום דרך בעולם (ונעזוב כרגע את שאלת המחיר) לחבר מספר ממירים באמצעות כבל אחד ל-LNB, כך שכל ממיר יהיה עצמאי ווניתן יהיה לראות בכל טלביזיה (באמצעות הממיר שמחובר אליה) ערוץ אחר ?

בברכה,

אורי.
הפועל מרמורק אימפריה !
dge
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי dge »

מישהו מכיר מתקין טוב (ואדיב) שיוכל לעזור מאזור רחובות\ראשל"צ?
varoner
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי varoner »

כל הצלחות של YES מכוונות לAMOS1 וכל הערוצים נמצאים בתדר ורטיקלי (V) כך שאין בעיה לשרשר ממירים (ללא הגבלה) עם מפצל רגיל (כמו של הכבלים) כאשר על הצלחת יש רק LNB בעל יציאה אחת בלבד.

במידה ותחבר ממיר רגיל ותבצע חיבור לא תקבל קליטה משום ערוץ בתדרים ההוריזונטלים
(H), אני חושב שזה בגלל שיש כמה ממירים מחוברים והם חזקים יותר .

במידה ויש צורך בקליטת כל תווך התדרים V+H יש צורך בLNB בעל יותר מיציאה אחת וכמובן דייסק לכל ממיר.

(אשמח אם החברה הותיקים יתקנו אותי אם אני מטעה את הבחור)
Be Trust and Fear Not (RHPS)
syaros
תותח על
תותח על

שליחה על ידי syaros »

יש לי תשתית של YES בבית.

אם אני אחבר ממיר פרטי(לא של YES) כדי לראות ערוץ 2 וערוץ 10, זה יעבוד?

אני מפחד מזה שיהיו שם מתחים/זרמים לא סטנדרטיים.

אשמח לתשובות שלכם.
75E;13E;9E,4W
DM7020HD
מספר האנשים שניתקתי מהוט/יס = 8 והספירה נמשכת...
שלח תגובה