אמנם אני חדש כאן בפורום, אבל העניין שלי בכל הקשור ללויינים (וגם לנושאים רבים אחרים שקשורים לאלקטרוניקה ומחשבים) קיים גם קיים, גם אם אינו בא לידי ביטוי באופן פעיל בפורומים.
בכל אופן הסיבה שאני מנסה ליצור כאן סקר ממצה שייתן מידע כמה שיותר מקיף על סוגי הממירים ושיתבסס לא רק על המפרט היבש, אלא גם על נסיונם של אנשים, הינה, אהממ.., ממניעים אנוכיים משהו..
הגעתי למסקנה שאני גם רוצה שיהיה לי חופש מ-HOT ו-YES, מה גם שאני לא צופה כבד של טלוויזיה, ולכן החלטתי ללכת על השילוב של צלחת + ממיר FTA.
הבעיה שלי היא שאני אובססיבי לגבי חיפוש הממיר שייתן לי את התמורה הטובה ביותר לדעתי לכספי, ולכן כמו לפני כל קנייה של מוצרי מחשב/אלקטרוניקה, ניסיתי לצלול לעומקם של דברים, כלומר לחפש השוואות, סיקורים ומפרטים של הממירים השונים שנמכרים כאן בארץ.
לצערי הרב המידע שקיים על הממירים השונים הוא מאוד שיטחי ולא מספק, ועל השוואות בין הממירים השונים יתרונות מול חסרונות שלהם - אין על מה לדבר, כל זאת בהשוואה לסיקורים בתחומים אחרים (מחשבים בעיקר).
אז הנה לענייננו...
כל אדם שיסכים בטובו לנדב מידע על ממירים שהוא מכיר וגם עבד איתם מתבקש לתת מידע כמה שיותר מקיף על הממירים הללו באופן הבא:
1. שם מלא של הממיר, הכולל את שם היצרן ואת שם הדגם (גרסה של הדגם אם יש או שם נוסף לאותו דגם, אם ידועים)
2. הקטגוריות אליהם שייך הממיר (FTA; קולט שידורי HDTV; כולל CAM; בעל יכולת הקלטה (PVR); מאפשר שיתוף דרך האינטרנט)
3. מפרט (אם אפשר כמה שיותר מקיף, ואם אפשר את זה המקורי מהיצרן, ולא את זה שרשום באתר האינטרנט שמוכר את הממיר - שם המידע כמעט אף פעם לא מדוייק, לפעמים גם לא בשם הדגם)
4. יתרונותיו של הממיר לעומת חסרונותיו (איכות תמונה, זמן בין מעבר של תחנות, יכולות ייחודיות של המכשיר, יציאות וכניסות במכשיר, הצגת ערוצים חסומים, באגים, תמיכת היצרן בשדרוג, זמינות, איכות ויכולות השדרוג, מחיר, תמיכת היבואן בארץ, וכל העולה על רוחיכם)
5. הסבר למה הממיר הזה עדיף/גרוע מממירים ספציפים אחרים (לציין את שמם של האחרים), בציון הנקודות המסוימות שהביאו אתכם למסקנה הזאת.
- לא להתבייש לתת חוות דעת גם על ממירים שאינם ברשותכם אבל אתם מכירים אותם טוב (גם כאלה שהעפתם לכל הרוחות בגלל שהיו מאוד גרועים, וגם כאלה שיש לחבר שלכם שהייתם מתים לשים עליהם את היד
- אם יש ממיר שמישהו חיווה דעתו עליו ואינכם מסכימים עמו, אל תתבישו לתקן, אבל גם נמקו מדוע אינכם מסכימים.
- אם קיים ממיר עם מפרט חלקי, אתם מוזמנים להוסיף את המידע החסר.
- אם יש לכם הצעות לשיפור המבנה של הסקר, אתם מוזמנים להציע אותם.
לבסוף, אסכם שהמטרה של הסקר הוא בעיקר לקבל מידע המתבסס על נסיונם של האנשים כאן, וכולי תקווה שהסקר הזה יתפוס תאוצה, ויכיל מידע רב שיוכל לעזור לכל מי שרוצה בדרכו לקניית הממיר החדש.
תודה לכולכם על שיתוף הפעולה (ואל תשכחו גם להינות מזה
oreach