ערוץ הראשון
-
MAYDASSA
- מתקין

-
israeln
- תותח על

- יצירת קשר:
- י א
- מנהל אתר

- Has thanked: 11 פעמים
- Been thanked: 45 פעמים
כנראה הלווינים עמוס 1 ו 2 הם באיכות גרועה.
להבנתי, באלומה צרה שמשדרת למדינה קטנה כמונו עוצמת השידור היתה צריכה להיות מרוכזת וחזקה. היינו צריכים לקלוט היטב את כל השידורים של עמוס שמכוונים אלינו בצלחת 40-50 ס"מ מקסימום. כמו באנגליה ששם משדרים את חבילת סקאי באלומה יותר רחבה בהרבה עם פי 10 ערוצים וקולטים שם מצוין בצלחות קטנטנות.
אני לא מבין למה משלמים לבעלי עמוס על רוחב פס בלי לדרוש עוצמה מינימלית.
להבנתי, באלומה צרה שמשדרת למדינה קטנה כמונו עוצמת השידור היתה צריכה להיות מרוכזת וחזקה. היינו צריכים לקלוט היטב את כל השידורים של עמוס שמכוונים אלינו בצלחת 40-50 ס"מ מקסימום. כמו באנגליה ששם משדרים את חבילת סקאי באלומה יותר רחבה בהרבה עם פי 10 ערוצים וקולטים שם מצוין בצלחות קטנטנות.
אני לא מבין למה משלמים לבעלי עמוס על רוחב פס בלי לדרוש עוצמה מינימלית.
כל טוב ובריאות לכל באי הפורום..
-
israeln
- תותח על

- יצירת קשר:
-
YARON100
- חבר ותיק

- marx04
- אחלה חבר

שלום לכולם,
אני לא מבין משהו.
הוסבר כאן שהאות של ערוץ 1 חלש יחסית, משום שרוצים להאריך את אורך החיים של עמוס.
אבל למיטב הבנתי, האותות של ערוצים 2 ו-10 חזקים יותר, וגם הם משודרים מעמוס.
אז מה קורה כאן ? מדוע לא מנסים להאריך את אורך החיים של עמוס באמצעות החלשת השידור של ערוצים 2 ו-10 ?
האם לא יתכן שמקור הבעיה הוא אחר, ולא בעוצמת השידור ?
בברכה,
אורי.
אני לא מבין משהו.
הוסבר כאן שהאות של ערוץ 1 חלש יחסית, משום שרוצים להאריך את אורך החיים של עמוס.
אבל למיטב הבנתי, האותות של ערוצים 2 ו-10 חזקים יותר, וגם הם משודרים מעמוס.
אז מה קורה כאן ? מדוע לא מנסים להאריך את אורך החיים של עמוס באמצעות החלשת השידור של ערוצים 2 ו-10 ?
האם לא יתכן שמקור הבעיה הוא אחר, ולא בעוצמת השידור ?
בברכה,
אורי.
הפועל מרמורק אימפריה !
-
samken
- חבר פורום

-
MAYDASSA
- מתקין

-
geosat
- תותח על

- יצירת קשר:
- nirz
- תותח על

-
תומר
- מתקין

יש תדרים חלשים יותר ואני קולט הכל מלבד תדר אחד ב-LNB צדדי.
בנוסף בצלחת 60 סנטימטר מעוותת שאיכות הקליטה כמו צלחת 45 סנטימטר
בלבד - נקלטים כל התדרים. לגבי הגשמים החזקים גם ביס היו הפרעות בקליטה.
וביס משתמשים גם בצלחת מטר לבית פרטי. ואפילו ידוע לי שמישהו הותקנה אצלו צלחת 1.2 מטר בבית פרטי.נכון שעוצמת השידור חלשה יחסית גם בגלל נתוני השידור . אבל מה שקובע זה עוצמת השידור. ודווקא ערוצים זרים עוצמת השידור חזקה יותר.
בנוסף בצלחת 60 סנטימטר מעוותת שאיכות הקליטה כמו צלחת 45 סנטימטר
בלבד - נקלטים כל התדרים. לגבי הגשמים החזקים גם ביס היו הפרעות בקליטה.
וביס משתמשים גם בצלחת מטר לבית פרטי. ואפילו ידוע לי שמישהו הותקנה אצלו צלחת 1.2 מטר בבית פרטי.נכון שעוצמת השידור חלשה יחסית גם בגלל נתוני השידור . אבל מה שקובע זה עוצמת השידור. ודווקא ערוצים זרים עוצמת השידור חזקה יותר.
-
geostant
- תותח על

- יצירת קשר:
-
Hlias sat
- מתקין

- יצירת קשר:
-
תומר
- מתקין

- י א
- מנהל אתר

- Has thanked: 11 פעמים
- Been thanked: 45 פעמים
מה זה עינינך אל מי אני רוצה להגיש מחאה??geostant @ 25/11/2007, 18:39 כתב:עוצמת שידור מספקת זה עניין יחסיי א @ 25/11/2007, 00:18 כתב: מה הטעם בתוחלת חיים ארוכה אבל בלי עוצמת שידור מספקת?
אולי תגיש גם מחאה מול בעלי ASTRA שעוצמת השידור שלהם "לא מספקת" ?
אם הלקוח הגדיר ש-80-60 ס"מ מספיק טוב לו
אין שוב סיבה לשדר בעוצמה חזקה יותר
מאין לך מה הלקוח ביקש ומה הלקוח מקבל? מי אתה שתקבע אם יש או אין צורך לשדר בעוצמה חזקה יותר?
אם יש לך מה לומר לטובת הענין אז תגיד. לי אישית נמאס כבר מהתגובות שלך לכל דבר שאני כותב.
כל טוב ובריאות לכל באי הפורום..
-
תומר
- מתקין

יש הנחתה בקליטה ויש שיפור בערוץ הכנסת. אבל עדיין השידור חזק יותר בהשוואה לתדר הישן.
וגם בהשוואה לתדרים חלשים אחרים. כיוון מדויק ו-LNB איכותי ישפרו את הקליטה גם בערב.
והנתונים הטכניים הם מינימום צלחת 80 סנטימטר לעמוס. בנוסף היו תדרים אחרים שהקליטה לא הייתה
יציבה ושידורם הופסק. כך שזה לא התדר החלש והגרוע ביותר כמו שטוענים. גם התדר הקודם היה מיוצב.
וגם בהשוואה לתדרים חלשים אחרים. כיוון מדויק ו-LNB איכותי ישפרו את הקליטה גם בערב.
והנתונים הטכניים הם מינימום צלחת 80 סנטימטר לעמוס. בנוסף היו תדרים אחרים שהקליטה לא הייתה
יציבה ושידורם הופסק. כך שזה לא התדר החלש והגרוע ביותר כמו שטוענים. גם התדר הקודם היה מיוצב.
-
תומר
- מתקין

מבדיקה שערכתי התדר בניגוד למה שכותבים הוא חזק יותר מערוץ הכנסת וערוץ 2 . הבדיקה
ב-LNB צדדי ולא בצלחת 1.2-1.3 מטר ששם טוענים כביכול שהקליטה טובה יותר.
בערב כמובן שיש הנחתה בקליטה אבל עדיין קליטה יציבה ללא פריזים. כל תדר שנקלט בצלחת נפרדת לעמוס- נקלט גם ב-LNB צדדי. חשוב מאוד איכות ה-LNB ושיהיה חדש.
עם LNB ישן שאיכותו ירודה לא היה ניתן לקלוט ערוץ 1 בשעות הערב. בגלל הנחתה של כ-15 אחוז בקליטה. בבוקר איכות הקליטה מעולה. חשוב מאוד מיקום ה-LNB בצלחת כדי להגיע לתוצאות טובות. וחשוב שתהיה התאמה בין ה-LNB לצלחת הספציפית.ולכן אין שום סיבה להגביר את עוצמת השידור של תדר זה. בצלחת נפרדת לעמוס נתוני הקליטה שונים בהשוואה ל-LNB צדדי. ולמי שקולט במקביל ניילסאט ועמוס באותו LNB כמובן שיקבל תוצאות פחות טובות- בעמוס או בניילסאט. גם בתדר הקודם הייתה אותה תופעה של הנחתה בקליטה בשעות הערב.
ב-LNB צדדי ולא בצלחת 1.2-1.3 מטר ששם טוענים כביכול שהקליטה טובה יותר.
בערב כמובן שיש הנחתה בקליטה אבל עדיין קליטה יציבה ללא פריזים. כל תדר שנקלט בצלחת נפרדת לעמוס- נקלט גם ב-LNB צדדי. חשוב מאוד איכות ה-LNB ושיהיה חדש.
עם LNB ישן שאיכותו ירודה לא היה ניתן לקלוט ערוץ 1 בשעות הערב. בגלל הנחתה של כ-15 אחוז בקליטה. בבוקר איכות הקליטה מעולה. חשוב מאוד מיקום ה-LNB בצלחת כדי להגיע לתוצאות טובות. וחשוב שתהיה התאמה בין ה-LNB לצלחת הספציפית.ולכן אין שום סיבה להגביר את עוצמת השידור של תדר זה. בצלחת נפרדת לעמוס נתוני הקליטה שונים בהשוואה ל-LNB צדדי. ולמי שקולט במקביל ניילסאט ועמוס באותו LNB כמובן שיקבל תוצאות פחות טובות- בעמוס או בניילסאט. גם בתדר הקודם הייתה אותה תופעה של הנחתה בקליטה בשעות הערב.