חג שמח ושנה טובה, לחברי הפורום הנוצרים

כל השאלות והדיונים על לווינים, ציוד קליטה, ממירים, ערוצים חדשים, כרטיסי לווין, קידודים ועוד.....
israeln
תותח על
תותח על
יצירת קשר:

שליחה על ידי israeln »

שתהיה שנה טובה.
ולכולנו, שנה מלאה בפריצות ומפתחות לכל החבילות.
הלוואי שחבילות N,BBC,SKY UK, PRIMMER יקלטו בצלחת 60 ס"מ.
אין לך את ההרשאות המתאימות על מנת לצפות בקבצים המצורפים להודעה זאת.
Cessna 172-4XCGQ
סמל אישי של משתמש
פרופלור
תותח על
תותח על

שליחה על ידי פרופלור »

Pekelis
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה על ידי Pekelis »

תודה רבה! )
Pekelis
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה על ידי Pekelis »

פרופלור, לא הבנתי את הקשר של מה ששלחת...
leongor58
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי leongor58 »

חג שמח! [בירה] [מנגן]
AZ Box Premium 9E+13E+19E+7E+7W
Pekelis
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה על ידי Pekelis »

ברצוני רק לציין לידע כללי, שהיום חוגגים את חג המולד נוצרים קתולים ופרוטסטנטים. הנוצרים האורטודוקסים (רוסים, אוקראינים, בלרוסים, יוונים, בולגרים, רומנים, סרבים, מקדונים, סלובנים, גרוזינים, ועד כמה שידוע לי - ערבים נוצרים) חוגגים את חג המולד ב 07/01.

יום טוב לכולם!
sergabram
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי sergabram »

וברצוני לציין שרוב האנשים שעלו ארצה מברית המועצות כלל לא חגגים יומולדת של ישו!
משכן, בלילה של 31.12 אנחנו כן חוגגים את ראש השנה אזרחית, החג חילוני שלא שייך לשום דת! חשוב לציין שבשום פנים ואופן אנחנו לא רק לא חגגים, אך אפילו לא מכירים, לא רוצים לשמוע ולדעת מה זה "סילווסטר"!!!
אז ב 31 לחודש אל תשכחו לומר לנו S NOVYM GODOM. ;)
1.1m-13E+16E+9E+4.8E+4W, 0.9m-53E, 1.1m-36E+31.5E, 1.1m-60E,1.1m-75E

Optibox Gekko HD' Mutant 200s, Optibox Panthera HD. ירושלים.
סמל אישי של משתמש
פרופלור
תותח על
תותח על

שליחה על ידי פרופלור »

פיקליס קראת עד הסוף?
alvox
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה על ידי alvox »

כן קראתי עד הסוף.
האם הכוונה לביטוי מעורפל הזה:"אני לא יודע למה תקפו את הילדים. אולי בגלל חג המולד המתקרב", מקשר את הכתבה לשירשור? המילה "אולי" קורצת רק לי לעין?
ובכלל חייבים להרוס שמחה לאחרים?
סמל אישי של משתמש
י א
מנהל אתר
מנהל אתר
Has thanked: 11 פעמים
Been thanked: 45 פעמים

שליחה על ידי י א »

sergabram - השנה האזרחית כן קשורה לדת. היא שייכת לדת הנוצרית שהחלה בתקופת הרומאים. קוראים לה השנה האזרחים כי היא הפכה למעשה לתאריכון השמיש בעולם כמו שאנגלית הפכה להיות השפה הבינלאומית. כלומר, אנחנו ורוב שאר העולם משתמשים בלוח השנה הנוצרי.

סילבסטר או ליל סילבסטר הוא השם המקובל בישראל (וכן בגרמניה, באוסטריה, בהונגריה ובפולין) ללילה שבו מתחלפת השנה על פי הלוח הגרגוריאני, כלומר הלילה שתחילתו ב-31 בדצמבר והמשכו ב-1 בינואר. החג קרוי על-שמו של האפיפיור סילבסטר הראשון שכיהן בשנים 314 - 335 ומת ב-31 בדצמבר, ומאז שקיבל מעמד קדושה הפך התאריך ליום הזיכרון המוקדש לו בכנסייה הקתולית. ברוב הארצות קרוי חג זה בשם "ערב השנה החדשה" (אנגלית: New Year's Eve, צרפתית: Jour de l'An, רוסית: Новый год).

הלוח הגרגוריאני או לוח השנה הגרגוריאני (קרוי גם לוח השנה האזרחי או לוח השנה הלועזי) הוא לוח השנה שהונהג בצו של האפיפיור גרגוריוס ה-13 בשנת 1582, בהתבסס על הלוח היוליאני שהונהג על ידי יוליוס קיסר, קיסר האימפריה הרומית.

הלוח הגרגוריאני משמש ברובן המכריע של מדינות העולם לקביעת מועדים "אזרחיים" (כלומר, כל מועד שאינו דתי-פולחני). בכנסייה הקתולית ובכנסיות הפרוטסטנטיות הוא משמש גם לקביעת מועדים דתיים. במדינת ישראל הוא מוכר כלוח שנה רשמי בצד הלוח העברי.
כל טוב ובריאות לכל באי הפורום..
סמל אישי של משתמש
י א
מנהל אתר
מנהל אתר

שליחה על ידי י א »

היוונים הם היחידים שלא קיבלו את הלוח הגרגוריאני ונשארו עם הלוח היוליאני. יש הפרש ימים בין שני הלוחות כך שחג המולד בכנסייה הפרבוסלאבית נחוג ב-7 בינואר, שהוא ה-25 בדצמבר על-פי הלוח היוליאני.
סמל אישי של משתמש
zeevtt
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי zeevtt »

חג שמח
סמל אישי של משתמש
rloulou2000
תותח על
תותח על

שליחה על ידי rloulou2000 »

חג שמח ושנה טובה..
תמונה
סמל אישי של משתמש
פרופלור
תותח על
תותח על

שליחה על ידי פרופלור »

ישראל כל הכבוד על הבקיאות!!!! |כן| |כן| |כן|

כדי להיות סנגור של SERGABRAM אסביר שהוא התכוון לכך שחגיגת השנה החדשה בין יהודי (או לא יהודי) רוסיה לא היה קשור לאמונתם או השתייכותם לדת הנוצרית, זה היה מין חג אזרחי שכמובן מקורו בנצרות כמו שכתבת באופן מפורט כאן אך מנהגיו אזרחיים למדי.

גם אני בילדותי המתבוללת חגגתי את החג יחד עם משפחתי, גם בהיותי סטודנט אהבתי מסיבות השנה החדשה. עם התקרבותי למסורת (עוד לא לדת) הפסקתי לחגוג את החג הזה כי הוא אינו "יהודי" ואחר כך מטבע הדברים התנתקתי ממנו בכלל.

ול-sergabram אומר שאני מבין את כוונותיך כמו שהסברתי כאן לישראל אך עליי לציין שהדבקות למנהגי הגויים (לא משנה אם זה מטעמי אמונה/דת או מטעם אחר) מעיד לצערי על אי השתייכות לעם היהודי (ואינני דובר כאן מטעמי הלכה ו"מי הוא יהודי") ואני מצר על כך. לצערי העליה הגדולה הביאה איתה המון אדם שמנסים להדבק בכל הכח למנהגיהם שהביאו מחו"ל בלי קשר אם הם יהודים או לא לפי ההלכה. לא ברור לי מה הביא אותם לפה אם כל מה שהם רוצים זה להשאר כאלה כמו שבאו לפה.

לגבי הקישור שצרפתי כאן, רציתי להציג שחגים של הנוצרים בהיסטוריה של העם היהודי היו בדרך כלל ימי פוגרום אונס ורצח ולי אישית קשה גם לברך את חבריי הנוצרים ויש כאלה למרות שגישה זאת שלי היא בוודאי לא פוליטיקלי קורקט וגם לא שוויונית.

אני מכבד כל אדם באשר הוא גם אם הוא לא יהודי אך קשה לי להזדהות עם מנהגיו במיוחד מנהגים הנוצריים שהביאו כל כך הרבה צער לעמינו וסלחו לי הגולשים שמחשבים את עצמם כנוצרים אין לי כל כוונה לפגוע בכם, אתם רצויים כאן מבחינתי (מי אני בכלל שאגיד זאת [אופס] ) כמו כל גולש אחר.

בברכה,
פרופלור
israeln
תותח על
תותח על
יצירת קשר:

שליחה על ידי israeln »

פרופלור ידידי,

קצת סולידריות לחברה.
קשה לך לברך ב"חג שמח " ?
זה רק שתי מילים.

ישראל
Cessna 172-4XCGQ
סמל אישי של משתמש
י א
מנהל אתר
מנהל אתר

שליחה על ידי י א »

לברך בני דתות אחרים בחג שמח אינו פסול כלל. פרופלור מתמרמר על שיהודים לא רק מסתפקים בלהגיד לנוצרים חג שמח אלא אף מצטרפים לחוגגים. מתי ראית נוצרים חוגגים את ראש השנה היהודי?
israeln
תותח על
תותח על
יצירת קשר:

שליחה על ידי israeln »

כמו שציינת, היהודים לא בדיוק חוגגים במובן הדתי, אלה מנצלים את הלילה של ה-31.12 ליציאה ולשתיה של בירה באיזה פאב, ומי שיכול גם איזה "בוסה" לאישה/חברה..... :D
Cessna 172-4XCGQ
סמל אישי של משתמש
י א
מנהל אתר
מנהל אתר

שליחה על ידי י א »

מה זה "בוסה"?
סמל אישי של משתמש
pakwan
תותח על
תותח על

שליחה על ידי pakwan »

נשיקה בערבית :o
תמונה

Every man dies , Not every man really lives
אין הברכה שורה אלא בדבר הסמוי מן העין
alvox
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה על ידי alvox »

יש לי הרבה מה לומר לאדון מטיף מוסר ושנא.
אבל חוששני שזה לא המקום. זה פשוט לא מתאים לפורום לווינים.
אז בא נאזר בסובלנות.
חג שמח למי שחוגג.
נעול