על מה עוד אנחנו חוגגים יום העצמאות
-
רמי.א
- תותח על

יש לי שאלה ואני מבקש בלי כעס,
חוץ מהסמליות של יום העצמאות,
על מה עוד אנחנו חוגגים אותו מלבד זה שמדינת ישראל שונה ממדינה אחרת?
הרי גם אם יש בתוך מדינת ישראל עצמאות,היא בקושי מורגשת,
אני אישית לא מרגיש חופש ברוב הדברים,אני לא מרגיש שאת רוב הדברים מותר לי,
להפך בהרבה מאוד דברים שאני מעוניין שהם יתקיימו אני מרגיש שצריך לריב או לעתור לבית משפט,או לחכות לנס,או לעבור תהליך בירוקרטי מתמשך שיש ספק האם בסופו של דבר הועדה האחראית עליו תקבל את בקשתי,
לפי דעתי צריך לשנות את יום העצמאות ל יום מדינת ישראל,כי אני את העצמאות כלומר את החופשיות בתוך מדינת ישראל,בקושי מרגיש במדינה הזו,
חוץ מהסמליות של יום העצמאות,
על מה עוד אנחנו חוגגים אותו מלבד זה שמדינת ישראל שונה ממדינה אחרת?
הרי גם אם יש בתוך מדינת ישראל עצמאות,היא בקושי מורגשת,
אני אישית לא מרגיש חופש ברוב הדברים,אני לא מרגיש שאת רוב הדברים מותר לי,
להפך בהרבה מאוד דברים שאני מעוניין שהם יתקיימו אני מרגיש שצריך לריב או לעתור לבית משפט,או לחכות לנס,או לעבור תהליך בירוקרטי מתמשך שיש ספק האם בסופו של דבר הועדה האחראית עליו תקבל את בקשתי,
לפי דעתי צריך לשנות את יום העצמאות ל יום מדינת ישראל,כי אני את העצמאות כלומר את החופשיות בתוך מדינת ישראל,בקושי מרגיש במדינה הזו,
- י א
- מנהל אתר

- Has thanked: 11 פעמים
- Been thanked: 45 פעמים
זה עצוב מאד לקרוא את הדעה שלך.
נותר לי לקוות שאתה מיעוט בארץ שחושב כך.
יום העצמאות למדינת ישראל אינו חגיגת העצמאות שלך אלא של מדינת היהודים. היהודים במשך 2000 שנה גורשו מארצם ונאלצו לחיות בקרב עמים אחרים בתוכם כמעט תמיד היהודים הגיעו למצבים שהם הותקפו ונוצרו עליהם תדמיות נוראיות.
ב 1947 הקבלה החלטה באו"ם לאפש ליהודים לחזור לארצם שהובטחה להם עוד בימי התנ"ך כדי שסוף סוף יקימו לעצמם מדינה ויוכלו לאסוף את שברי העם היהודי מהתפוצות.
יום העברת השלטון בארץ מהמנדט הבריטי לידי ממשלה ישראלית צעירה בראשות בן גוריון קיבלה את השלטון ובכך ציינה את יום היווסדה של מדינת ישראל ואת עצמאותנו משלטונם של עמים אחרים.
כמובן שמיד החלו לתקוף את מדינתנו השכנים הערבים שלא אהבו את החלטת האו"ם וחזרתם של היהודים לאזור וכך החלה מלחמתנו על עצמאותנו שוב כדי שלא נחיה (או נמות) תחת שלטון ערבי.
אולי אתה מתקשה לחיות במדינה היהודית שנוצרה אבל זה בכלל לא שאלת העצמאות האישית שלך. אבל ללא העצמאות של המדינה הזו נראה לי שהבעיות שלך היו הרבה יותר גדולות.
נראה לי שהשאלה שלך מראה על כשל חמור בחינוך בארץ.
נותר לי לקוות שאתה מיעוט בארץ שחושב כך.
יום העצמאות למדינת ישראל אינו חגיגת העצמאות שלך אלא של מדינת היהודים. היהודים במשך 2000 שנה גורשו מארצם ונאלצו לחיות בקרב עמים אחרים בתוכם כמעט תמיד היהודים הגיעו למצבים שהם הותקפו ונוצרו עליהם תדמיות נוראיות.
ב 1947 הקבלה החלטה באו"ם לאפש ליהודים לחזור לארצם שהובטחה להם עוד בימי התנ"ך כדי שסוף סוף יקימו לעצמם מדינה ויוכלו לאסוף את שברי העם היהודי מהתפוצות.
יום העברת השלטון בארץ מהמנדט הבריטי לידי ממשלה ישראלית צעירה בראשות בן גוריון קיבלה את השלטון ובכך ציינה את יום היווסדה של מדינת ישראל ואת עצמאותנו משלטונם של עמים אחרים.
כמובן שמיד החלו לתקוף את מדינתנו השכנים הערבים שלא אהבו את החלטת האו"ם וחזרתם של היהודים לאזור וכך החלה מלחמתנו על עצמאותנו שוב כדי שלא נחיה (או נמות) תחת שלטון ערבי.
אולי אתה מתקשה לחיות במדינה היהודית שנוצרה אבל זה בכלל לא שאלת העצמאות האישית שלך. אבל ללא העצמאות של המדינה הזו נראה לי שהבעיות שלך היו הרבה יותר גדולות.
נראה לי שהשאלה שלך מראה על כשל חמור בחינוך בארץ.
כל טוב ובריאות לכל באי הפורום..
- pakwan
- תותח על

אני לא מכיר אותך ולא בטוח אם אתה טיפש או תמים, מה שבטוח שאתה מעצבן
אנשים עברו מדורי גיהנום כדי לשרוד ולהגיע לארץ הזאת, לבנות אותה להלחם עבורה ולקיים חיים נורמלים עד כמה שניתן - חלומם של כל היהודים מאז שגורשו מהארץ
כל היהודים מאחלים בפסח - לשנה הבאה בירושליים ומתפללים שהם מכוונים אליה
גם היום יהודים מאמריקה וצרפת עוזבים מקומות שהם הרבה יותר מסודרים ומגיעים לכאן
כנראה שאתה מאוד אגואיסטי ומסתכל על הבעיות הקטנות שלך כעל דברים שהם סוף העולם וכאלו שבגללם לא צריך לחגוג את חג העצמאות
קצת פרופורציה בין הבעיות הקטנוניות שלך לבעיות שבזכותם הגענו לכאן לא תזיק לך
אולי לא הכל מושלם כאן ולפעמים הרבה דברים מעצבנים אבל מה האלטרנטיבה ?
להסתיר את הזהות שלך ולחיות בסתר במקום טוב יותר חומרית ?
להסתכן בזה שמתי שהוא יהיה רע מסיבה כלשהיא במדינה שעברת אליה וכולם יאשימו אותך ויפגעו בך ?
לחכות שאיזה מוסלמי ידקור אותך באיזו רכבת רק בגלל שהיה לך איזה סימן יהודי - היום בצרפת, בקרוב בכל אירופה
להסתכן בזה שכולם יתנהגו וירגישו כמוך ואז המדינה הזו תלך לאבדון
ליהודים יש רק מקום אחד - ישראל - לטוב ולרע, כי ההיסטוריה מראה שדווקא במקומות "החופשיים" "והתרבותיים" ביותר בעולם כמו גרמניה, ספרד, איטליה צרפת שללו את זכויותינו, טבחו בנו וכמעט העלימו את זכרנו
אנשים עברו מדורי גיהנום כדי לשרוד ולהגיע לארץ הזאת, לבנות אותה להלחם עבורה ולקיים חיים נורמלים עד כמה שניתן - חלומם של כל היהודים מאז שגורשו מהארץ
כנראה שאתה מאוד אגואיסטי ומסתכל על הבעיות הקטנות שלך כעל דברים שהם סוף העולם וכאלו שבגללם לא צריך לחגוג את חג העצמאות
להסתכן בזה שמתי שהוא יהיה רע מסיבה כלשהיא במדינה שעברת אליה וכולם יאשימו אותך ויפגעו בך ?
לחכות שאיזה מוסלמי ידקור אותך באיזו רכבת רק בגלל שהיה לך איזה סימן יהודי - היום בצרפת, בקרוב בכל אירופה
ליהודים יש רק מקום אחד - ישראל - לטוב ולרע, כי ההיסטוריה מראה שדווקא במקומות "החופשיים" "והתרבותיים" ביותר בעולם כמו גרמניה, ספרד, איטליה צרפת שללו את זכויותינו, טבחו בנו וכמעט העלימו את זכרנו

Every man dies , Not every man really lives
אין הברכה שורה אלא בדבר הסמוי מן העין
-
רמי.א
- תותח על

-
רמי.א
- תותח על

אני לא חושב כמוך בנושא הזה,pakwan @ 7/5/2008, 16:51 כתב: אני לא מכיר אותך ולא בטוח אם אתה טיפש או תמים, מה שבטוח שאתה מעצבן
אני חושב שזכותו של אדם לגור איפה שנוח לו,
אני חושב שאלימות יכולה להיות בכל מדינה,
אתה טוען שבחוץ לארץ יכולים לרצוח יהודי בגלל שיהודי,
מותר לך לטעון כך,
אני טוען שבמדינת ישראל ולא כי אני רוצה,יהודי יכול לההרג כתוצאה מטעות בזיהוי ממלחמות של עבריינים,
נכון שהסיכוי קטן,אבל גם בחוץ לארץ כיום במדינות שלא מוגדרות כמדינות טרור הסיכוי שיפגעו באדם בגלל שהוא יהודי הוא קטן כי גם בחוץ לארץ כיום במדינות שלא מוגדרות כמדינות טרור יש חוקים ורוב האנשים מעדיפים שלא להסתכן בזה אז זה גם סיכוי קטן שזה יקרה,
אז איפה יותר טוב לגור זה עניין של העדפה אישית,
זה לא עניין של ויכוח זה עניין של הרגשת אמת,
-
ariel
- תותח על

- יצירת קשר:
רמי א
ראשית האחל לך חג עצמאות שמח לך ולמשפחתך
שנית, אני חוזר מהר הרצל, שם קבורים חברי/חיילי, שנהרגו בשביל שנוכל לחיות בארצינו.(לא משנה היכן ומתי)
זה שאתה אישית לא חש עצמאות, אין אלא לצער על תחושותיך, ואולי שווה לך לשבת ולבדוק מהיכן נובעת התחושה הזו.
אנחנו מדינה רק בת 60, עוד חבלי לידה ארוכים בכל המובנים בפנינו, כבר להתיאש?
ודע לך, שהמדינה זה , אני , אתה , וכל שאר אזרחיה, אל תשאל מה המדינה תעשה למענך,עשה למענך ולמען איכות חייך
אנחנו חיים במדינה בירוקרטית וקשה, אבל בדקתה איי פעם בירוקרטיה בחו"ל?
סוף שיעור הציונות שלי
שוב
חג עצמאות שמח
אריאל
ראשית האחל לך חג עצמאות שמח לך ולמשפחתך
שנית, אני חוזר מהר הרצל, שם קבורים חברי/חיילי, שנהרגו בשביל שנוכל לחיות בארצינו.(לא משנה היכן ומתי)
זה שאתה אישית לא חש עצמאות, אין אלא לצער על תחושותיך, ואולי שווה לך לשבת ולבדוק מהיכן נובעת התחושה הזו.
אנחנו מדינה רק בת 60, עוד חבלי לידה ארוכים בכל המובנים בפנינו, כבר להתיאש?
ודע לך, שהמדינה זה , אני , אתה , וכל שאר אזרחיה, אל תשאל מה המדינה תעשה למענך,עשה למענך ולמען איכות חייך
אנחנו חיים במדינה בירוקרטית וקשה, אבל בדקתה איי פעם בירוקרטיה בחו"ל?
סוף שיעור הציונות שלי
שוב
חג עצמאות שמח
אריאל

-
רמי.א
- תותח על

אני לא טענתי שרק בישראל יש בירוקרטיה,
הטענה שלי היא על מדינות שחוגגות את יום העצמאות כאשר מבחינה אישית של האזרחים יש יותר בירוקרטיה מאשר חופש כלומר מאשר עצמאות,
אבל מי שלא מסכים לטענה שלי וטוב לו לחיות במדינה שיש בה בירוקרטיה,אז זו זכותו.
אני באופן אישי לא חושב שרע לגור במדינת ישראל,כלומר יש הבדל בין נסבל לבין לא נסבל,ורע מבחינתי זה לא נסבל,
איפה לגור זה עניין של הרגשה,מה שהאדם חושב שיותר מתאים לו,
הטענה שלי היא על מדינות שחוגגות את יום העצמאות כאשר מבחינה אישית של האזרחים יש יותר בירוקרטיה מאשר חופש כלומר מאשר עצמאות,
אבל מי שלא מסכים לטענה שלי וטוב לו לחיות במדינה שיש בה בירוקרטיה,אז זו זכותו.
אני באופן אישי לא חושב שרע לגור במדינת ישראל,כלומר יש הבדל בין נסבל לבין לא נסבל,ורע מבחינתי זה לא נסבל,
איפה לגור זה עניין של הרגשה,מה שהאדם חושב שיותר מתאים לו,
-
draanan
- חבר ותיק

- dream
- חבר ותיק

רמי, אתה בוחר להסתכל על יום העצמאות מבחינה אישית בלבד ולא על המשמעות הכללית שיש לעם כלפיו.
60 שנה הן זמן קצר למדינה ותמיד יש מה לתקן, החגיגה עצמה מיועדת בין השאר לציין את האחדות שלנו לאחר גלות ארוכה כעם מפוזר ונרדף.
נכון המצב לא אידיאלי אבל טוב עשרות מונים מהתקופה שהיינו נתונים לחסדי הגויים.
אני בן 28 , ושמתי לב שרבים בסביבת הגיל שלי מתבטאים כמוך. אין לי ספק שזו תוצאה ישירה של חיים נוחים יחסית ועוורים לתקופות הסבל שעברו על סבינו וסבי סבינו, אין לי ספק ש י.א צודק שאמר כאן שזהו כשל בחינוך.
יש בריחה מסוימת של אנשים לחו"ל שחושבים שיהיה להם יותר טוב שם(הדשא של השכן...) ואם בשנים הבאות הם יחיו במדינה נוחה ומטיבה עם זרים - ההסטוריה מראה שהנכדים שלהם כנראה יסבלו מאנטישמיות ורדיפה. אתה בטח תחשוב שזה לא יכול לחזור על עצמו במדינות נאורות ובעולם מודרני, אבל זה קורה גם היום במדינות המפותחות ביותר.
ומה זה קצת בירוקרטיה לעומת קריאות גנאי לילד שלך ברחוב רק משום שהוא יהודי....
60 שנה הן זמן קצר למדינה ותמיד יש מה לתקן, החגיגה עצמה מיועדת בין השאר לציין את האחדות שלנו לאחר גלות ארוכה כעם מפוזר ונרדף.
נכון המצב לא אידיאלי אבל טוב עשרות מונים מהתקופה שהיינו נתונים לחסדי הגויים.
אני בן 28 , ושמתי לב שרבים בסביבת הגיל שלי מתבטאים כמוך. אין לי ספק שזו תוצאה ישירה של חיים נוחים יחסית ועוורים לתקופות הסבל שעברו על סבינו וסבי סבינו, אין לי ספק ש י.א צודק שאמר כאן שזהו כשל בחינוך.
יש בריחה מסוימת של אנשים לחו"ל שחושבים שיהיה להם יותר טוב שם(הדשא של השכן...) ואם בשנים הבאות הם יחיו במדינה נוחה ומטיבה עם זרים - ההסטוריה מראה שהנכדים שלהם כנראה יסבלו מאנטישמיות ורדיפה. אתה בטח תחשוב שזה לא יכול לחזור על עצמו במדינות נאורות ובעולם מודרני, אבל זה קורה גם היום במדינות המפותחות ביותר.
ומה זה קצת בירוקרטיה לעומת קריאות גנאי לילד שלך ברחוב רק משום שהוא יהודי....

- dream
- חבר ותיק

-
רמי.א
- תותח על

לסיכום שרשור זה
אלא אם האחרים יחליטו אחרת,
אני מאחל למי שחוגג את יום העצמאות חג שמח,
אבל אני חייב לציין שיש הטוענים שלפי ההלכה של הדת היהודית בימי האבלות של ספירת העומר כל עוד יום העצמאות חל בתקופת האבלות של ספירת העומר,יש להתאבל ביום הזה כחלק משאר ימי האבלות של ספירת העומר,
אבל אני לא מבין המחמירים,
אלא אם האחרים יחליטו אחרת,
אני מאחל למי שחוגג את יום העצמאות חג שמח,
אבל אני חייב לציין שיש הטוענים שלפי ההלכה של הדת היהודית בימי האבלות של ספירת העומר כל עוד יום העצמאות חל בתקופת האבלות של ספירת העומר,יש להתאבל ביום הזה כחלק משאר ימי האבלות של ספירת העומר,
אבל אני לא מבין המחמירים,
-
prince_amir
- תותח על

אפשר להאשים את בעיית המשפט והבירוקרטיה במדינת ישראל אך ורק מהשלטונות הבריטים ששלטו פה מופה למדנו את החוקים המפגרים שלהם ומפה התסכול שלך.
עצמאות מדינתנו הוא ערך של חופש המדינה להיות עם יהודי גאה , בלי קשר לבירוקרטיה
עצמאות מדינתנו הוא ערך של חופש המדינה להיות עם יהודי גאה , בלי קשר לבירוקרטיה
IPBOX- 7W-4W-1W-9E-19.2E-13E-16E-23.5E-7E 28.2E 5E 39E 42E
2X1.3 meter dish, 1.8 meter jonsa dish, 1.0 H-H dish
3X1 meter dish

2X1.3 meter dish, 1.8 meter jonsa dish, 1.0 H-H dish
3X1 meter dish

-
Kobi B
- תותח על

VISONET 9510
30W,13E,19E,39E,42E,7E,4W,9E
30W,13E,19E,39E,42E,7E,4W,9E
-
צור .א
- תותח על

- marx04
- אחלה חבר

שלום לכולם ושלום לרמי א.,
ראשית, חג שמח לכולם.
אני חוגג היום משום שנולדתי במדינת ישראל, משום שאני אזרח מדינת ישראל ומפני שאני שמח שאני יכול לחיות במדינה שאני אוהב.
אינני סבור שמוצדק להתנפל על רמי א.
אינני יודע מדוע כתב את שכתב, אך זו דעתו, ואני מניח שהוא כתב בכנות מתוך תחושה אמיתית.
יש לי הרבה ביקורת על הנעשה במדינת ישראל (ללא קשר לפוליטיקה ולמפלגות).
אני חושב שהמדינה לא עושה די למען אזרחיה.
אני חושב שמרקם היחסים בין אזרחי המדינה לבין עצמם אינו משביע רצון.
רבים מאזרחי המדינה אינם מכבדים איש את רעהו, ואינם מכבדים את מדינתם.
אבל הביקורת שלי לא משפיעה על השמחה שלי ביום חג זה.
אני מעדיף לתרגם את הביקורת לאיחולים לעתיד למדינת ישראל ולאזרחיה:
אני מאחל למדינה ולנו שתהיה יותר חמלה, אחווה וערבות הדדית בין אזרחי המדינה ותושביה.
אני מאחל שכולנו נזכה לחיים שלווים ובטוחים במדינת ישראל, ושהמדינה תדאג לביטחון - אישי, פיזי וכלכלי - לכל אזרחי המדינה ותושביה.
חג שמח, ותחי מדינת ישראל.
בברכה,
אורי.
ראשית, חג שמח לכולם.
אני חוגג היום משום שנולדתי במדינת ישראל, משום שאני אזרח מדינת ישראל ומפני שאני שמח שאני יכול לחיות במדינה שאני אוהב.
אינני סבור שמוצדק להתנפל על רמי א.
אינני יודע מדוע כתב את שכתב, אך זו דעתו, ואני מניח שהוא כתב בכנות מתוך תחושה אמיתית.
יש לי הרבה ביקורת על הנעשה במדינת ישראל (ללא קשר לפוליטיקה ולמפלגות).
אני חושב שהמדינה לא עושה די למען אזרחיה.
אני חושב שמרקם היחסים בין אזרחי המדינה לבין עצמם אינו משביע רצון.
רבים מאזרחי המדינה אינם מכבדים איש את רעהו, ואינם מכבדים את מדינתם.
אבל הביקורת שלי לא משפיעה על השמחה שלי ביום חג זה.
אני מעדיף לתרגם את הביקורת לאיחולים לעתיד למדינת ישראל ולאזרחיה:
אני מאחל למדינה ולנו שתהיה יותר חמלה, אחווה וערבות הדדית בין אזרחי המדינה ותושביה.
אני מאחל שכולנו נזכה לחיים שלווים ובטוחים במדינת ישראל, ושהמדינה תדאג לביטחון - אישי, פיזי וכלכלי - לכל אזרחי המדינה ותושביה.
חג שמח, ותחי מדינת ישראל.
בברכה,
אורי.
הפועל מרמורק אימפריה !