עזרה לגבי בחירת ציוד ומתקין..
- spliff
- חבר פורום

- יצירת קשר:
שלום לכם...
לאחר מיאוס ביס אני מעוניין לעבור לעולם של הצלחות הפרטיות ויש לי כמה חששות ושאלות..
הצלחת מיועדת לי ולהוריי כמו כן הביקוש הוא שיהיה מס' מקסימלי של ערוצי עברית (שאני מבין שזה רק 2...)
ומספר מקסימלי של ערוצי רוסית.. המעבר שאני מעונין לעשות הוא בעיקר בגלל מחסור בשידורי ספורט
וערוצים מעפנים שיס מציעה... כמו כן נושא ה HDTV הוא חשוב מאד.. ואני מעוינין בקליטת HD
לכן מס' שאלות:
איך אני מכניס רוסית עברית ו HD למערכת אחת?
האם אתם ממליצים על מתקין אמין ובעיקר מנוסה שיוכל להתקין הכל?
איך עובד בדיוק הקטע עם השיתוף והערוצים החסומים?
והשאלה הגדולה המחיר שכל העסק אמור לנוע?
אני יודע שזה הרבה שאלות ואני "צעיר" רצח בנושא הזה
אשמח מאד אם תעזרו לי..
וד"א פורום מעולה..
תודה מראש.
לאחר מיאוס ביס אני מעוניין לעבור לעולם של הצלחות הפרטיות ויש לי כמה חששות ושאלות..
הצלחת מיועדת לי ולהוריי כמו כן הביקוש הוא שיהיה מס' מקסימלי של ערוצי עברית (שאני מבין שזה רק 2...)
ומספר מקסימלי של ערוצי רוסית.. המעבר שאני מעונין לעשות הוא בעיקר בגלל מחסור בשידורי ספורט
וערוצים מעפנים שיס מציעה... כמו כן נושא ה HDTV הוא חשוב מאד.. ואני מעוינין בקליטת HD
לכן מס' שאלות:
איך אני מכניס רוסית עברית ו HD למערכת אחת?
האם אתם ממליצים על מתקין אמין ובעיקר מנוסה שיוכל להתקין הכל?
איך עובד בדיוק הקטע עם השיתוף והערוצים החסומים?
והשאלה הגדולה המחיר שכל העסק אמור לנוע?
אני יודע שזה הרבה שאלות ואני "צעיר" רצח בנושא הזה
אשמח מאד אם תעזרו לי..
וד"א פורום מעולה..
תודה מראש.
-
MAYDASSA
- מתקין

-
יוחנן
- תותח על

- marx04
- אחלה חבר

שלום ספליף,
1. בשביל ערוצים בעברית אתה צריך לקלוט את הלוויין עמוס - 4W
2. אינני יודע רוסית, ועל כן אינני צופה בערוצים ברוסית, אבל אם אני מבין נכון יש הרבה ערוצים ברוסית בלוויין סיריוס (4.8E) ובלוויין יוטלסאט (16E). אני מקווה שאנשים נוספים כאן יתנו לך מידע נוסף בעניין זה.
מלבד זאת זאת בלוויין הוטבירד (13E) יש מס' ערוצים חופשיים ברוסית (ללא שיתוף), שאחד מהם הוא פלנטה ספורט, ומדי פעם אני רואה בו שידורי ספורט. כמו כן ניתן לראות שם את: RTPi, RTR ו-TBN Russia.
3. לגבי שידורי HD אינני יכול לתת לך מידע, כי אין לי מושג בעניין.
4. כדאי שתציין מאיפה אתה בארץ כדי שאנשים ימליצו לך על מתקינים באזור שלך.
כמו כן, כנס ל"רשימת מתקינים" בפורום הזה, וצור קשר בעצמך עם מתקינים כדי לקבל מהם הצעות מחיר.
5. אם אינני טועה ניתן לרכז את כל 4 הלוויינים הנ"ל על צלחת אחת בקוטר 1.2 מ', ואז הציוד שאתה צריך הוא:
א. צלחת בקוטר 1.2 מ' (תוצרת טקטל או אפקס)
ב. 4 LNB-ים (עיניות). כל LNB אחד משמש לקליטת לוויין אחד.
ג. דייסק 4 כניסות (מכל עינית יוצא כבל אחד, כך שלתוך הדייסק נכנסים 4 כבלים, ויוצא ממנו כבל אחד אל הממיר) - רצוי מאד מוגן מים.
ד. ממיר (כאן יש מגוון גדול מאד).
אם אתה רוצה ממיר מבלי להתעסק עם שיתוף, נראה לי שאפקס 300 או אחד מדגמי הטופפילד יספיקו לך (אני חושב שאף אחד מהם אינו תומך ב-HD).
אם אתה רוצה שיתוף, אז תצטרך דרימבוקס 500 או מוטאנט 200 שנדמה לי שאינם תומכים ב-HD(וכמובן יש דגמים טובים ויקרים יותר).
אם תצטרך צלחת אחת בלבד ואם תשתמש בממיר פשוט בלי שיתוף ובלי HD, אני מאמין שכל העסק לא יעלה לך יותר מ-2000 ש"ח (בהנחה שמתקין יביא לך את הציוד ויעשה לך את העבודה).
בברכה,
אורי.
1. בשביל ערוצים בעברית אתה צריך לקלוט את הלוויין עמוס - 4W
2. אינני יודע רוסית, ועל כן אינני צופה בערוצים ברוסית, אבל אם אני מבין נכון יש הרבה ערוצים ברוסית בלוויין סיריוס (4.8E) ובלוויין יוטלסאט (16E). אני מקווה שאנשים נוספים כאן יתנו לך מידע נוסף בעניין זה.
מלבד זאת זאת בלוויין הוטבירד (13E) יש מס' ערוצים חופשיים ברוסית (ללא שיתוף), שאחד מהם הוא פלנטה ספורט, ומדי פעם אני רואה בו שידורי ספורט. כמו כן ניתן לראות שם את: RTPi, RTR ו-TBN Russia.
3. לגבי שידורי HD אינני יכול לתת לך מידע, כי אין לי מושג בעניין.
4. כדאי שתציין מאיפה אתה בארץ כדי שאנשים ימליצו לך על מתקינים באזור שלך.
כמו כן, כנס ל"רשימת מתקינים" בפורום הזה, וצור קשר בעצמך עם מתקינים כדי לקבל מהם הצעות מחיר.
5. אם אינני טועה ניתן לרכז את כל 4 הלוויינים הנ"ל על צלחת אחת בקוטר 1.2 מ', ואז הציוד שאתה צריך הוא:
א. צלחת בקוטר 1.2 מ' (תוצרת טקטל או אפקס)
ב. 4 LNB-ים (עיניות). כל LNB אחד משמש לקליטת לוויין אחד.
ג. דייסק 4 כניסות (מכל עינית יוצא כבל אחד, כך שלתוך הדייסק נכנסים 4 כבלים, ויוצא ממנו כבל אחד אל הממיר) - רצוי מאד מוגן מים.
ד. ממיר (כאן יש מגוון גדול מאד).
אם אתה רוצה ממיר מבלי להתעסק עם שיתוף, נראה לי שאפקס 300 או אחד מדגמי הטופפילד יספיקו לך (אני חושב שאף אחד מהם אינו תומך ב-HD).
אם אתה רוצה שיתוף, אז תצטרך דרימבוקס 500 או מוטאנט 200 שנדמה לי שאינם תומכים ב-HD(וכמובן יש דגמים טובים ויקרים יותר).
אם תצטרך צלחת אחת בלבד ואם תשתמש בממיר פשוט בלי שיתוף ובלי HD, אני מאמין שכל העסק לא יעלה לך יותר מ-2000 ש"ח (בהנחה שמתקין יביא לך את הציוד ויעשה לך את העבודה).
בברכה,
אורי.
הפועל מרמורק אימפריה !
- spliff
- חבר פורום

- יצירת קשר:
-
Bori4ka
- חבר ותיק

- יצירת קשר: