למה לא ערוץ 1 ב HD?
-
יוחנן
- תותח על

שאלתי למה פשוט לא אומרים ל YES להוריד את הקידוד מהערוץ הציבורי שאני משלם עליו אגרה וגם בעלי הצלחות המשלמים אגרה יוכלו לצפות ב HD (שעליו הם שילמו את הציוד)
אני משתף אותכם בתשובה. תקראו ותיהנו:
-----------------------------------------------------------
יום שלישי 10 אוגוסט 2010
לכבוד
הרשטיק יוחנן
הנדון:שידורי ערוץ 1 ב-HD לכל הציבור
אני מצרף כאן את תשובתו של מנהל יחידת המשדרים בנושא אפשרות של רשות השידור לשדר באיכות HD לכל.
נכון לזמן כתיבת תשובה זו, ציוד השידור של רשות השידור אינו תומך ברוחב הפס הנדרש לשידורי HD. הציוד של הרשות אנלוגי.
הדבר דומה למי שצריך משאית גדולה להעברת מטען, אך יש לו עגלה קטנה עם סוס. ההחלפה של העגלה עם סוס למשאית מחייבת הכנת כסף ראשוני לרכישה, לקיחת הלוואות התקנת ארגז וכד'.
הגדלת החדות, אינה יכולה להיעשות ללא החלפת הציוד.
החלפת ציוד השידור תיעשה לפי המתוכנן בין השנים 2010-2015.
חברות הכבלים והלווין שתקציבן השנתי גדול מפי 10 מתקציב רשות השידור,
יכלו לרכוש את הציוד היקר,כך שיש ביכולתן לשדר HD.
הדבר דומה לכך שלחברות האלה יש משאית גדולה שיכולה להעביר את המטען ללקוחותיהן. עבור המטען הגדול החברות משלמות לרשות השידור, כסף זה משמש ככסף ראשוני לרכישת המשאית הנזכרת לעיל.
והוא אינו על חשבונך אלא ההיפך - משלם לך.
כעת צריך להיות ברור לך כי המציע לתת החזר כספי כלשהו, בעצם מציע לדחות את האפשרות העתידית של הרשות לשידורי HD.
לא מזמן נעשו ניסויים להעביר HD במסגרת עידן+, התוצאה הייתה "HD נכה".
אין מספיק רוחב פס ל- 5 ערוצים SD ואפילו לערוץ HD אחד מושלם. לצורך כך יש לרכוש מערכת שידור DTT נוספת. לכך יש צורך לקבל אישור מהממשלה והכנסת.
החוק אינו מאפשר לחברות הכבלים והלווין לשדר ללא קידוד.
מה לעשות יש תמרור אין כניסה ברחוב.
אילו הדבר היה אפשרי, לא היינו משדרים בנפרד (בכפילות) את הערוצים הפתוחים.
מאידך אני בטוח כי ציוד הקליטה שלך ערוך לקליטת שידורים אלו, כי מלכתחילה הציוד נבנה בהתאם.
במחסן של המתלונן יש מקום למטען. אבל לנו אין אפשרות להעבירו באמצעינו הדלים.
ציודך בבית נרכש אחרי שנת 2000, הציוד של רשות השידור נרכש כאשר ממציאי השידורים הדיגיטאליים קיבלו פרס נובל. (האם יש לך מושג מתי תשתמש בריבוזומים של פרופ' עדה יונת??? בשימוש בייתי?)
הצעותיך נכונות מנקודת מבטך, אך אני מניח כי ההסבר המפושט ברור מספיק ועונה על חוסר הבהירות.
בברכת HD בקרוב, ותודה על עצותיך והתעניינותך.
בברכה
אלישע שפיגלמן
נציב קבילות הציבור
העתק:
יו"ר
מנכ"ל
מנהל טלוויזיה
מנהל יח' המשדרים
משרד התקשורת
אני משתף אותכם בתשובה. תקראו ותיהנו:
-----------------------------------------------------------
יום שלישי 10 אוגוסט 2010
לכבוד
הרשטיק יוחנן
הנדון:שידורי ערוץ 1 ב-HD לכל הציבור
אני מצרף כאן את תשובתו של מנהל יחידת המשדרים בנושא אפשרות של רשות השידור לשדר באיכות HD לכל.
נכון לזמן כתיבת תשובה זו, ציוד השידור של רשות השידור אינו תומך ברוחב הפס הנדרש לשידורי HD. הציוד של הרשות אנלוגי.
הדבר דומה למי שצריך משאית גדולה להעברת מטען, אך יש לו עגלה קטנה עם סוס. ההחלפה של העגלה עם סוס למשאית מחייבת הכנת כסף ראשוני לרכישה, לקיחת הלוואות התקנת ארגז וכד'.
הגדלת החדות, אינה יכולה להיעשות ללא החלפת הציוד.
החלפת ציוד השידור תיעשה לפי המתוכנן בין השנים 2010-2015.
חברות הכבלים והלווין שתקציבן השנתי גדול מפי 10 מתקציב רשות השידור,
יכלו לרכוש את הציוד היקר,כך שיש ביכולתן לשדר HD.
הדבר דומה לכך שלחברות האלה יש משאית גדולה שיכולה להעביר את המטען ללקוחותיהן. עבור המטען הגדול החברות משלמות לרשות השידור, כסף זה משמש ככסף ראשוני לרכישת המשאית הנזכרת לעיל.
והוא אינו על חשבונך אלא ההיפך - משלם לך.
כעת צריך להיות ברור לך כי המציע לתת החזר כספי כלשהו, בעצם מציע לדחות את האפשרות העתידית של הרשות לשידורי HD.
לא מזמן נעשו ניסויים להעביר HD במסגרת עידן+, התוצאה הייתה "HD נכה".
אין מספיק רוחב פס ל- 5 ערוצים SD ואפילו לערוץ HD אחד מושלם. לצורך כך יש לרכוש מערכת שידור DTT נוספת. לכך יש צורך לקבל אישור מהממשלה והכנסת.
החוק אינו מאפשר לחברות הכבלים והלווין לשדר ללא קידוד.
מה לעשות יש תמרור אין כניסה ברחוב.
אילו הדבר היה אפשרי, לא היינו משדרים בנפרד (בכפילות) את הערוצים הפתוחים.
מאידך אני בטוח כי ציוד הקליטה שלך ערוך לקליטת שידורים אלו, כי מלכתחילה הציוד נבנה בהתאם.
במחסן של המתלונן יש מקום למטען. אבל לנו אין אפשרות להעבירו באמצעינו הדלים.
ציודך בבית נרכש אחרי שנת 2000, הציוד של רשות השידור נרכש כאשר ממציאי השידורים הדיגיטאליים קיבלו פרס נובל. (האם יש לך מושג מתי תשתמש בריבוזומים של פרופ' עדה יונת??? בשימוש בייתי?)
הצעותיך נכונות מנקודת מבטך, אך אני מניח כי ההסבר המפושט ברור מספיק ועונה על חוסר הבהירות.
בברכת HD בקרוב, ותודה על עצותיך והתעניינותך.
בברכה
אלישע שפיגלמן
נציב קבילות הציבור
העתק:
יו"ר
מנכ"ל
מנהל טלוויזיה
מנהל יח' המשדרים
משרד התקשורת
המשפט הזה מיותר.
-
יוחנן
- תותח על

-
Highway Star
- תותח על

-
zweiss
- תותח על

-
Evil
- אחלה חבר

-
assyt
- חבר פורום

רוחב פס של כל ערוץ DTT בתחום UHF הוא 8 MHZ ...לעומת טרנספונדר לוייני שהוא 36 MHZ
לכן מס הערוצים שניתן להכניס לכל ערוץ הוא קטן יחסית ( 5 או 6 ערוצי SD בדחיסה רגילה )
אולם אין בעיה להוסיף משדר /מודולטור נוסף ותדר שידור נוסף ב UHF ולהוסיף
5 או 6 ערוצים נוספים ....זה הכל שאלה של תקציב ומימון לקניית ציוד שידור נוסף !
לכן מס הערוצים שניתן להכניס לכל ערוץ הוא קטן יחסית ( 5 או 6 ערוצי SD בדחיסה רגילה )
אולם אין בעיה להוסיף משדר /מודולטור נוסף ותדר שידור נוסף ב UHF ולהוסיף
5 או 6 ערוצים נוספים ....זה הכל שאלה של תקציב ומימון לקניית ציוד שידור נוסף !
-
MAYDASSA
- מתקין