שאלה בנוגע לציוד למציאת/קליטת אות של לווינים

כל השאלות והדיונים על לווינים, ציוד קליטה, ממירים, ערוצים חדשים, כרטיסי לווין, קידודים ועוד.....
alexfi
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי alexfi »

שלום חברים,

יש לי 4 צלחות בבית: 4 , 13 , 9 , 75.
לאחרונה הצלחת שמכוונת ל 9E (צלחת בגודל של 1.2) התחילה לזייף, והערוצים לא נקלטים.
ראוי לציין כי ב דרימבוקס בשורה למטה של ה AGC מופיע אות של 90 אחוז קבוע, אבל ב SNR מופיע 0.
עכשיו אני זוכר שעוד כשהתקינו לי את הצלחת. המתקין נלחם כדי להשיג אות. הוא שם צלחת של 1.2 במקום צלחת של 1 מטר. ונאלץ להוסיף מגבר.הקליטה הייתה מעולה לתקופה של 9- 10חודשים בערך. עכשיו חיפשתי קצת ב EBAY לגביי ציוד לקליטת לווינים. ומצאתי את הדבר הבא:
Ebay

האם מישהוא מכיר את המכשיר הספציפי או מכשירים דומים? המכשיר טוב? בעקרון אני מוכן להשקיע במכשיר קליטה בין 100 דולר ל 130 דולר. יש המלצות?. ראיתי גם שיש מכשירים שעולים 400 ו 500 דולר אבל זה לא בשבילי.

בתודה מראש
אלכס
הטכנאי קרמר
תותח על
תותח על

שליחה על ידי הטכנאי קרמר »

מגברי לא שמים לקליטת צלחות . רק במיקרה של קוים ארוכים . או חיבור בניין שלם כמו יס
לצלחת בודדת מגבר לא נותן כלום למרחק עד 10 מטר או יותר
רק הטכנאי קרמר
הטכנאי קרמר
תותח על
תותח על

בתמונה זה מד שדה מאוד פשוט ובאמת זול . אבל אין לו ספקטרום . טוב לתיקונים קלים .
למה אתה לא פונה למתקין
רק הטכנאי קרמר
alexfi
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי alexfi »

אני גר בקומה 6, בבניין של 12 קומות יש לי קבל של 55 מטר
alexfi
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי alexfi »

טכנאי הכי זול שביקש לביקור באזור ה 250 שקל. אם אני יכול לקנות מכשיר ב 350 ולעשות זאת לבד, השאלה היא האם המכשיר יספיק לי כדי למצוא אות טוב?
הטכנאי קרמר
תותח על
תותח על

למרחק של 65 מטר עדיף להישתמש בכל RG11 אין בו הפסד . המתקין בטח שם לך RG6
וגם מהזול ביותר . לכן הוסיף מגבר שרק מקלקל את הקליטה . כבל RG11 יותר יקר אבל מעולה למרחקים . אגב יס והוט מישתמשים בכבל כזה גם למרחקים קצרים
רק הטכנאי קרמר
alexfi
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי alexfi »

המתקין אכן שם כבל RG6. אך לא מהזול, כבל RG6 בעל תו תקן! שנחשב ליותר יקר. המליצו לי על ה RG11. אך לאחר שראיתי את המחירים. נשארתי עם ה RG6. עכשיו הצלחות שמכוונות ללווינים שמכוונים ל 13E 75E ו 4W רואים מצויין למרות הכבל הארוך. אבל ה 9E עושה בעיות. כמו שאני מבין ישראל לא בטווח הכיסוי הטוב ביותר של HOTBIRD 6/8/9
הטכנאי קרמר
תותח על
תותח על

תן תקן ? זה לא עניין של תו תקן . יש כבל RG6 שהוט מישתמש . עבה כ10 מ"מ . ויש כבל 7 מ"מ קוטר . כמובן שזה בעל 10 מ"מ יותר טוב . וגם יקר יותר אבל לשנהם יש תו תקן .
וב10 מ"מ יש פחות ניחות . את המגבר צריך לשים באמצע הדרך . איפו שם לך המתקין את המגבר ??
רק הטכנאי קרמר
alexfi
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי alexfi »

יש RG6 ללא תקן,שעולה איזה 75אג' למטר... אני באמת שלא יודע אם אצלי זה העבה יותר או הקטן יותר.
כל אורך הכבל בערך 55 מטר. המגבר נמצא כ 10 מטר מהצלחת/דייסק
סמל אישי של משתמש
י א
מנהל אתר
מנהל אתר
Has thanked: 11 פעמים
Been thanked: 45 פעמים

שליחה על ידי י א »

קרמר, מה אתה משגע אותו עם כבלים. אמר שקולט טוב את 3 הלווינים אז כנראה יצא מכיוון ה 9E וצריך לכוון טוב. אולי הצלחת פגומה או ה LNB.
כל טוב ובריאות לכל באי הפורום..
alexfi
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי alexfi »

עכשיו, על מנת לכוון אותו,בתקווה שה LNB תקין. אני צריך מכשיר או לקרוא לטכנאי. וקרמר צודק שעם מכשיר ללא ספקטרום, יהיה קשה מאוד לתפוס אות טוב. מה אתם אומרים על המכשיר הבא:
EBAY

נראה לי זה עם הכל. טיפונת יקר 200$. שווה קנייה? אני פשוט לא רוצה להזמין טכנאי כל פעם שאני ארצה לשנות כיוון לצלחת או כיוון במקרה של איבוד אות.
סמל אישי של משתמש
eli
תותח על
תותח על

שליחה על ידי eli »

אם אתה לא רוצה להזמין טכנאי אז תנסה אולי יעבוד.. ואולי תצטרך על ה-200$ אחריי שלא הצלחת לסדר להזמין טכנאי ולשלם עוד כסף תעשה גם את החשבון הזה.
Imagine there's no heaven
It's easy if you try
No hell below us
Above us only sky
Imagine all the people
Living for today...
סמל אישי של משתמש
י א
מנהל אתר
מנהל אתר
Has thanked: 11 פעמים
Been thanked: 45 פעמים

שליחה על ידי י א »

ואל תשכח שאם מתקין מקצועי התקשה לכוון לך את הצלחת אז לך יהיה לא פחות קשה...
כל טוב ובריאות לכל באי הפורום..
סמל אישי של משתמש
זורו44
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי זורו44 »

לדעתי אם המתקין נלחם עם 9E סימן שייש הסתרה או הצללה שמונעת קלטה תקינה מהלווין.
עדיף להזמין טכנאי מהפורום שיתן פתרון ויחסוך לך כסף מיותר על קנית צעצוע מאיבי.
הטכנאי קרמר
תותח על
תותח על

י א @ 8/6/2011, 18:29 כתב: קרמר, מה אתה משגע אותו עם כבלים. אמר שקולט טוב את 3 הלווינים אז כנראה יצא מכיוון ה 9E וצריך לכוון טוב. אולי הצלחת פגומה או ה LNB.
ישראל . אתה מבין גדול בניהול פורום . אבל פעם אחרונה שהתקנתה בעצמך צלחת הייה ליפני הרבה שנים
והניסיון חלש אצלך . המתקין כנראה שם לו מגבר 10DB . מגבר ניכנס לרוויה מערוצים חזקים וזה משפיע על ערוצים חלשים . זה קורה לי הרבה פעמים כאשר אני מוסיף את ערוצי ישראל מחיבור של יס . החיבור סותם לי חלק מערוצי ארופה . ואז אני חייב להנחית את החיבור של יס . החלפת כבל באורך כזה 60 מטר . יוסיף לו לפחות עוצמה של 15DB שזה יותר מהמגבר ויקבל עוצמה יותר חזקה בכול הערוצים . כי גם הRG6 הוא הזול ביותר . ולא הכבל עם 3 סיכוך שכבר לא מיבאים אותו יותר כי הוא יקר . אפילו טל ראן לא מיבא אותו . הייה בשימוש בהוט הרבה שנים
לכן היו לו בעבר בעיות כיוון . כי מספיק שהצלחת קלטה מעט יותר חלש . אז לממיר לא היגע כלום . לא הייה לו עודף בקליטה . זה מניסיון של של מעל 15 שנים רק עם צלחות לוויין על גגות . כמובן צלחת יותר גדולה LBN יותר משופר יוסיף עוד עוצה לקליטה
רק הטכנאי קרמר
alexfi
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי alexfi »

קשה לי להאמין שאני אחליף, 3 כבלים באורך 60 מטר. יש לי 3 טלבזיות. אבל לדעתי אני מתחיל להבין שאולי עדיף להזמין מתקין מקצועי שיסדר את האות בצלחת, או לפחות ינסה לסדר. אם לא, יש המלצות לווין טוב? במקום ה 9E
צור .א
תותח על
תותח על

שליחה על ידי צור .א »

מומלץ 7E או 7W .
הטכנאי קרמר
תותח על
תותח על

alexfi @ 8/6/2011, 20:45 כתב: קשה לי להאמין שאני אחליף, 3 כבלים באורך 60 מטר. יש לי 3 טלבזיות. אבל לדעתי אני מתחיל להבין שאולי עדיף להזמין מתקין מקצועי שיסדר את האות בצלחת, או לפחות ינסה לסדר. אם לא, יש המלצות לווין טוב? במקום ה 9E
אז יש לך 3 מגברים ??????????. כי 3 ממירים צריכים 3 מגברים וLNB עם 4 יציאות . מה בעצם יש לך על הגג????
רק הטכנאי קרמר
syaros
תותח על
תותח על

שליחה על ידי syaros »

יש לך אפשרות לעלות לגג עם ממיר וטלויזיה?
75E;13E;9E,4W
DM7020HD
מספר האנשים שניתקתי מהוט/יס = 8 והספירה נמשכת...
הטכנאי קרמר
תותח על
תותח על

syaros @ 8/6/2011, 22:47 כתב: יש לך אפשרות לעלות לגג עם ממיר וטלויזיה?
צודק ואז להשוות בין הגג לבין הבית אם יש הבדלים בעוצמה אז הבעייה בכבלים . אין הבדל אז הצלחת לא מכוונת . תיתחבר ישר לדיסיק
רק הטכנאי קרמר
שלח תגובה